Algamaris · Aurinkosuojat · Biosolis · EOS · Ihonhoito · Jane Iredale · Luonnonkosmetiikka

Aurinkosuojat Etelän lomalle

Jos joku ei vielä tiennyt, niin reilun viikon päästä tähän aikaan meitsi makoilee aurinkotuolissa jääkahvi kädessä!! Lähdetään siis Rössön perheen kanssa Kroatiaan lomalle ja voin kertoa, että ODOTAN. Tekee niin superhyvää päästä hetkeksi pois arkiympyröistä, velvollisuuksista ja stressistä ja ennen kaikkea lämpimään <3 Nythän täällä Suomessakin on ilmoja pidellyt, mutta aikamoisen pitkä ja kivinen tämä kevätsää on kaikessa vaihtelevuudessaan ja kylmyydessään ollut. Mä en ole vielä edes hakenut kevätvaatteita varastosta, siis oikeasti! Nyt kyllä tänään pitää ilman muuta jo hakea, mutta silti, huhhuh!

Reissu sattui aika hyvään saumaan siitäkin syystä, että aurinkovoiteiden aika alkaa nyt todenteolla Suomessakin. Satuin saamaan testauspyynnön ihan superihanan kuuloisista Algamariksen aurinkovoiteista ja muutama huipputuote mulla oli jo entuudestaan. Joten katsotaanpa, mitä kaikkia tuotteita mä tarvitsen auringolta suojautumiseen Etelän lomalla! Niin ja muhahahaaaa jos joku luuli, että yksi purkki riittää ;)

Kasvoille otan mukaan kolmenlaisen tuotteen, joissa kaikissa on suojakerroin 30.

Olen viime kesinä ihastunut sävytettyihin aurinkovoiteisiin, ja monesti koko loman ajan meikkipohjani rakentuu sellaiselle :) Tämän kevään uutuus on luonnonkosmetiikkamerkki Algamariksen vedenkestävä Face Tinted Sunscreen, josta tuli kertaheitolla uusi suosikkini! Kevyesti vaniljalta tuoksuva voide on oikeasti unelman kevyt, eli vanhat mielikuvat paksuista kasvojen aurinkovoiteista voi heittää romukoppaan!

Fiilistelin tätä tuotetta jo tuoreeltaan Insta Storyssa ja nyt ensi kerran kasvoille kokeiltuani annan tälle vielä vahvemman suosituksen! Tuote levittyy mielettömän hyvin ja kuivuu hetkessä eli minkäänlaista tahmeaa pintaa ei todellakaan jää! Ihonväri tasoittuu ihanasti, ja tämä oli täydellinen meikkipohja mm. viime viikonlopun aurinkoiselle ulkonavietetylle koiranäyttelypäivälle. Face Tinted Sunscreenia ja muita Algamariksen tuotteita saa mm. maahantuojan verkkokaupasta.

Kestosuosikkini kasvojen suojaamiseen auringolta on Jane Iredalen Powder-Me SPF. Kyseessä on aivan nerokas tuote eli aurinkosuoja puuterimuodossa! Esimerkiksi työpäivän jälkeistä terassikeikkaa varten on tosi vaikea suojautua auringolta, koska aurinkovoide meikkipohjan päälle ei oikein houkuttele. Mutta puuteria voi tupsutella meikin päälle helposti ja välttää ikävän ”terassinenän” :D Jos menen ihan rannalle, niin laitan aluksi voidemaista aurinkosuojaa ja sitten päivän mittaan hoidan aurinkosuojan lisäilyn Powder-Me SPF:llä. Tuote on myös aivan ässä hiusrajan tai jakauksen suojaamisessa, koska hiuksia varoo monesti liikaakin voidemaisten aurinkosuojien kanssa ja sitten tuloksena saattaa olla palanut hiusraja.

Tuotetta on kolmessa sävyssä, mutta mielestäni se ei ole niin nökönuukaa mitä käyttää, koska sävy on kuitenkin melko hento. Itselläni on matkakokoinen Translucent ja täysikokoinen Tanned. Kannessa on muuten peili, jonka avulla levittäminen käy kätevästi. Jane Iredalen jälleenmyyjät Suomessa löydät täältä.

