Jei juhlia · Lifestyle · MAC · MAC Limited Edition · Meikit · NARS · Reissut · Too Faced

Kummitäti Tanskassa ja semipienet shoppailut

Heippa kaikki! Tässähän ehti jo kulua tovi viime postauksesta. Elämä ja silleen, kyl te tiedätte. En silti halua siirtyä päivän polttaviin aiheisiin ja skipata tätä Tanska-postausta. Jotkut jutut vaan haluavat tulla julkaistuksi.

Olimme siis toukokuun alussa Tanskassa viettämässä mun ja Rössön kummitytön konfirmaatiojuhlaa. Tanskassa konfirmaatio tapahtuu jo 13-vuotiaana (tai osa nuorista on vielä 12) eli kaksi vuotta aiemmin kuin Suomessa. Rippileiriä ei ole, ja konfirmaatioon liittyvät opinnot tehdään koululuokittain. Mutta voi veljet, juhliin sitten panostetaankin oikein kunnolla! Ne kestävät yleensä yöhön saakka ja siellä tarjoillaan yöpala samaan tapaan kuin Suomessa häissä. Lisäksi meissä herätti hieman hämmennystä, että konfirmaatiojuhla Tanskassa on näemmä ns. ilmaisen viinan juhla :D

Juhlapäiväksi sattui aivan maaginen sää! Lämmintä oli reilu parikymmentä ja aurinko paistoi. Upeaa <3 Broidiparka joutui tässä kameran taakse ja meil…mulle ei meinannu kelvata mikään sen ottama kuva. Tiedätte nämä, kun kohde on kuvan reunassa vinossa ja pää on rajautunut pois -tyyppistä settiä. Ahahahahahah!

Tässä ollaan serkusten kesken. Juhlakalu on kuvassa kauniissa valkoisessa mekossa (Tanskassa ei ole kaapuja vaan tytöillä on valkoiset mekot), yksisarvispaidassa (respect) on sitten toinen serkkumme ja kuvan muut tyypit ehkä tunnistattekin :)

Juhlat olivat ihanat, päivänsankari sai paaaaaaljon lahjoja ja tunnelma oli kahdesta kielestä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, leppoisa :D

Meillä oli juhlia seuraava päivä aikaa tehdä mitä halutaan eli shoppailla. Saga 16kk on jo kokenut Sephoran-kävijä, ja äitinsä pyöritteleekin päätään kun kummi altistaa neidin kaikenlaisille hömpänpömppä-jutuille :D

Mulla oli reissun aikaan aivan kriittisen huono rahatilanne, ja näidenkin ostosten takia on syöty pari extrapäivää puuroa. Too Facedin Diamond Highlighterista kirjoittelin täällä ja Narsin sikahyvästä peiteaineesta olen myöskin kertonut aiemmin. Sephorasta ostin lisäksi liikkeen oman merkin minikokoisen kuivashampoon reissuille ja kaupan jännimmästä osasta eli minikokohyllystä nappasin mukaani vielä suihkemuodossa olevan James Read -merkkisen itseruskettavan kasvoille. Iiärrä made easy! :)

Kastrupin lentokentällä riensin MACin Airport Exclusive -hyllylle, koska olin luvannut diilata Petralle jotain todella jännää. Samalla toki vilkaisin muutkin kitit ja kun ensin luulin tätä minipunasettiä samaksi kuin jonka ostin Kroatian reissulta viime kesänä, myyjä valisti minua, että se kitti oli pelkkiä mattapunia, kun taas tässä on eri koostumuksia. JA. Sellaisia sävyjä, joita ei ole vakiovalikoimassa. Ööööö, SOLD.

Tästä kännyräpsystä saa toivottavasti edes vähän osviittaa sävyistä. Ne ovat vasemmalta oikealle Sunblessed (Cremesheen) / Hot and Humid (Cremesheen) / Ablaze (Matte) / Warm Welcome (Lustre) / Blazing Haute (Matte).

