Avautumista · Ihon hoito

Hyvän ihon määritelmä?

Jatketaan vielä ihon hoitoon liittyvällä asialla. Toivottavasti ette jo revi hiuksianne päästä, että ei taaaaaas ;) Mulla on nyt vaan jotenkin pyöriny nämä asiat viime aikoina mielessä, niin siksi tulee muutamakin postaus peräkkäin ihoon liittyen.

Mä olen kärsinyt iho-ongelmista teinistä lähtien. Siis näppylöistä ja epäpuhtauksista. Olen kasvanut ajattelemaan, että hyvä iho tarkoittaa samaa kuin näppylätön iho, ja että näppyläinen iho ei voi olla hyvä. Omaa naamaanikin olen arvioinut ja arvostellut tämän kriteerin perusteella, unohtaen muut seikat, jotka ihossa voivat olla hyvin tai huonosti.

Olen ihan viime viikkoina ja päivinä tajunnut, miten kapeakatseinen ja suorastaan idiootti tämä ajattelutapa on. Eikö muka kuulas ja kimmoisa iho ole hieno, jos leuassa on pari finniä? Entäpä onko samea, kuivuuttaan halkeileva iho upea, vaikka siinä ei ole näppylän näppylää? Olen monta kertaa suorastaan nolona ottanut vastaan kohteliaisuuden ihostani ajatellen, että kyseinen henkilö haluaa ehkä vain kettuilla, onhan hyvänen aika otsassani tai leuassani ollut muutama näppylä.

Huomasin muutama päivä sitten aamulla kasvojen pesun yhteydessä, että hitsi vie, mun iho on aivan älyttömän pehmeä, sileä ja kimmoisa. Mustapäitä on nenässä joo, ja pari pientä näppyä leuassa, mutta mitä v**tu sitte? :) Tämä havainto oli oikein kunnon ahaa-elämys. Ja tuli tosi hyvä mieli.

Jurliqueta pääsen kehumaan taas hah, mutta uskon vilpittömästi, että tässä pikkuisessa öljypurkissa on ihoni pehmeyden ja sileyden aikaansaaja tai vähintääkin suuri avittaja. Mietin nimittäin tuona kyseisenä aamuna, että mitä ihmettä olen muuttanut normaaleista rutiineistani, että olen saanut tällaisen pehmoihon. Ainoa muutos oli tämä tässä eli tasapainottava kasvoöljy. Iltaisin vain 2-3 tippaa öljyä hierotaan sormenpäihin ja sitten taputellaan kasvoille ja kaulalle. Tasapainotusta mun kuiva sekaihoni kyllä kaipaakin.

Mikä on teidän mielestänne hyvän ihon määritelmä? Onko täällä muita nuoruuden kaavoihinsa (lue: traumoihinsa) kangistuneita?

4 vastausta artikkeliin “Hyvän ihon määritelmä?

 1. Ihan samoja juttuja olen miettinyt. Joskus tuntuu, että valitan aina blogissanikin joka toisessa postauksessa miten huono iho mulla on! Sitten kun jollain ihmisellä on oikeasti vaikka _tosi_ paha akne, niin miten pahalta mahtaa tuntua minun valitukseni :/

  Tykkää

  1. Niinpä, vähän niinkui alipainoinen valittaisi liikakiloistaan :/ Mutta pitää kuitenkin muistaa, että tärkeää on ihmisen oma kokemus asiasta, eikä välttämättä se, miten muut asian näkevät. Mulla on pari ystävää, jotka ovat kärsineet tositosi pahasta aknesta, ja heillä on edelleen nyt aknen selättämisen jälkeenkin syvät henkiset arvet, vaikka näkyvät arvet ovat jo hävinneet. Itse pidän näiden ystävieni ihoja satumaisen kauniina, ja yritän aina sopivan tilanteen tullen mainita asiasta :)

   Tykkää

 2. Oon aina ollu sitä mieltä, et jäbällä on tosi hyvä iho ja vähän ihmeissäni oon ollukin, kun oot siitä itse puhunu huonona! :D Mut täytyy myöntää, et itekin sorrun vähän samaan marmatukseen, ku valitan oman ihoni epätasaisesta sävystä ja siitä, et kiiltää helposti. Monet muut on sitä kuitenkin usein kehuneet, joten kai munkin pitäis ottaa niistä oppia. B-) Noita Jurliquen putiikkei on muuten tääl Sydneys aika paljon ja naurattaa, ku tulee mieleen yks työpaikkailmotus gumtreessä. Ilmeisesti monet niiden asiakkaista on kiinalaisia, kun Shop Assistantin vaatimuksissa oli mainittu sujuvan englannin lisäks, sujuva mandariinikiina (en hakenu sitä paikkaa). :P

  Tykkää

  1. Kiitos samoin, musta sulla on ihana iho :) Mulla tosiaan vaikuttaa nuoruuden kauhukokemukset huonoihoisena olemisesta vieläkin aika vahvasti.. :/Oiiiiii, onnea olisi päästä Jurliquen kauppaan!! Onkohan se muuten Aussimerkki..? Pitääpä selvittää :) Osaatko yhtään sanoa, paljonko siellä maksaa esim. perus päivävoide? Heti alkoi kiinnostaa :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s