Avautumista · Hamstraus · Kosmetiikan ostetut-kulutetut · Shoppailut

Follow up: Paljonko tuhlasin kosmetiikkaan?

Tein tammikuussa jotain, joka jännitti aika lailla. Nimittäin paljastin teille, paljonko käytän kosmetiikkaan rahaa kuukausittain ja vieläpä myönsin mustana valkoisella jokaikisen tuotteenkin erikseen. Salaisuuteni kiinnostivat teitä paljon ja itsellenikin sain projektista tosi hyödyllistä infoa omista kulutustottumuksistani. Siispä jatkoin kirjanpitoa ja nyt olisi läväyttää nähtäväksi kosmetiikkaostosteni seuraavat neljä kuukautta. Syys-joulukuun aikana käytin kuukaudessa keskimäärin 145,50 euroa kosmetiikkaan. Miten on mahtanut mennä tammi-huhtikuussa? Katsotaanpa :D

Tammikuu:

0 €

Helmikuu:
L`Oreal geelirajaus 15 €
Natural Code kajal 8 €
Duroy sivellinsaippua 5 €
UD Gwen blush palette 39 € (ale)
Real Techniques setting brush 6 € (ale)
Bioderma Sensibio miselli 11 € (ale)
Lancome Juicy Shaker 17 € (kuponki)
LivBox 7 €

=108 €

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maaliskuu:
MAC poskipuna 24 €
MAC Prep + Prime Lips 19 €
Konjac aloe 8 € (tarjous)
2x Beautyblender 29 € (tarjous)
UD luomivärinappi 14 € (kuponki)
Benefit Ooh La Lift 25 €
Kat Von D Lolita 24 €
Redken kiiltosumute 25 € (tarjous)
Sebamed Face&Body Wash 5,50 €

= 173,50 €

Huhtikuu:
L`Occitane Verbena käsidesi 5 € (ale)
L´Occitane Shea Cuticle Oil 12 € (ale)
Pai Kuorinta 32 €
Patyka kosteusvoide 42 €
Lush suihkugeeli 19 €
Lush huulirasva 11,50 €
MAC poskipuna 21 € (ale)
MAC peitevoide 18 € (ale)
Blendercleanser 14 € (ale)
MAC meikkivoide 35,50 €

= 200,00 €

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteensä keskimäärin kulutin 120 € kuukaudessa, joka on 25,50 €/kk vähemmän kuin aikaisemmassa vertailujaksossa.

Kun katsoo näitä listoja tarkemmin, huomaa tosi suuren vaihtelun kuukausien välillä. Kirjoitinkin jo aiemmin tammikuusta, joka oli varmaan elämäni (?!) ensimmäinen nollakuukausi kosmetiikan suhteen. Sen jälkeen onkin sitten tullut osteltua 108-200 eurolla per kuukausi. Tällä jaksolla mulla ei ollut reissuja, joten tämä on ihan hyvä otanta siitä, miten ostokäyttäydyn normaalissa arjessa. Olen hyödyntänyt aleja ja kuponkeja, mutta yhtä lailla ostoskoriini päätyi normaalihintaisiakin tuotteita.

