Hiukset · Hiusten muotoilu · Schwarzkopf · Tukkapulma

Tuuheat ja pehmeät

Olen saanut vuosien varrella pari hiusvalaistumista. Ensimmäinen tapahtui, kun tajusin, että hiustenhoitotuotteilla voi ihan oikeasti saada huomattavan eron hiusten ulkonäköön kun vain löytää oikeat tuotteet. En ollut aiemmin pystynyt oikein kirjoittamaan hiustenhoidosta, kun kaikki tuotteet tuntuivat samalta, mutta en vain ollut löytänyt oikeita tuotteita haastaville hiuksilleni! Toki olen muotoilutuotteistakin löytänyt ihan kivoja ja oikeasti hyviä, mutta tällä hetkellä olen löytänyt sellaisen oksat pois -muotoilutuotekombon, että jos mulla olisi järkeä päässä, käyttäisin ainoastaan näitä tästä eteenpäin. Tiedämme hyvin, että järkeä ei ole, koska uteliaisuus ja blogi :D

Tämä postaus on itse asiassa myös Tukkapulma-juttusarjan numero 4: eli kuinka saada pehmeän tuuheat hiukset jos et jaksa föönata? :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talvella oli Schwarfkopfin tilaisuus, jossa sain kampaajan avustuksella valita itselleni sopivat muotoilutuotteet uusien Osis+-tuotteiden joukosta. Valitsimme kevyttä tukea ja hoitavuutta tuovan Hairbody Prep-sprayn, pehmeyttä ja volyymia tuovan Upload Volume Creamin ja voimakkaasti tuuheuttavan Big Blast Volumizing Gelin.

Tiedättekö, miltä hentoinen tukka näyttää, jos laittaa hiuksiinsa vaikkapa muotovaahtoa, mutta skippaa föönaamisen. Lopputulos on kovankoppura hius, eikä todellakaan mikään kaunis näky. Monet mulla olevat pohjatukituotteet eivät ihan niin koppuraista lopputulosta jätä föönaamatta, mutta ei se silti hyväkään ole. Olen nyt käyttänyt tätä kolmikkoa, ja hiukset voi ihan totta jättää föönaamatta ja ne näyttävät silti tosi hyviltä! En meinaa uskoa tätä itsekään, koska normaalisti voin skipata föönin vain hätätapauksessa. Nyt en ole föönannut hiuksiani pariin viikkoon, ja hiukset ovat näyttäneet silti koko ajan hyvältä. Halleluja :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joku ehkä miettii, että miksi tarvitsen kolmea tuotetta kosteaan hiukseen (tai no, itse asiassa neljää tai viittä, koska latvaan laitan aina BC:n latvasuojan ja monesti koko päähän vielä Goldwellin seerumisuihketta), että miksen vain vetäisi tuuheuttavaa Big Blastia (läpinäkyvä geelineste kuvassa) koko päähän. Kun mainitsin omistavani vähän hankalat hiukset tarkoitin sitä, että kaipaan sekä tukea ja tuuheuttavuutta että siloittavuutta. Hiukseni ovat hennot, mutta myös käsitellyt, ja ilman tällaista voidemaista muotoilutuotetta kuin tämä Upload (valkoinen voide kuvassa) hiukseni eivät ole niin sileät ja pehmeät kuin haluaisin. Jos laittaisin voimakkaan tuuheuttava tuotteen koko päähän, saisin lopputulokseksi kovan ja karvaisen näköisen tukan, joka saattaisi jopa näyttää likaiselta, koska tuote vain olisi sille liikaa.

Prep-suihkeesta mietin itsekin, että onko tämä turha. Jätin sen sitten kokeeksi pois ja seuraavana aamuna herätessäni tervehdin peilin kautta ”the karvaa” eli takaraivolleni syntynyttä karvaista kekoa. Prep-suihke vähentää hiusten sähköisyyttä ja kosteuttaa, ja näköjään se oli kuitenkin tärkeä osa kolmikkoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Järjestykselläkin saattaa olla väliä, mene ja tiedä. Itse laitan pohjatukituotteet aina koostumukseltaan ohuimmasta paksuimpaan eli ensin suihkin Prep-suihketta, sitten otan pari pumppausta Uploadia ja levitän sen pää alaspäin pituuksiin ja latvaan ja lopuksi pari pumppausta Big Blastia, jonka levitän sormenpäillä aivan hiuksien tyveen. Sitten vain harjaus muotoonsa, ja annan kuivua. Niin simppeliä ja nopeaa, ja lopputulos on juuri sellainen kevyesti tuuhea, mutta siistin sileä kuin haluan.

Mun piti kirjoittaa samassa postauksessa myös siitä, miten jatkan muotoilua hiusten kuivuttua (eli aamulla), mutta juttua tuli niin paljon jo näistä Osis+-tuotteista, että jätetään tämän hetken lemppari kuivan tukan muotoilutuotteet seuraavaan postaukseen! :)

Nyt mua kiinnostaisi, onko jollain muulla ollut sama ongelma, eli on ollut ”pakko” föönata, etteivät hiukset jäisi koppuraisiksi? Ja löytyykö sieltä muita, jotka kaipaavat tukkaansa sekä lisätuuheutta että lisäsiloitusta? :)

Postauksen tuotteet saatu.

