Öljyt · Ihon hoito · Jurlique · Kasvovedet · Kiehl`s · Kosteusvoiteet · Kuorinnat · Luonnonkosmetiikka · L`Atelier des Délices · Naamiot · PATYKA · Putsarit

Toivepostaus: Ihonhoitorutiinini

Mua on pariin otteeseen pyydetty kertomaan ihonhoitorutiineistani, ja nyt vihdoin sain aikaiseksi kirjoittaa tämän postauksen. Mun täytyy vain muistuttaa, että ihoni on tosiaan ainakin omasta mielestäni aika ongelmallinen, ja se elää ihan omaa elämäänsä. Niinpä esimerkiksi tiettyyn vuodenaikaan loistavasti sopiva tuote ei enää kuukauden-kahden päästä toimikaan. Filosofiani on siis sopiva sekoitus rutiineja ja kokeilevuutta.

Yllä olevassa kuvassa ovat kaikki tuotteet, joilla tällä hetkellä hoidan ihoani. Käydäänpä sitten vähän tarkemmin tuotteita läpi!

Aamuisin:

Olen käynyt elämässäni pari kertaa ihoni takia ihotautilääkärillä. Mitään syviä paiseita muodostavaa, tai muuten todella pahaa aknea mulla ei ole koskaan ollut, mutta sitkeää pientä söheröä ja muutamia isompia näppyjä aikaansaava akne kuitenkin. Viimeisin ihotautilääkäri, jolla kävin, muistutti, että ihoa ei saa myöskään ylihoitaa. Sanon tämän siksi, että tiedän kokemuksesta sellaiseen olevan ainakin meillä kosmetiikkafriikeillä taipumusta. Lääkäri (joka muuten tekee töitä myös esteettisellä puolella) sanoi, että kannattaa muistaa, että ihon puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä lämmin vesi. Meikki on sitten asia erikseen, joka tietenkin täytyy poistaa huolellisesti. Tämä johdantona sille, miksi en aamulla puhdista kasvojani puhdistustuotteella kasvovettä lukuunottamatta kuin poikkeustapauksissa.

Noniin. Eli aamulla siis puhdistan kasvovedellä yövoiteen jäämät ja talin iholta. Käytössäni on Jurliquen suihkutettava kasvovesi (tykkään niistä kaikista, tällä hetkellä käytössä on Lavender Hydrating Mist), L´Atelier des Délicesin Clarté-kasvovesi ja Kiehl`sin Ultra Facial Toner. Näitä käytän fiiliksen mukaan :) Atelieria käytän kun tuntuu, että iho kaipaa puhdistavampaa otetta, Kiehl`siä kun haluan kosteutta ja Jurliquea kun haluan freesausta ja piristystä. Kiehl`sin UFT:sta ajattelin kirjoittaa ihan oman postauksensa piakkoin :)

Kasvoveden laiton jälkeen taputtelen silmänympäryksille Jurliquen Purely Age Defying -silmänympärysvoidetta ja Patykan Huile Absolue -öljyä. Näiden annan kuivua aamiaisen syömisen ajan, ja aamupuuron jälkeen laitan kosteusvoiteen, joka on tällä hetkellä oikein hyvä Jurliquen Balancing Day Care Cream.

Iltaisin:

Illalla pesen meikit joko L´Atelier des Délicesin vaahtoavalla puhdistusgeelillä tai vahvemman meikin ollessa kyseessä MACin kasvoöljyllä. Silmämeikin poistan Vichyn vesiliukoisen silmämeikin poistoaineella, olen näköjään unohtanut sen kuvasta :)

Tämän jälkeen on vuorossa kasvoveden valinta samoista kolmesta kaverista kuin aamullakin. Monesti Kiehl`sin tai Atelierin kasvoveden käytön jälkeen saatan suihkaista iholle vielä vähän Jueliquen suihketta. Sitten taas öljyä eli Jurliquen Balancing Face Oilia ja samaa sy-voidetta kuin aamullakin. Näiden hieman kuivahdettua taputtelen päälle Academien Creme Veloutéeta. Tämä Academien tehokosteusvoide tuli itse asiassa toukokuun LivBoxista, ja olen tykästynyt siihen niin mielettömästi, että aion tänään (palkkapäivä ;) käydä tilaamassa voidetta lisää. Jos jollakin on vielä tämä korkkaamatta, niin suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan! Itse koukutuin heti kättelyssä :)

Sunnuntaisin:

Niin kuin mainitsin, ylläpidän melko tarkkaa rutiinia ihoni kanssa. Kuten viikon Ranskan matkalla tuli todistettua, ihoni kärsii jo siitä, jos viikoksi skippaan kaikki ihoa enemmän hoitavat/kosteuttavat ja kuorivat tuotteet. Toisaalta olen ollut kuluneen viikon ymmälläni siitä, että ihoni on TAAS, kaikkia rutiineja noudattaenkin mennyt (loman jälkeen parannuttuaan) huonompaan kuntoon. Täytyy varmaan alkaa pitää ihopäiväkirjaa niin näkee, liittyykö tämä jotenkin hormoneihin. Arvaan, että liittyy :/

Mutta siis joo, sunnuntai on ihonhoitopäivä :) Joku varmaan miettii, että miksi sunnuntai, miksei sitä voi tehdä minä tahansa päivänä. Toki voi :) Mutta mulla ei tulisi tehtyä! Mulla on krooninen taipumus valvoa liian myöhään, ja sitten hoipperehtia väsymyskuoleman partaalla kylppäriin pesemään naamaa. Jos mulla ei olisi näitä rutiininomaisia päiviä, milloin mitäkin tehdään, mä aivan varmasti ajattelisin, että en jaksa, teen huomenna. Ja huomenna ajattelisin samalla tavalla. Nyt vain nopeasti mietin, että hmmm tiistai ja tiedän heti mitä tehdä ;)