Huhtikuussa näin konkreettisesti, miten parin päivän sisällä pystyy kuluttamaan järjettömiä summia kosmetiikkaan. Olin nimittäin vetänyt huhtikuun 23.päivään asti kuluttamalla siinä kuussa vain n. 45 euroa. Sitten kävikin niin, että ihoni räjähti, ja ostin sen hoitoon Jolie Spassa käydessäni kallista luonnonkosmetiikkaa Pailta ja Patykalta (molemmat tuotteet tarpeeseen). Samana päivänä sattui olemaan Stockmannin Exclusive-päivät, eli jopa MACin tuotteista sai -15 % alennusta. MAChän ei tunnetusti alennuksilla juhli, joten hyödynsin alennuksen sekä peitevoiteeseen (edellisen tilalle, eli tarveostos) että poskipunaan (ei todellakaan tarveostos, sentään kuitenkin sävy, jota olin katsellut jo pidempään sillä silmällä ;). Kävinpä samaan syssyyn ostamassa uuden Blendercleanserinkin, tosin senkin loppuneen tilalle eli tarpeeseen. Näin mulla kului yhtenä päivänä lähes koko kuukauden budjetti, tuosta vaan. Normaalisti olisin vain ollut miettimättä asiaa, mutta tämä kirjanpito ikään kuin pakotti siihen :D Mun omatunto ei myöskään anna periksi huijata tässä(kään), joten tilastot eivät nyt olleet huhtikuun osalta kovin kauniit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihonhoitoon (kasvot ja vartalo) käytin 141 € (aiemmassa jaksossa149 €) ja meikkituotteisiin 259,50 € (aiemmassa jaksossa185 €). Meikkausvälineitä ostin 54 eurolla (aiemmassa jaksossa 89 €).

Tällainen ostostilasto tammi-huhtikuussa. Kuka muu on pitänyt kirjaa tai mitä ajatuksia tämä muuten herättää? Onko ihan posketon summa vai vielä normaalin rajoissa? Paljonko teillä kuluu kosmetiikkaan kuukaudessa? :)

Ps Kirjanpito jatkuu vielä ainakin seuraavat neljä kuukautta :)

25 vastausta artikkeliin “Follow up: Paljonko tuhlasin kosmetiikkaan?

 1. Meinaan alkaa pitää kirjanpitoa. Tuntuu että ei sitä paljoa ostele mutta pelottaa jos totuus onkin toinen :D en ehkä osta noin paljon kuin sinä. Toisaalta on parempi että täällä ei noita kauppoja olekaan, netistä kun tilaa niin tulee vähän harkittua tarkemmin ;)

  Tykkää

  1. No sehän se juuri on, kun mäkään en kuvitellut ostavani ”kauheasti” :D Vähän on säikäyttänyt, miten ison summan sain huhtikuussakin yhtenä päivänä kulutettua!

   Tykkää

 2. Mulla tulee kosmetiikan osalta ostospyrähdyksiä. Huhtikuun alussa oli Luonnonkaunis -messut, jolloin toki tein ostoksia. Nyt kun synttärit lähestyi, sitä hemmotteli itseään ostamalla kosmetiikkaa. Sitä kun oli vielä hyvässä alennuksessa, niin ostin monta tuotetta. :D

  Mä en ole kirjannut ylös kulutustani normaalisti. Eilen itse asiassa tein omaa excel-taulukkoa ja sitä voisi ylläpitää. Huhtikuussa meinaan meni rahaa kunnolla. Olisi ehkä hyvä nähdä ne summat mustaa valkoisella, jotta vähän osaisi hahmottaa tuota rahojensa kulutusta.

  Haluaisin siis sanoa, että melkoisia summia sulla menee kosmetiikkaan rahaa, mutta taitaa olla niin, että mulla menee ihan samoja määriä, mutta en vain tiedä sitä (poissa silmistä, poissa mielestä). :D Ehkäpä voisin alkaa itsekin raportoimaan kulutustani blogin puolelle? Uskaltaisiko sitä?

  Tykkää

  1. No kuule valitettavasti se on juuri noin, eli poissa silmistä… ;) Mäkin olen ajatellut jossain kuussa, että olen ostanut vain ”pari juttua”, mutta niihinkin voi mennä melkein satku jos ostaa vaikkapa kalliimpaa ihonhoitoa.

   Nyt mua kiinnostaa, paljonko sulla meni Luonnonkauniissa ja syntymäpäivälahjoihin?! :) Ja ainakin mun lukijoita nämä tilastojen mukaan kiinnostavat tosi paljon, eli rohkeasti vaan!

