Akne · Aptekkikosmetiikka · Kosteusvoiteet · Vichy

Apteekista apua epäpuhtaalle iholle (Akne Forever!)

_DSC7224

Tiesittekö, mitkä ovat Suomen suosituimmat ihonhoitomerkit? No Lumene ja Nivea eivät varmaan tule isona yllätyksenä, mutta Vichy sijalla kolme yllätti kyllä ainakin minut! Sain parin muun ihanan Akne Forever -kerhomme tytön, eli Kissiksen ja Hennan kanssa tilaisuuden päästä tutustumaan uudistuneeseen Vichyn Normaderm-sarjaan. Ensimmäinen Vichy-kokemukseni ajoittuu Ranskan vaihto-opiskelija-aikaani, jolloin hyödynsin Ranskan huomattavasti edullisemmat hinnat ja panostin Vichyyn. Kyllä vaan, tämä opiskelija käytti normaalisti nimenomaan sitä Niveaa, koska se oli se, mihin mulla oli mahdollisuus. Vaihtoajan jälkeen rahatilanteeni parantui töihinmenon myötä sen verran, että saatoin opiskelijanakin ostaa hieman tyyriimpää ihonhoitoa. Ostin Normadermin putsarin ja kasvoveden, mutta tein sen erittäin yleisen virheen, että halusin vain putsata ja putsata, mutta en tajunnut, että epäpuhdas ihokin (ja itse asiassa nimenomaan se, koska näppylät voivat olla merkki siitä, että kosteutta tulee liian vähän, jolloin iho yrittää epätoivoisesti korjata tilannetta tuottamalla talia) tarvitsee kunnon kosteutusta. Siirryin sitten rahatilanteeni edelleen parantuessa Cliniquen ihonhoitoon ja Vich unohtui muutamaksi vuodeksi.

_DSC7314

Oli tosi kiinnostava saada nyt näin vanhempana, joiltain osin fiksumpana ja kuitenkin edelleen akneihoisena nähdä, millaisia Normadermit olisivat uudistuneina ja osaisinko nyt käyttää niitä paremmin. Uudistuksessa tarkoituksena oli nimenomaan tehdä sarjasta aikuisiän epäpuhtauksista kärsiville naisille varteenotettava sarja. Toki myös nuorelle iholle nämä sopivat, mutta esimerkiksi yövoide oli uusi tuote nimenomaan aikuisemman ihon tarpeisiin. Sarjassa on nyt päivävoide, yövoide, puhdistusgeeli, kasvovesi ja 3 in 1 puhdistusvoide (joka muuten vaikuttaa tosi kiinnostavalta!). Aloitin testailuni voidepuolelta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Night Detox -yövoide on pakattu tuubiin ja Beautifying Anti-Blemish Care -päivävoide pumppupulloon. Plussaa tästä, voiteen sekaan ei mene pöpöjä ja tuote pysyy kuranttina pidempään. Voiteissa on kevyen raikas apteekkimainen tuoksu, mutta sellainen hyvällä tavalla. Toki nuuhkin nämä ekana läpi ;)

Päivävoide on kevyt ja jättää kasvoille silkinsileän pinnan. En sanoisi pintaa ihan mattaiseksi, vaan nimenomaan tasaisen sileäksi. Voide on läpikäynyt uudistuksen kuluttajien palautteen mukaan, jotta se soveltuisi paremmin meikin alle, eikä lähtisi rullaamaan. Mä en ole vanhaa kosteusvoidetta käyttänyt, mutta tämä uusi sopii ainakin loistavasti meikin alle. Alle oma ihoni tarvitsee kevyen seerumin, mutta käyttäisin sitä joka tapauksessa :) (mulla onkin ihan uusi päiväseerumisuosikki, siitä myöhemmin!)

Yövoide on kehitetty liejuisen aamufiiliksen poistajaksi. Tiedätte sen fiiliksen, kun illalla olette ladanneet naakin täyteen seerumeita ja kräämeja ja aamulla iho on sulanut liejuiseksi. Mä en ollut edes ajatellut, että tämä on jotain sellaista, jonka voi nimenomaan välttää :D Sulavaa fiilistä Night Detoxin kanssa ei tule ja sekin on hyvin riittänyt alkusyksyn kosteutukseksi seerumin kanssa. Jännityksellä odotan pakkasten jatkuvan, jotta näen, riittävätkö nämä vielä silloin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten kuvasta näette, voiteet ovat ohuehkoja ja yövoide (oikealla) vain hieman päivävoidetta paksumpi.

Teitä varmaan kiinnostaa, mitä ihoni oli tuotteista mieltä? Mä olen tosi pidättyvä laittamaan ihoni kulloistakin tilannetta yksittäisen tuotteen piikkiin. Välillä tuntuu, että tein mitä tahansa, iho sekoilee ja skitsoilee. MUTTA. Tämän kolmen viikon aikana kun olen Normadermeja käyttänyt, ihostani on hävinnyt kaikki näppylät ja arvetkin tuntuvat vaalenneen normaalia nopeammin. Ihon yleisilme on myös raikkaampi, puhtaampi ja hehkuvampi. Vaikka en ole valmis julistamaan näitä parhaaksi avuksi akneen (niin kuin en mitään muutakaan), olen (varovaisen) innoissani. Aion jatkaa tuotteiden päivittäistä käyttöä, koska haluan varmistaa, vaikuttaako esimerkiksi kuukautiskierto näppylöitä puskemalla, vaikka Normadermit ovatkin käytössä. Jos ihoni vain pysyy ja pysyy näin hyvänä, niin IHME ON TAPAHTUNUT :D

Oletteko te kokeilleet jo uudistettuja Normaderm-tuotteita? Vai karsastatteko epäpuhtaan ihon tuotteita aikuisemmalla iällä?

Tuotteet saatu blogin kautta. Postauksen kaksi ensimmäistä kuvaa Eero Kokko.

10 vastausta artikkeliin “Apteekista apua epäpuhtaalle iholle (Akne Forever!)

 1. Oo, kuulostavatpa lupaavilta! Vähän pahoin pelkään että ovat omalle iholleni too much vaikka lievää aknea täältäkin löytyy :P

  Tykkää

  1. Jos pelkäät kuivumista, niin ainakaan itselläni ei ole ollut mitään ongelmaa sen kanssa, vaikka sitä vähän pelkäsin! Mulla muuttuu syksyllä ja talvella iho herkemmin reagoivaksi ja kuivuu paljon enemmän kuin kesällä, mutta seerumi vaan Normadermien alle, niin mulla ei ainakaan ole iho kuivunut ollenkaan :)

   Tykkää

 2. Nämä alkoivat kiinnostaa kovasti! Täytyy ehdottomasti kokeilla! Jotain Vichyn pieniä ilmaisia näytetuubeja olen kokeillut ja pitänyt kokeilemastani kovasti.

  Tykkää

 3. Mulla on ollut käytössä Normaderm-sarjan kasvovesi ja puhdistusgeeli. Tosin liekkö nekin nyt siis uudistuneet kokonaan? Viimeisimmät putelit kun mulla noita loppui tuossa kuukausi takaperin ja sen jälkeen kokeilussa on ollut Neutrogenaa. Mutta noista vanhoista putsarista & kasvovedestä olen kyllä tykännyt, kiinnostaisi kokeilla nämä voiteetkin :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s