Meikkijuttuja · MUFE · Päivän meikki

Demohäämeikki MUFE Academyssa

Noniin. Sain MUFE Academyn vastava opettaja Julius Sepposelta hänen ottamansa kuvat minulle lauantaina tehdystä hää- ja juhlameikkikurssin demomeikistä. Meikki on myös Juliuksen käsialaa.

Ajattelin jakaa tässä ne niksit, jotka itse opin meikkimallina ollessani. Karkkipäivä-blogin Sanni, jonka kautta myös pääsin malliksi, on tehnyt varsin kattavan postauksen omassa blogissaan. Suosittelen vilkaisemaan. Siellä vilahdan minä myös ilman meikkiä. Ihan säikähdin kun näin Sannin postauksen ensi kertaa. Omaksi puolustuksekseni on pakko sanoa, että meikkituolin sivulla ja yläpuolella olevat valot olivat todella kovat, en omasta mielestäni näytä ihan noin pahalta oikeasti ;).

Hää- ja juhlameikkikurssin opit:
– Häämeikin pitää kestää, kestää ja kestää. Siksipä hyvällä pohjustuksella, primereiden käytöllä, on iso merkitys.
– Myös korviin pitää laittaa meikkivoidetta. Korvissa on paljon hiusverisuonia, ja ne voivat alkaa punottaa kasvojen pysyessä meikkipohjan ansiosta normaalin värisenä.
– Poskipunaa kannattaa käyttää varoen, morsiamet tuppaavat punastelemaan muutenkin, varsinkin muutaman viinilasin jälkeen ;).
– Ripsiin (ja mahdollisuuksien mukaan koko muuhunkin silmämeikkiin) vain vedenkestäviä tuotteita.
– Nenän pielet pitää pohjustaa ja meikata huolella. Näin muutama ilonkyynelten jälkeinen niistäminen ei vie kaikkea pohjaa nenän vieriltä pois.
– Jos haluaa tehdä sisärajauksen, mutta musta koko sisäluomella tuntuu raskaalta, voi silmän sisänurkan rajata valkoisella ja ulkonurkan mustalla (näin minunkin meikissäni tehtiin).

Minun mielestäni meikissä onnistui erittäin hyvin yläluomen meikkaus. Sävyt sopivat tosi nätisti toisiinsa ja häivytys tehtiin todella taidokkaasti. Myös pohja oli mielestäni hyvä, kiilto kuvissa johtuu mielestäni kuvauspaikan valoista.

Osat, joissa mielestäni meikki ei ole täydellisen onnistunut ovat kulmakarvat ja alaluomi. Luulen, että esimerkiksi sisäkajalit laitettaisiin normaalissa tilanteessa toiseen kertaan, ja kulmiakin oli käsittääkseni tarkoitus parannella vielä lopuksi. Kävi vain niin ikävästi, että aika loppui totaalisesti kesken, joten nämä lopun parantelut jäivät tekemättä. Kulmien sävy on mielestäni liian punertava, ja kulmat koko matkalta omaan makuuni liian ohuet. En henkilökohtaisesti pidä siitä, että noin pitkä matka kulmaa on pelkkää viivaa.

Mielestäni näissä kuvissa olisi myös ylipäätään toivomisen varaa. Tässä vaiheessa kuitenkin olimme ylittäneet kurssin keston jo yli puolella tunnilla, joten aikaa hifistelylle ei ollut. Yksi kurssilainen lupasi antaa ottamansa kuvat käyttööni, mutta en ole ainakaan vielä saanut niitä. Olisin itse halunnut hymyillä (se tuli ihan luonnostaan ja harvoin kukaan morsian on näin vakava haha), mutta mut ”käskettiin” olemaan naama peruslukemilla. Ehkäpä meikistä saa silloin parhaan käsityksen. Täältä voi katsoa aiemmin julkaisemani pari kuvaa.

Kokonaisuutena kurssi oli todella opettavainen ja ihanan erilainen kokemus. Sekä hyvää promoa MUFEn tuotteisiin ;) Mun tämänhetkinen MUFE-kokoelmani rajoittuu vain muutamaan hassuun tuotteeseen, mutta muutama täydennys on kurssin jäljiltä kyllä pakko saada…

Mitä te olette mieltä meikistä? Plussat ja miinukset?