Sunnuntaisin iho kuoritaan ja sille laitetaan naamio. Tällä hetkellä käytössäni on Jurliquen Daily Exfoliating Cream ja Moisture Replenishing Mask. Kuorinta on koostumukseltaan aika samanlaista (ja hajuista) rusehtavan epämääräistä kuin Dr. Hauschkan puhdistusvoide, mutta täytyy sanoa, että pidän Dr. H:n tuotteesta enemmän. Jurliquen tuotteessa voidetta ei saa mitenkään tasaiseksi massaksi, ja monesti sitä on liukunut enemmän sormien väleistä viemäriin kuin päätynyt kasvoille. Mulla oli aiemmin käytössä Atelierin raekuorinta Soft Touch Scrub, josta pidin kyllä enemmän kuin tästä. Samoin itse asiassa mulla aiemmin ollut Atelierin Youth + Face Mask -naamio vie käyttömukavuudeltaan ja tehokkuudeltaan voiton Jurliquesta. Kielh`sin Rare Earth Deep Pore Cleansing Maskin ostin ihohuokosia supistamaan, mutta en osaa sanoa tuotteen toimivuudesta mitään. Kyseessä on savinaamio, jota olen käyttänyt vain T-alueelle.

Tiistai- ja lauantai-iltaisin:

Tiistai- ja lauantaiöiksi levitän ennen kosteusvoidetta Environin Alpha Hydroxy Creamin. Tämä eteläafrikkalaisen, varsinkin anti-ageing-tuotteissa kunnostautuneen sarjan voide kuorii ja uudistaa ihoa AHA-hapon voimin. Hassua, että rasvoittuvalle tai söheröiselle iholle voi joskus käyttää samoja täsmätuotteita kuin pahasti palaneelle iholle. Tämä puteli oli Cindy-kosmetologin vinkki, kun valitin hänelle isoja ihohuokosiani ;)

Keskiviikkoisin:

Keskiviikkoiltaisin käytän tätä myöskin AHA-happoa sisältävää kasvojen pikaheleyttäjää, joka kuorii ihon minuutissa. Ihosta tulee pehmeämpi, sileämpi ja kirkkaampi. Todellinen onni silloin, kun pitää saada iho näyttämään paremmalta NOPEASTI :)

Finneihin yöksi tarvittaessa:

Kopkop, tätä tuotetta en ole tarvinnut vähään aikaan. Käytän Ella Bachén Soin Purifiant Intensif Créme Intex N2:sta paikallisesti näppylöihin. Tuote on paksua, kamalanhajuista valkoista töhnää, joten tätä voi käyttää vain yöksi. Mikään ihmetuote tämä ei ole, ei finni ole mihinkään yhdessä yössä kadonnut. Mutta kyllä se on pienentynyt! Kokemukseni mukaan vihreä paholainen nopeuttaa näppyjen kuivumista ja pienentymistä yhden-kaksi päivää.

Tässä vielä demonstraatio tuotteiden koostumuksista. Oikealla Jurliquen kuorintavoide, keskellä Jurliquen hedelmähappokuorinta ja vasemmalla Ella Bachén Creme Intex. Näissä eivät ehkä haju ja ulkonäkö ole luksusta haha!

Onko kellään samoja tuotteita käytössä? :) Nyt mä menen tilaamaan sen Academien tehokosteusvoiteen!

4 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Ihonhoitorutiinini

 1. Mulla oli tota Ellaa yläkouluikäisenä ja muistan käyttäneeni sitä, koska kosmetologi suositteli ja äiti suostui maksamaan. :) Mun toukokuun lahjaboksissa oli Academien entsyymikuorinta ja annoin sen suosiolla eteenpäin. Olen tosi monesta paikasta lukenut että tuo tehokosteuttaja on ollut huippuhyvä, joten ehkäpä lisään sen ”joskus tulevaisuudessa” -listalleni. Ja tuo Kiehl’sin UFT – just spread the love.. :D

  Tykkää

  1. Hih, Ella on kyllä varsinainen klassikkotuote. Sitä löytyi meidän äidin kaapista kun olin yläasteella, ja muistan monesti lainanneeni sitä salaa :) Tuotteen tuoksu on kyllä sellainen, että se jää aivojen muistiin ikuisiksi ajoiksi ;)UFT:n bongaamisesta saan kiittää sinua, aluksi en vakuuttunut, mutta nyt en osaisi olla ilman!

   Tykkää

 2. UFT on ehdottomasti hankistalistalla, kiitos teidän Salla ja Petra! :)Kaikenlaisia ihania tuotteita sulla on käytössä. Kiitos postauksesta, sain paljon hyviä vinkkejä :) Mä olen kokenut kaksi suurta ahaa-elämystä ihonhoidossa; ihoa pitää rakastaa eikä kurittaa, ja ylihoitaminen pannaan. Näillä olen saanut ihan ihan kivaan kuntoon, en olisi uskonut vielä puoli vuotta sitten, että akne parantuu eikä näppylöitä pukkaa enää kuin pari pakollista kuukaudessa. Vieläkään en oikein uskalla sanoa tätä ääneen, kokoajan on vähän sellainen pelko että palaavat.

  Tykkää

  1. Kiitos itsellesi Juille, tämä postaus syntyi sun toiveesta alunperin :)Ja naulankantaan, mäkin tajusin/kuulin ihan hiljattain, että ihon pinnan söherö johtuikin ihon kuivumisesta, ei liiallisesta talin erityksestä! Cindy-kosmetologi sanoikin mulle, että kosteutta vaan lisää, ”kill them with kindness”. Sen olen ottanut ohjenuorakseni :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s