Vaikka tykkäänkin tällaisista erkkarituotteista, niin haluan ilman muuta ottaa mukaan myös tavallisen sävyttömän aurinkovoiteen. Voihan olla, että jonain päivänä haluan meikata ihan oikealla meikkivoiteella tai muuten vain olla täysin naturellina. Tätä varten mulla on luonnonkosmetiikkamerkki Biosoliksen SPF30* (tällä hetkellä muuten Biosoliksen tuotteet ovat maahantuojan verkkokaupassa* -20 %!).

Kai te kaikki muuten muistatte suojata huulet kunnolla?! Mä olen nuorena Teneriffan lomalla tehnyt sen mokan, että vaikka muuten suojasin itseni huolella, en muistanut pitää huolta huulten suojaamisesta. Lopputuloksena oli palanut ja siitä turvonnut alahuuli, mikä ei muuten ollut mukavaa… Siitä asti olen pitänyt extrahyvää huolta suojakertoimellisen huulivoiteen käytöstä, kun vielä miettii, että huuliltahan suoja kuluu paljon nopeammin kuin muualta, koska auringossa tulee juotua tosi paljon!

Tällä kertaa mulla on huulivoiteita kaksin kappalein,  ja näissäkin on molemmissa suojakerroin 30. Tuotteet ovat Algamariksen vedenkestävä Lip Balm ja eosin greipiltä tuoksuva Active Protection SPF Lip Balm*. Algamariksen tuote on voidemaista ja koostumukseltaan eosia tymäkämpää. Ajattelin käyttää Algamarista yksinään ja eosia silloin, kun laitan päälle huulipunaa :)

Vartalolle mulla on pelkkää luonnonkosmetiikkaa eli Biosoliksen iholla öljyksi sulava SPF30 Melt-In Cream* ja Algamariksen SPF50 Lait Solaire. Oli muuten ihana huomata kun näitä testailin, että myöskään niinkin korkean suojakertoimen kuin 50 ei tarvitse olla tönkköä tahnaa! Lait Solaire on nimensämukaisesti (”aurinkomaito”) tosi kevyttä ja imeytyy nopeasti :) Kolmekymppistä aion käyttää muualle vartalolle ja viittäkymppiä tatuointeihin ja varmaankin dekolteelle ensimmäisinä päivinä, koska siitä palan helpoiten.

Algmariksen Fluide Après Soleilin eli after sunin kevyt koostumus tuoksuu hennosti kookokselle ja viilentää hieman ihoa. Luulen, että se tuntuu tosi mukavalta aurinkopäivän jälkeen :)

Olen varmaan joskus aiemminkin kertonut, että olen 18-vuotiaana palanut Espanjassa (omaa tyhmyyttä :( ) niin pahasti, että se jätti ikuiset traumat. Toisaalta, opinpahan kerrasta, ja nykyisin pidän äärimmäisen tarkkaa huolta siitä, että iho EI pääse palamaan. Rakastan aurinkoa ja lämmössä köllöttelyä, mutta haluan tehdä sen niin turvallisesti kuin mahdollista. Ja täytyy vielä sanoa, että olen niiiin iloinen, että nykyisin luonnonkosmetiikan fysikaaliset suojat ovat tasan yhtä miellyttäviä käyttää kuin kemialliset suojatkin! Ei ole montaa vuotta, kun luonnonkosmetiikan aurinkosuoja tarkoitti valkoista ihoa… Nyt voi siis helposti valita ekologisemman vaihtoehdon, eikä tarvitse stressata sitä, että esimerkiksi mökkijärveen kertyy turhaan kemikaaleja omista uintireissuista. Tykkään! <3

Mitkä ovat teidän aurinkosuojalempparinne? Ihania aurinkoisia päiviä kaikille ^_^

*Postaus sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty.
Powder-Me SPF ostettu itse, muut tuotteet saatu blogin kautta.

15 vastausta artikkeliin “Aurinkosuojat Etelän lomalle

 1. Voihan Kroatia! Eipä mullakaan oo onneks enää ku 6 viikkoa reissuun :) ja sitä ennen niin paljon tekemistä, että aika menee tosi nopeesti.

