Meikit · Päivän meikki · Toivepostaus

Arkimeikkini 1/3: 7 minuutin meikki

Multa on toivottu postausta sekä arkimeikistäni että enemmän meikkilookeja yleensäkin. Valitettavasti tästä blogista ei mitään meikkitaidetta löydä, mutta sellaista taviksen meikki-ilakointia kylläkin ;) Päätinkin tehdä pienen postaussarjan arkimeikistäni. Tässä ensimmäisessä osassa näytän, millainen on nopein mahdollinen meikki, jossa kuitenkin tunnen oloni meikatuksi ja omaksi itsekseni. Toki viiletän usein ilman meikkiä tai pelkässä meikkivoiteessa, ja sekin on ihan ok. Tässä kuitenkin pienimmällä mahdollisella efortilla toteutettu koko kasvojen meikki, johon aikaa meni 7 minuuttia.

Seuraavissa postaussarjan osissa teen ensin yleisimmän työmeikkini ja sitten hieman enemmän aikaavievän meikin, joka kuitenkin on selkeästi arkimeikki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusin kokeilla, kauanko kestää tehdä päivämeikki niin, että koen olevani oma itseni. Tiedättehän sen fiiliksen, kun on esimerkiksi ehtinyt sipaista kasvoilleen vain BB-voidetta. Sekin on erittäin jees, mutta itselläni on kuitenkin hieman alaston olo. Jos yleensäkään meikkaan yhtään, aloitan aina pohjasta. Pohja on itselleni kaikkein tärkein, ja vasta sen jälkeen mietin, mihin muuhun on aikaa. Jos käytettävissä on vain minuutti-kaksi, lätkin jonkin meikkipohjan ja punaan posket kevyesti. Jo se tekee paljon!

Nopeimmista nopein arkimeikki lähtee liikkeelle peitevoiteesta, joka kiireessä on ehdottomasti MAC Pro Longwear Concealer. Se on yksi harvoista peiteaineista, joka toimii sekä silmänalusilla että peittää punoitusta muualla kasvoissa.  Sen jälkeen levitän kuvassa näkyvän Diego Dalla Palman Compact Powder Foundationin isolla irtopuuterivipalla, johon aikaa kuluu ehkä minuutti. Olen huomannut, että heittämällä nopein meikkipohja syntyy meikkipuuterilla. Meikkivoiteen tarkkaan työstöön saan tuhraantumaan todella paljon aikaa, jos sitä on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiireessä ei ole aikaa kasvojen varjostuksille tai korostuksille, joten valitsen ehdottomasti hohtavan poskipunan, jossa on ikään kuin korostustuote samassa. Benefitin Coralista toimii loistavasti. Huulille sipaus värillistä huulirasvaa tai kevyttä punaa, nyt käytin Clarinsin Instant Light Lip Balm Perfectoria sävyssä 1 Rose*. Sitten kulmiin äkkiä vähän väriä Zuiin kulmakynän* sävyllä Taupe ja silmien sisärajaus katsetta kirkastamaan IsaDoran Blonde-kajalkynällä. Tässä vaiheessa aikaa on kulunut 4 minuuttia ja on aikaavievimmän vaiheen eli ripsivärin vuoro :)

Diorin ripsivärin pohjustajasta en halua luistaa kiireessäkään, joten sitä alle ja ronskit huitaisut maskaraa päälle. Tässä käytössäni oli MACiltä kylkiäisenä saatu minimaskara False Lashes Extreme Black. Ripsiin sain kulumaan aikaa 3 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja tässä näkyy 7 minuutin lopputulos. Täydellistä meikkiä on tässä ajassa turha havitella, ja silmämeikkiä ei ehdi edes miettiä, mutta tärkeintä itselleni on siisti ja freesi ilme, ja tosiaan se, että tunnen oloni kotoisaksi. Olen myös aina ollut aika hidas meikkaaja, koska jään haaveilemaan, fiilistelemään ja valitsemaan juuri sen hetken mielialaan sopivia tuotteita. Olin itse asiassa ihan yllättynyt, että sain edes tämän verran aikaan 7 minuutissa ;)

Mitä kaikkea te ehtisitte meikata 7 minuutissa? :)

* Saatu blogin kautta.

17 vastausta artikkeliin “Arkimeikkini 1/3: 7 minuutin meikki

 1. Luulen, että aika samanlaisen lopputuloksen saisin aikaiseksi. Tosin epäilen, että saisin jopa luomilleni jotain, koska ole aivan addiktoinut Armanin Eye Tintiin, siitä vaan luomelle yhtä väriä ja taputtelu sormella (vie aikaa 30 sekuntia). Uskomattominta on se, että se on eka voidemainen tuote, joka ei kerry mun luomivakoon koko päivänä. Eilen testasin 12 tunnin ajan, pysyi kuin tauti. O_O Olin hyvin skeptinen tuon keston suhteen, mutta kerrankin mut yllätettiin. :D