   Tykkää

 3. Viimeksi taisin luvata itselleni pitäväni kirjaa kun luin sun postauksen. Ei kyllä hyvin mennyt :D Nyt aloitan! ;) Säästän kuitit ja heti kirjaan ylös.
  Usein hyödynnän Sokoksen alet. 3+1 päiviltä sai vihkosen jolla seuraavalla viikolla sai esim. yhdestä kosmetiikkatuotteesta -25%. NYXit olivat juuri sopivasti tulleet. Ollaan la lähdössä reissuun ja kun vihdoin ois mahdollisuus ostaa MACin tuotteita.. nii liike aukee vasta klo 05:00. Hitto! Meidän lento lähtee iha super aikaisin.. :/

  Tykkää

  1. Ouh! Minne loma suuntautuu, josko määränpäässä pääsisi MACin tai Sephoran apajille..? ;) Tämähän nyt ei mikään varsinainen säästövinkki ollut, mutta… :D

   Tykkää

 4. Juu, aika samoissa sitä itsekin pyörii. Kirjanpitoa kosmetiikan osalta oon pitänyt jo kaksi vuotta, ylikin varmaan, mutta hinnat oon ruvennut vasta vuoden verran laskemaan yhteen. Tässä on kyllä hyvä se, että todellakin näkee kerralla mitä on tullut ostettua ja sekin, että milloin esimerkiksi kannattaa laittaa vaikka ripsari jo kierrätykseen.

  Tykkää

 5. Näitä on niin mielenkiintoista lukea, tekee itsekin mieli alkaa pitämään kirjaa. Oon vaan niin hajamielinen, että en muistais säilyttää kaikkia kuitteja. :D Mulla on ostokset luultavasti aika samaa taso kuin sulla. Varmasti 80% rahoista tosin menee ihonhoitoon.

  Tykkää

  1. En mäkään säilytä! Kirjoitan ostoksen heti ylös kännykässä pitämääni listaan ja jos olen jo hukannut kuitin, niin tsekkaan hinnan netistä :) Sun lista olisi mielenkiintoista päästä näkemään! Kuvittelisin, että ostat määrällisesti vähän, mutta kalliimpaa :)

   Tykkää

  1. KERRO VÄLITTÖMÄSTI!!! Sä olet nimittäin ensimmäinen, joka laskematta(kin) sanoo käyttäneensä enemmän kuin mä! Ja omasta mielestäni mä olen bloggaajista aika keskiverto tuhlaaja, en missään nimessä eniten rahaa käyttävien joukossa. Niin haluaisin nähdä LUKUJA :D

   Tykkää

 6. Nää on tosi kiinnostavia luettavia:) Mä olen pitänyt vuoden alusta kirjaa ja huhtikuu meni aika kivasti, saapa nähdä miten toukokuussa.

  Tykkää

 7. Mun tavoite on tänä vuonna 80 e/kk keskiarvo. Tähän mennessä on mennyt 374,64 e eli keskimäärin 94 euroa/kk. Jos koittais pitää toukokuun nollakuukautena, saas nähdä onnistuuko. Tällä hetkellä en ole maailman innostunein kosmetiikasta vaan muista asioista joten voipi onnistuakin.

  Tykkää

  1. Jep! Ihan varmasti onnistut nollakuukaudessa jos vaan päätät niin. Mä en tietoisesti rajoittanut ostoksiani (paitsi tammikuun pari vikaa päivää hah), mutta jos olisin, niin olisin varmastikin selvinnyt useita kymppejä vähemmällä.