Edit. Ainakin Karkkipäivä-blogin kommenteissa meikki saa aikamoisen tylytyksen…

11 vastausta artikkeliin “Demohäämeikki MUFE Academyssa

 1. Olin ihmeissäni kun luin niin kovia kommentteja Karkkipäivässä meikistäsi. Mun mielestä sulle tehty meikki on tosi hieno. Varsinkin yläluomi nimenomaan on ihan mieletön. Joku kommentoi Karkkipäivässä, että sun suuria luomia ei olisi pitänyt suurentaa enää entisestään. Olen ihan eri mieltä. Harvalla on niin hienot luomet kuin sulla, joten tottakai niitä pitää korostaa. Suurin osa kritiikistä on tullut varmaan siksi, että häämeikki mielletään yleensä tosi (tylsänkin) klassiseksi ja sun meikissä on käytetty rohkeasti väriä ja siitä on tehty niin näyttävä. Itse tykkään, että häämeikissäkin saa vähän revitellä, kuten Julius tekikin. :) Väriyhdistelmä luomilla on ihan kymppi.

  Tykkää

 2. Niinpä. Mä itse sanoin Juliukselle, että en halua perinteistä (tylsää) meikkiä, jossa yläluomella on korkeintaan beigeä luomiväriä. Jos meikkaa jo arkena aika kokeilevasti, niin ei häämeikkikään voi olla aivan pleini. Tykkään myös yläluomen meikistä tosi paljon. Vähän pelottaa kyllä lukea noita Karkkipäivän kommentteja, vaikka eiväthän ne muhun ole kohdistettu vaan meikkiin… :P

  Tykkää

 3. Oi voi, aiemmin taisinkin jo kommentoida, että mielestäni meikkisi oli upea! Okei, alarajaus oli jo hieman epäsiisti, mutta värit olivat omaan makuuni sopivat ja rohkeat.Se Sannin tekemä meikki oli kyllä kaunis ja erittäin taidokkaasti tehty, mutta edustaa juuri sitä perusvarmaa (ja anteeksi suorasukaisuuteni, tylsää) häämeikkityyliä. Kiva, että halusit kokeilla jotain muuta. :)

  Tykkää

 4. Kiva lukea välillä jotain positiivistakin :) Karkkipäivän sivujen kommenteissa meikkiä on kuvailtu mm. venäläisen ilotytön meikiksi. Totta kai mielipiteitä saa olla, ja pitääkin olla, mutta en ymmärrä miksi pitää olla tarkoituksella ilkeä? Kyllä olisin pahalla mielellä, jos meikki olisi minun tekemäni…

  Tykkää

 5. Luin myös ihmeissäni Karkkipäivän kommentteja, osa oli aika asiattomiakin. Mielipitwitä saa toki olla, muttamutta.. No, asiat voi sanoa niin monella tavalla!Mä kyllä pidän tuosta meikistä! Totta on, että varmasti ihan jokaiselle morsiamelle ei kävisi, mutta ainakin oma meikkaustyyli on niin räväkkä muutenkin että häämeikkikin saisi olla jotain tuollaista rohkeampaa. Mun mielestä sun iho on aivan täydellisen kuulas, ja unelmoin vaan että itse osaisi tehdä tuollaiset häivytykset! Mun mielestä on ihan vanhentunut ajatus, että tietynlaiset silmät pitäisi meikata jollain tietyllä tavalla, päinvastoin kauniita suuria kauriin silmiäsi nimenomaan pitääkin :)

  Tykkää

 6. Mä en myöskään ymmärrä, kun jossain kommentissa sanottiin, että isoja silmiäni olisi pitänyt meikillä pienentää. Tai ”suuri määrä luomea” meikata piiloon. :D Meikin tehnyt Julius kävi myös kommentoimassa Karkkipäivän sivuilla, kommentti kyllä selvensi monta asiaa, kannattaa käydä katsomassa, jos asia kiinnostaa!

  Tykkää

 7. Moi Salla!Kuvat ovat Juliuksell ja menivät pienellä viiveellä syystä että asun landella:).Kauniilta näytit kaikissa kuvissa!Kiitos ihanasta blogista!T.Tesu

  Tykkää

 8. Oi, ihanaa Tessa! Täytyypä pyytää Juliukselta. Kiitos itsellesi, että kävit blogissani, tule toki toistekin :) Hyvää kevättä sulle, oli tosi mukava tavata! =)

  Tykkää

 9. Samoin:)!Ja jos joskus ”eksyt”Turkuun niin toteutetaan se viini lasillinen;).Ihanaa kevättä sullekkin!T.T

  Tykkää

  1. No hei todellakin! Ja samoin sulle kun liikut täälläpäin :) Ootko facebookissa? Jos oot, niin laita mulle blogin mailiin sun sukunimi, niin pyydän sut kaveriksi! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s