  Tykkää

  1. Vau, kuulostaa hyvältä! Mä skippaan pahimmassa kiireessä luomivärin kokonaan, koska tarvitsen sen alle pohjustajan, ja niihin kahteen yhteensä menee sitten jo liikaa aikaa. Ilman pohjustajaa ei kyllä pysy mikään :P

   Tykkää

 2. Freesiltä näyttää! Mun pikameikissä on meikkipuuterilla tehty pikapohja, peitevoide, kulmat, luomenpohjustus, kuultotuote poskipäille ja joku rasva tai kiilto huulille. Voin lähteä liikkeelle ilman ripsiväriä, mutta iho ja kulmat on oltava kunnossa. :)

  Tykkää

  1. Sama juttu! Tärkeysjärjestys on iho, poskipuna, kulmakarvat, ripset, luomiväri. Huulilla pitää myös olla jotain, mutta värillistä rasvaa voi laittaa vaikka juoksussa ;)

   Tykkää

  1. No hei niin mäkin normaalisti :D Vähän jo nolottaa tuo seuraava arkimeikkiversio, koska lopputulos näyttää aikalailla samalta, vaikka ihoon on panostettu oikeasti rutkasti enemmän!

   Tykkää

 3. Mun pikameikkiin kuuluu pohjustaja luomille ja ripsiväri. Iho kaipaa tasoitusta joo, mutta ilman pohjustajaa rasvottuvista luomista valuu kaikki skeida silmiin ikäväksi kalvoksi. Mä kuulun siis niihin ihmisiin jotka siis meikkaa salillekin, juuri siksi että näen jotain.

  Tykkää

  1. Aaaa, mielenkiintoista. Mä en ole koskaan ajatellut, että meikittömiltä luomilta voisi valua mitään silmiin, mutta kuulostaa kyllä ihan loogiselta! Mä taas en voisi ikinä laittaa ripsaria ilman, että iho on tasoitettu. Tiedän, että moni laittaisi ripsarin, jos saisi valita vain yhden tuotteen, mutta itselleni se olisi ehdottomasti meikkipohja :)

   Tykkää

   1. Mullakin ongelma ilmeni vasta aikuisiällä, samalla kun minipillerit pisti muutenkin ihon uusiksi. Toisaalta se ripsariin panostaminen on varmaan myös peruja siitä, kun nuorena on ollut aina hyvä iho, eikä meikkivoidetta oo tarvinut käyttää oikeesti peittämiseen.

    Tykkää

 4. Hihhii, mäkin olen ihan tuhottoman hidas meikkaaja! Kyllä mulla yleensä menee se 20-30 minuuttia kaiken kaikkiaan aamunaamarutiineihin, siis misellivedellä pesu+kosteutus ja sitten ne meikit..(ripsari, meikkipohja, poskipuna, kulmat ja jos on aikaa, korostustuote, mahdollinen huulipuna ( tosin sen saatan lisätä bussissa tai töissä )). Täytyisi joskus ihan kellottaa :D

  Tykkää

  1. Sama juttu, 20 minuuttia kuluu ihan siivillä :D Teen seuraavaksi juuri normaalin työaamunaaman, ja jo etukäteen pahoittelut siitä, että aikaa kuluu, mutta lopputulos ei ole kovin kummoinen :´D

   Tykkää

 5. Mä ehdin 7 minuutissa ihan jo vaikka mitä! :) Vitsi Coralista näyttää kauniilta, mä kanssa kiireaikataulussa tykkään käyttää sellaista poskipunaa joka jo tavalln itsessään korostaakin. Mulla on joku tosi hyvä MACin MSF sitä varten, en nyt vaan muista nimeä. :D

  Tykkää

  1. Hei joo! Mullakin on se…öö…hitsi en mäkään muista nimeä!! Mutta siis MSF, joka on oikeastaan poskipuna! Otanpa sen käyttöön kiireaamuiksi :)

   Tykkää

 6. Seitsemässä minuutissa ehtisin varmaan juuri ja juuri siirtää katseeni kohti meikkivoiteita ja kurottaa kättä kohti Rimmelin Comfort Serumia :DD oon ihan prkleen hitaalla käyvä aina aamuisin mutta selkeät meikkausrutiinit tietty helpottaa :) Siltikin tarvitsen vähintään vartin, jotta saan aikaiseksi kotoisan oloisen meikin (johon kuuluu pohja, poskipuna, kulmat, ripsari ja joku huuliasia). Aika usein jään nysväämään sen meikkipohjan ja peiteaineen kanssa ja joudun lisäämään kulmavärin tai ripsarin ekalla kahvitauolla :P

  Tykkää

  1. Jep. Pohja on mullakin se, johon saisin aikaa kulumaan vaikka puoli tuntia! Meikkipuuteri eliminoi ajankäytön mahdollisuudet kätevästi, kun sitä ei voi työstää kun se kerran on kasvoille lätkitty :D Ja joo, työpaikan vessassa mäkin oon monet hätäripsarit laittanut ;)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s