12 vastausta artikkeliin “Tuuheat ja pehmeät

 1. Nyt tarvin kyllä vinkkiä. Miten oikeesti aamulla herätessä voi tukka olla hyvin?? Mulla ohut ja hentoinen hius mallia lyhyt polkka. Mun on pestävä ja föönattava ne joka hiton aamu. Ei tulisi kuuloonkaan laittaa niiltä illalla. Joka aamu herätessä ne sojottaa ylös ja alas ja vinoon ja päänahka näkyy prkl… Kauhuskenaario jos nukkuisi pommiin. Todellakaan en vain heräisi ja lähtisi. Hitonmoinen projekti. Mut siis jos ihan aineista puhutaan, niin vaahdot tosiaan on ilman föönia turhia. Mökkireissut painajaisia kun ei ole sähköä. Hiukset ei nouse tai tule siistiksi ilman föönia. Viime Livboxista tuli hyvä muotoilutuote hentohiuksiselle, mutta föönia tarvitaan siinäkin. Paplarit ei toimi kun niistä jää sellaiset tätikiehkurat. Ja minäkin haluan tuuheat, sileät ilman the karvoja. Kai se on nukkumistavoisrs vaan kiinni. Mä varmaan pyörin ja hyörin ja hinkkaan päätäni tyynyyn ?

  Tykkää

  1. Hei kuule, täällä toinen tyynypyörijä! Mullakin oli vuosia sellainen jäätävä karvapallo KOKO takaraivon alueella ja ajattelin, että sille nyt vaan ei voi mitään. Mutta sanon nyt sullekin, että oikeilla tuotteilla siisti ja ennen kaikkea muotoiltavissa oleva tukka ON mahdollista saada ilman fööniäkin ja illalla pesten.

   Meillä kuulostaisi olevan samanlainen hius ja vielä samanpituinenkin. Mitä tuotteita laitat pyyhekuivaan hiukseen? Mun virhe oli pitkän aikaa se, että käytin ainoastaan tuuheutta tuovia tuotteita, enkä ymmärtänyt, että näin hentoisessa tukassa ne (yleensä) ovat liikaa koko päähän käytettynä. Ainakin mun hiukset vaativat tosi paljon kosteutta, että ne säilyvät siloisina.

   Mä teen piakkoin jatko-osan tälle postaukselle, eli mitä laitan hiuksiini aamulla, kun illalla olen pessyt, levittänyt näitä tuotteita ja antanut kuivua. Siinä näät kuvamateriaalia mun tukasta :D Mutta kiinnostaisi tosi paljon tietää, mitä tuotteita sä käytät. En tosiaan ole ammattilainen, mutta kiitettävän kauan saman ongelman kanssa paininut :)

   Tykkää

 2. Toimisikohan tää kolmikko minulla? Jos hiukset pitää olla kuosissa, en voi edes kuvitella peseväni niitä illalla. Jos hiukseni ovat edes vähänkin kosteat nukkumaan mennessä, ovat ne aamulla ihan sykkyrällä eikä mikään muu kuin pesu auta :/ Hiukseni ovat vaalennuksen useaan kertaan läpi käyneet. Nää koppurat tarvii sekä tuuheutta että sileyttä. Aamuisin suihkun ja föönauksen jälkeen hiukseni ovat (lähes) sellaiset kuin haluan.
  Huh olipa sekava vastaus, toivottavasti ymmärsit mitä yritin selittää :)

  Tykkää

  1. Toki ymmärsin :) Mutta en itsekään mene missään nimessä nukkumaan kostealla tukalla. Olen huomannut, että kostean tukan päälle ei voi laittaa edes pipoa koirien iltaulkoilun ajaksi, muuten peli on menetetty. Mulla tosin on niin hentoinen tukka, että se kuivuu 45 min – tunnissa, minkä ajan tekee helposti iltatoimia.

   Munkin hius on useaan kertaan vaalennettu ja tosiaan luonnostaan tosi hento. Onko sulla myös hennot hiukset?

   Tykkää

  2. Kyllä, hiukseni ovat todella hennot ja ohuet :(
   Kävin kuukausi sitten kampaajalla ottamassa paljon puhutun Olaplex hoidon ja olen ollut tyytyväisempi hiuksiini kuin naismuistiin :)
   Ja tuo pipo juttu…vaikka hiukseni olisivat kuivat ja laitan pipon päähän, niin jo tunti myöhemmin pipon kuvio on hiuksissa pysyvästi :D silti kaikki varta vasten tehdyt muotoilu yritykset lässähtää puolessa tunnissa ;)

   Tykkää

  3. (Melkein) kaikkeen löytyy ratkaisu, tän takia mä suosin löysempiä pipoja :D En koskaan laita työmatkalle kireämpää resorillista, jos haluan näyttää ihmiseltä. Koirapuistoillessa sitten käytän niitä, kun ei ole niin väliksi.

   Yksi hyvä juttu muuten on kosteussuojasuihke! Ei lässähdä tukka ihan niin helposti kosteallakaan ilmalla :)

   Tykkää

 3. Voi kyllä löytyy! Mulla on kans hentoiset hiukset ja osittain vaaleiden raitojen kuivattamat. Varsinkin toiselta sivulta on ihan kauhee söherö takkukasa, jos en laita kunnolla silottavaa hoitoainetta. Eli nää vinkit tulee todella tarpeeseen. Mulla ei ole mitään luottotuotetta vielä löytynyt, millä saisin mieluiset hiukset.

  Tykkää

  1. Kuulostaa tutulta. Niin kuin tuolla ylempänä kommentoin, mullakin on ollut vuosia ongelmana se aamuinen takkupesä, vaikka illalla hiukset olisi kuinka kuosissa. Nyt olen (ainakin väliaikaisesti hah) selättänyt tuon ongelman. Tärkeää on muistaa riittävä kosteus ja siloitus, jos muuten tykkäisi käyttää vain tuuheuttavia tuotteita. Toivottavasti löydät mieluiset tuotteet :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s