   Tykkää

 8. Mielenkiintoisia lukuja. Yllättävän helppo on päästä noihin lukemiin, huomasin sen itsekin. Mutta eikö ole kummallista, että jos sanottaisiin, että säästä joka kuukausi 150 euroa, tuntuu siltä, että ”eihän mulla ole varaa”, mutta sitten kuukauden ajalta voi valita jonkun kululuokan, tässä tapauksessa kosmetiikan, ja todeta, että hups, sinne meni 150 euroa heittämällä. En tuomitse ihmisten rahankäyttökohteita, kosmetiikka on aika halpa laji verrattuna esim. huviveneilyyn tai moottoripyörään, mutta toivoisin joskus, että erityisesti naiset pohtisivat säästämistä ja sijoittamista enemmän. Meidän tulonmuodostus on yleensä alhaisempaa kuin miesten, meille tulee katkojakin lastenteon myötä ja eliniän odote on pitempi kuin miesten. Naisten, jos kenen, pitäisi olla kiinnostunut säästämisestä ja sijoittamisesta. Tiedän, että nuorempana on vaikea ajatella moista asiaa, se tuntuu niin etäiseltä, mutta olisi hienoa, jos saisi ihmiset pohtimaan asiaa. Enkä tällä nyt tosiaan tarkoita, että olen itse ollut kaukonäköinen (en ole ollut), mutta ei koskaan ole liian myöhäistä kehittyä :-).

  Tykkää

  1. Ihanaa Sari, moikka pitkästä aikaa :)

   Tosi hyvä pointti ja olen kanssasi samaa mieltä. Mä en ollut ikinä elämässäni säästänyt yhtään, kaikki mikä oli tullut, myös meni. Kunnes viisi vuotta sitten otin asuntolainan ja pankista sanottiin ehtona/vahvana toiveena, että mitäpä jos alkaisit säästää :D Hävetti myöntää siellä, että säästöjä oli sen nolla euroa, joten aloin rahastosäästäjäksi. Nyt kun joka kk palkasta on mennyt sinne pienehkö summa, on siellä jo kiva summa. Yhdessä vaiheessa se oli mun hammasremonttirahasto (kun oli riski, että joutuisin hankkimaan raudat ja leikkaukseen), tällä hetkellä se on mulle sairastumisen/työttömäksi joutumisen/hoitovapaan varalle tai mitä ikinä elämä heittääkään eteen.

   Olen huomannut juuri tuon mitä sanoit, eli suoraan palkasta otettaessa en edes muista kyseistä summaa, joten aivan hyvin voin sen rahastoon laittaa. Joten todellakin, parempi myöhään kuin milloinkaan. Mäkin olin säästämisen aloittaessani jo 30-vuotias :)

   Tykkää

 9. Mä olen kans pitänyt kirjaa ostoksista tammikuusta alkaen. Pelkästään se tieto siitä, että joudun kirjaamaan kaiken ylös, on hillinnyt mun ostostelua jonkin verran. Mut ei kyllä tarpeeksi :D maaliskuun tilastot on nyt retuperällä, koska silloin oli Nizzan reissu enkä ole jaksanut kaivaa kuitteja esiin ja tehdä tilitystä exceliin. Mutta säästin ne kuitit kuitenkin! Täytyy ehkä itsekin julkaista oma syntilista blogissa, kunhan saan tilastot ajantasalle :)

  Tykkää

 10. Musta on kiva juttu, että näistä raha-asioista puhutaan! Ja varsinkin kulutuksesta, se kun on sellainen aihealue johon voi itse vaikuttaa paljonkin. Mun on vaikeinta vastustaa ostoshimoa jos on joku tosi hyvä alennus, mutta yritän aina lohduttaa itseäni ettei se ole maailmassa eka eikä vika alennusmyynti :) Sillä ajatuksella yleensä kaikki tarpeeton jää jo kauppaan.

  Tykkää

  1. Niinpä, hyvä ajattelutapa. Mulle taas vaikeinta vastustaa ovat ihanat LE-tuotteet, koska niitä EI oikeasti saa lisää :D Siinä meinaa iskeä sellainen pieni ostopaniikki, mutta jos malttaa vähän hengittää ja miettiä asiaa, ei sitä ihanuutta olekaan välttämättä pakko saada :)

   Tykkää

 11. Mä oon meinannut, että pitäis pitää kirjaa kosmeostoksista, koska mulla on semmonen olo etten osta juuri mitään, mutta saatan myöskin olla väärässä :D Taidankin tehdä kännykkään listan, johon on helppo laittaa ostokset ylös heti :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s