  Aloin jo himoitsemaan tota sävytettyä arskavoidetta, kunnes muistin että ostin viikonloppuna laivalta Cliniquen BIY pigmenttitipat ja Ultrasunin aurinkovoiteen kasvoille. Tarkoitus siis tuunata aurinkovoide pigmenteillä :)

  Tykkää

  1. Niin ja piti vielä kertoa omista palamiskokemuksista. Jokunen vuosi sitten Thaikkulassa kärtsäs polvitaipeet ja se oli aika kammoa. Pakarat poltin 2014 Kroatiassa, kun kuivattelin ihan vaan hetken biksuja ennen ku heitin shortsit jalkaan. Ei siis ollut tarkoitus uida, mutta oltiin Krakassa ja oli nättiä ja ja ja.. :D

   Viime kesänä sitten ihan kotosuomessa kärtsäs yläselkä, ei edes kovin lämpimänä päivänä. Se perus petollinen tuuli ja silleen..

   Jos sitä siis tänä vuonna ottais opikseen.

   Tykkää

   1. Kiva kuulla, että BIY toimii! :) Ja en ole tutustunut ollenkaan tuohon puuteriin, perhana kun mulle ei tule mainoksiakaan!! :D Menen heti katsomaan Sokkarin sivuilta!

    Tykkää

  2. Oooh, sullakin reissu lähestyy :) Voit fiilistellä mun reissukuvia sitten, yritän tuutata niitä Instaan reaaliajassa mahdollisimman paljon :D

   Ja kerro hei, että toimiko tuo Clinique toivotulla tavalla! Mulla on joskus ollut Rubinsteinin vastaava tuote, ja se oli kyllä hyvä :)

   Totta, tuuli on todella petollinen… Sä et vissiin ole palanut tarpeeksi pahasti, nimittäin mä tosiaan opin kerrasta… hohhoijaa :P

   Tykkää

   1. BIY on ollut joka päivä oston jälkeen käytössä, yhdistettynä Cliniquen pinkkiin voiteeseen. Oon tykännyt tosi paljon :)

    Tykkää

   2. Bongasin tänään Sokoksen mainoslehdestä Cliniquen aurinkosuojapuuterin. Ootko tutustunut?

    Tykkää

 2. Allergiselle noi Biosoliksen tuotteet on ihan loistavia! :) Kasvovoide on tosin sellaista jankkia, mut paremman puutteessa olen sillä mennyt. Ei ole vara hirveästi valita tuon allergian takia. Ideralen puuterisesta kyllä myös tykkään nimenomaan kasvoille ja meikin päälle. Ei tarvitse aina voiteella tahmata ja kun tosiaan tuota peitettävää kasvoista löytyy, niin alla voi olla normi meikkivoide :)

  Tykkää

  1. Joo, kasvovoide oli yllättävän paksua! Mutta onneksi imeytyi kuitenkin hyvin eikä jäänyt tahmaiseksi :) Powder-Me on kyllä tosiaan ihan ässä tuote nimenomaan suojan lisäämiseen päivän mittaan ja pohjan päälle <3

   Tykkää

 3. Mulla on ollut aina vähän mitä nyt sattuu marketista löytymään. Rusketun hyvin ja en juurikaan pala, niin on tullut suhtauduttua vähän turhankin hövelisti aurinkovoiteisiin. Kyllä kuitenkin jotain aina käytän, vaikka edes muodon vuoksi… Nyt tosin viime viikon Tukholman risteilyllä iski kiinnostus Ultrasunin aurinkovoiteeseen kasvoille (Betteboxissa oli näyte joka osoittautui hyväksi). Me oltiin Kuorotipun kanssa samalla reissulla <3

  Tykkää

  1. Voi vitsi, teillä oli varmasti kiva reissu! :) Ja jännä kuulla tuosta Ultrasunista, itselle ei olisi ennen teidän kommentteja tullut mieleen ostaa sitä, mutta nyt kiinnostaa! Olen yhden sk50 pullon merkiltä käyttänyt vartalolle, ja se oli ihan superpaksua ja vähän vaikea levittää. Tästä kyllä on vuosia eli koostumukset on varmasti uudistettu :)

   Tykkää

 4. Dermalocigan sport aurinkovoide..ohut ja miellyttävä ja suojakerroin 50. Tätä vedin pari viikkoo sitten Kreetan lomalla ja selvisin palamatta ja silti vähän väriä ja paljo kesakoita tuli.. näin 40 v ei enää rusketu vaan tulee läikkäseksi😂..

  Tykkää

  1. Haha :D Mäkin katsoin just lapsuus- ja nuoruuskuvia ja mietin, että miten olinkin niin jumalattoman ruskea! Silloin tietty tuli eritavalla oltuakin ulkona kun oli koko kesä lomaa ja se vietettiin ulkona puuhaten :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s