BeautyBlender · Meikkisiveltimien puhdistus

Saako olla eri mieltä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittelin talvella parhaaksi kokemastani sivellinsaippuasta eli Blendercleanser Solidista. Hyvää pesutehoa kaipasin nimenomaan Beautyblender-meikkimuniin, vaikka toki muutkin siveltimet on kiva saada putipuhtaiksi nopeasti. Sain tuolloin postaukseen kommentteja, joista monessa lukijat kertoivat käyttävänsä halvempaa sivellinsaippuaa ja sen ajavan asiansa oikein hyvin. Samansuuntaisia mielipiteitä luin muissakin yhteyksissä ja niitä lukiessani tunsin itseni vähän typeräksi. Blendercleanser oli ensimmäinen kokeilemani kiinteä sivellinsaippua ja ajattelin, että näinköhän olen käyttänyt ihan ylihintaista saippuaa ihan vain kätevän ja toimivan rasian takia (mikä toki on ihan syy siinä missä muutkin). Luin sitten erään arvostelun Duroyn sivellinsaippuasta, ja tilasinkin sen Blendercleanserin seuraajaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leikkelin Duroyn saippuan muovikoteloon sopiviksi paloiksi ja kiittelin fiksuuttani ja ennen kaikkea tätä säästöä, mitä viiden euron saippua kukkarooni jätti verrattuna n. 17 euron Blendercleanseriin.

Samoihin aikoihin vaihdoin homeisen meikkimunani uuteen ja ihmettelin, miten tätä mustaa oli jotenkin vaikea saada puhtaaksi. Kuten kuvasta näette, meikkimuna todella tarvitsee kunnon puhdistusta. Hinkkasin ja vaahdotin ja puristelin ja kastelin, ja tuntui, että aikaa meni ainakin puolet kauemmin kuin Blendercleanserin kanssa. Silmämeikkisiveltimet puhdistuivat helposti, mutta meikkimunan lisäksi myöskin voidemaisten tuotteiden levitykseen käytettyjen siveltimien puhdistus vaati poikkeuksetta kaksi perusteellista vaahdotusta. Aloin myöskin huomata, että meikkimunan pinta alkoi jo kärsiä voimallisesta hankaamisesta.

Mulla meni aika kauan, ennen kuin tajusin kyseenalaistaa uuden saippuani tehoa, kun olin iskostanut päähäni ajatuksen, että ”samaa kamaa” nämä kaikki kiinteät saippuat ovat. Sain minikokoisen Blenderclenserin kaupan päälle Stockmannilta ja otinkin sen kokeeksi vertailukäyttöön. Voitte varmaan arvata, että kyllä ei ollut samaa kamaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän postauksen pointti ei ollut se, että Blenderclenaser ON aivan helkkarin paljon tehokkaampi kuin vaikkapa tämä Duroyn saippua. Tai no, on se ehkä sitäkin :D Loppujen lopuksi kalliimpi saippua maksaa itsensä takaisin, kun siveltimet eivät kärsi raa´asta hankaamisesta ja omat hermotkin säästyvät. Puhumattakaan siitä, että ainakin omassa käytössäni Duroy kului vähintään puolet nopeammin kuin Blenderclenser. Mutta tärkein juttu on se, että omiin mielipiteisiinsä kannattaa luottaa, vaikka lähes kaikki muut olisivat eri mieltä. Olen huomannut muissakin yhteyksissä, että esimerkiksi Face-ryhmissä ihmiset ovat poikkeuksellisen yksimielisiä. Toki komppaava kommentti on kivempi jättää kuin riitasointuinen, ja kun samansuuntaisia mielipiteitä tulee tarpeeksi, ei ketjuun olekaan enää helppo kirjoittaa, että hei te kaikki 30 ihmistä, mä olen eri mieltä :D Sitten kun joku lukee ketjun, niin helposti ajattelee, että apua mä taidan olla AINOA, joka on eri mieltä. Totuus on, että tuskin kuitenkaan :)

Kuinka moni muu on miettinyt joukkoharhaa tai sivellinsaippuoiden keskinäistä rankingia? :D

18 vastausta artikkeliin “Saako olla eri mieltä?