Sikasöpöjä, eikö? <3

Raidasin tietenkin myös lempikauppani Sostrene Grenen! Tuo o on oikeasti ö, mutta en löydä mun MACin näppäimistä sitä merkkiä, jossa viiva lävistää o:n :D Pientä ihanaa sisustustavaraa, parhaat lahja- ja paketointitarvikkeet (ennen joulua aivan must!!) ja kaikkea muuta ihanaa löytyy täältä. Tämä on myös varmaan Tanskan ainoa EDULLINEN kauppa ahhaha. Mulle meni näihin ostoksiin noin parikymppiä ja sain meikkitelineen, kaksi maljakkoa, hedelmäkorin ja kaikkea pientä (mutta hyvin tarpeellista) sälää. Olen jopa lähettänyt Sostrene Grenelle viestiä Ig:ssä, että ettekö voi avata liikettä Suomeen :D

Vitsi, oon käynyt Tanskassa varmaan lähemmän 20 kertaa ja silti lähden sinne aina ihan yhtä intona. Ja aina on yhtä kivaa <3 Muita Tanska-faneja?

 

8 vastausta artikkeliin “Kummitäti Tanskassa ja semipienet shoppailut

 1. Mikkää ei oo nii kaameeta, ku olla reissussa ilman rahaa (tai tiukalla budjetilla), varsinkin ku ympärillä on kaikki ne liikkeet missä oot aina halunnu käydä! No, mulle käy aina niin et sorrun sitä paremmalla syyllä kaikkeen ihanaan ja perhe syö normaalisti seuraavankin kuun ku mä kuijotan kaurapuurolla töissäkin! :( Ihania tuotteita sait ostettua, ja mua kiinnosti tietenkin kovasti miten ”suuressa maailmassa” juhlitaan ja pukeudutaan :)

  Tykkää

  1. Haha joo, kuulostaa tutulta! Mullakin kyllä koirat herkuttelee kalliilla ruualla ja luista ei ole pulaa, mutta omat safkat on sitten eri juttu :D

   On kyllä superkiva käydä tällaisissa juhlissa ulkomailla, niin näkee just noita eroja juhlatavoissa :)

   Tykkää

 2. Tanska <3 Viimeks eilen sanoin kavereille, et Tanska on ihan ainoita maita Suomen lisäks, missä voisin hyvin kuvitella asuvani :-)

  Tykkää

 3. Tanska on kyllä tosi ihq! Oon käynyt vain Köpiksessä reilu vuosi sitten, ja haluisin pian uudestaan. On jännä, että kaupunki ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä, mutta nyt huomaan ajoittain kaipaavani sinne. Mulla oli airbnb-majoitus Islands Bryggessä, ja rakastuin palavasti siihen seutuun ja kävelyreitteihin veden äärellä.

  Mie rakastan opetella uusia kieliä, ja oon Duolingo-sovelluksen kanssa opiskellut tanskaa jo kauan, ihan vaan koska halusin alunperin ottaa kielestä vähän selkoa (ja koska tykkään ruotsistakin) :D Ilokseni huomasin että osasin lukea kaupoissa ja ravintoloissa tekstiä aika hyvin, mutta puhuessa iski paniikki yllätyyyyys!!!! …ja käytin sitten vaan englantia. Viimeisenä päivänä lentokentälle lähtiessä törmäsin alakerrassa asuvaan mummeliin, joka tietenkin puhui vain tanskaa ja olin pakotettu käymään sen kanssa pienen simppelin keskustelun. Onneks osasin pyytää puhumaan tosi hitaasti heh! Jälkeenpäin olin kyllä tosi polleana että pystyin sanomaan edes pari lausetta. :)

  En tiedä onko sulla Netflixiä (Areenasta on ehkä poistunut), mutta sieltä tanskalainen Rita-sarja on mun ultimaattinen lemppari! Rakastan sitä niin paljon, ihan huikea. Senkin avulla oon oppinut kieltä muutaman sanasen :)

  Terveisiä Kuusaalta! Maailman laiskin kommentoija triggeröityi pitkästä aikaa :’D

  Tykkää

  1. Ihana Empbu! :D Mäkin tykkään Tanskan kielestä <3 Sillan 3. kausi oli niin ihana, kun sai kuunnella tanskalaisen Henrikin puhetta <3 Ja kiitos vinkistä, otan Ritan heti katseluun! Oon viime aikoina kolunnut kaikki mahdolliset ranskankieliset pätkät, niin seuraavaksi voisi etsiä tanskaa :)

   Ja hei, ei tää bloggaajakaan kovin ahkera ole tässä kirjoittelussa viime aikoina ollut, joten ollaan kimpassa laiskoja :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s