 1. Tuttu tunne! Mä en ole Duroyta testannut, mutta kiinteä blendercleanser on hiton tehokas ja rasia on siisti ja kätevä. Mä ostin Sokkarin pöljäpäiviltä nyt sen nestemäisenkin, mutta en ole vielä ehtinyt testailla sitä. Pumppupullo vaikuttaa ainakin tosi kätsältä tavalta pakata putsari:)

  Tykkää

 2. Mun ilmeisesti täytyy ottaa nuo pari kertynyttä Blendercleanser-saippuaa vertailukäyttöön. Olen nyt testaillut paria muuta sivellinsaippuaa uskollisen Le Chat -markettisaippuan lisänä, ja noh. Kyllä se halvin vaan mulla vie voiton!

  Tykkää

 3. Mä pesen siveltimet ja BB:n Kreikasta ostetuilla eri tuoksuisille oliiviöljystä tehdyillä palasaippuoilla. Onneksi ostin viime kesänä 20 kpl… Millään en saa niin hyvin siveltimiä ja BB:a helposti puhtaaksi kuin sillä. Toi BB:n oma saippua on aivan naah, verrattuna noihin. Duroysta eikä toisesta mainitsemastasi ole kokemusta, mutta noi saippuat joita sai euron kappalehintaan on toimineet niin loistavasti, että ei ole tarvetta kokeilla muuta. :D

  Tykkää

 4. En pidä tuosta Duroysta yhtään, mutta muuten en ole siveltimien pesun kanssa niin krankku. BB on kuitenkin nopein ja helpoin putsata omalla saippuallaan. Ja nimenomaan nopeus ja helppous on tässä se juttu, ei hinta, koska joka päiväinen pesu sujuu niin näppärästi. :)

  Tykkää

 5. Duroyn saippuaa en ole kokeillutkaan, ja mulla tuo BB-cleanseri on vielä korkkaamati. On kissasaippua nimittäin kesken :D

  Tykkää

 6. Mähän käytän vedellä lantrattua Fairyä, koska haluan ehdottomasti nestemäisen (en siedä palasaippuoita jostain syystä yhtään :D) ja sitä käytettiin koulussa, jäi sieltä päälle. Pumppupullo on tässä ihan superkätsy ja beautyblenderi puhdistuu sillä myös ihan superisti.

  Tykkää

  1. Mäkään en käytä palasaippuaa missään muussa tarkoituksessa, mutta siveltimien pesuun se jotenkin musta sopii. Fairylla pesin ennen kaikki synteettisen siveltimeni :)

   Tykkää

 7. Joo… Mua kiinnostaa sivellinsaippuoiden ranking – nopeus, helppous ja tehokkuus ratkaisee, hinta ehkä hieman avittaa. Kiitos siis tästä havainnosta! Ja tulevista, jos tässä edellä kommentoineet bloggaajat tulevat postaamaan asiasta.

  Ja ’joukkoharha’. On siinä se, että tuntee itsensä ikäväksi ihmiseksi, jos menee laittamaan poikkipuolista sanaa ylistyksen ja yksimielisyyden sekaan, joten usein jää ne kommentit laittamatta. Eli siinä tulee vahvistaneeksi tuota yksimielisyyttä. Voisi kai sitä taas harrastaa sitä sanojensa kauniisti asettelemista, mutta se voi joskus vesittää mielipiteen eikä aina edes huvita ruveta runoilemaan, helpompi jättäytyä pois ;) Sitten jos vielä joku rupeaa kyseenalaistamaan sen mun kokemuksen tai ajatuksen, niin useinkaan en viitsi väitellä tai perustella lisää. Tosin useimmat muut aiheet kuin kosmetiikka on vaikeampia tämän suhteen.

  Tykkää

  1. Word. Musta tuntuu välillä, että elämä on yhtä väittelyä, oman kannan perustelua ja vääntämistä, niin jossain vähäpätöisemmissä asioissa en vaan yksinkertaisesti jaksa alkaa hieromaan :D

   Tykkää

 8. Oon käyttänyt Solidia ja kissasaippuaa vuorotellen ja molemmilla joudun kyllä vaahdottamaan kahdesti että saan kaikki meikkijämät pois munasta. Tästä vaikuttais siltä että toi Duroy vaan ei oo erityisen hyvä :D

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s