MAC · Meikkijuttuja · Toivepostaus

Toivepostaus: Kaikki MACin meikkini

Nyt kaikki MAC-fanit kuulolle! Luvassa on nimittäin ensimmäinen toteutettu toivepostaus, ja  MACin meikkini saavat luvan aloittaa. Värikäs ihanuusarmeija näkyy yllä olevassa kuvassa kahta tuotetta lukuun ottamatta. Toisen unohdin kuvata ja toisen ostin kuvaamisen ja kirjoittamisen välillä ;)

Fix+, Cleanse off oil ja Face oil

Meikkien ulkopuolelta omistan nämä kolme tuotetta, nimittäin kosteuttavan ja meikin paikoilleen kiinnittävän Fix+:n, meikin puhdistukseen tarkoitetun öljyn sekä pikkuisen kasvoöljypullon. Käytän suihketta vain kosteuttamistarkoitukseen pitkin päivää, mielestäni meikin kiinnittäjänä Make up for everin vastaava tuote on vertaansa vailla. Öljyputsaria käytän silloin, kun kasvoilla on enemmän meikkiä, ennen varsinaista putsaria. Kasvoöljy on osoittautunut varsinaiseksi loisto-ostokseksi. Tiedättehän, että kun sairastaa flunssaa (tai nenä valuu vaikkapa allergian takia), niin vaarana on saada kurjan olon lisäksi rohtunut nenä ja nenän alunen. Olen käyttänyt tätä öljyä talviaikaan ja flunssan iskiessä tipan illassa kasvojen kuiviin kohtiin, ja en ole saanut kertaakaan nenän alustani edes punoittamaan. Ja kyse ei ole siitä, ettenkö olisi ollut viime aikoina flunssassa, ei todellakaan :)

Matchmaster foundation, Prep+prime compact BB, Pro longwear concealer

Meikkipohjan tekemistä varten omistamani MACin tuotteet ovat tässä. Matchmaster-meikkivoide on todella peittävän ja virheettömän meikkipohjan luomista varten. Käytän sitä vain juhlissa tai muuten, jos ihon pitää pysyä kuosissa pitkään. Sopii minulle parhaiten kesällä, kun ihoni ei ole kovin kuiva, tämä meikkivoide ei nimittäin kosteuta, eikä mielestäni sovi kovin kuivaihoisille. BB-voide on tuore ostos ja ihastus, siitä löytyy oma postauksensa täältä. Peitevoidetta käytän silmien alle muuttaakseni aamupandan ihmisolennoksi. Erittäin hyvä peittokyky ja pysyvyys!

Extra dimension skinfinish ”Whisper of gilt” ja Mineralize skinfinish ”Red head”

Kaksi hohtoa tuovaa puuteria, molemmat valitettavasti kausituotteita. Vasemmanpuoleinen puuteri on hieman voidemainen koostumukseltaan, hillityn hohteen tuoja ja loistava kalvakalle iholle talvella. Mineraaliversio puolestaan tuo voimakkaampaa hohdetta ja vähän kimallustakin ja sopii mielestäni loistavasti kevääseen ja kesään.

MACin luomivärini, tuotteen koostumus on suluissa nimen perässä. Ylärivissä Mineralize eye shadow In the sun (kausituote), Cranberry (Frost), Coppering (Veluxe pearl) ja Omega (Matte). Alarivissä Paint potit Let me pop (kausituote), Painterly ja Imaginary.

Kahden värin paletti ei ole mikään kausituote tai muu valmis setti vaan itse koottu. Valitettavasti mulla ei ole missään ylhäällä mitä värejä siinä on :( Voidemaiset Paint potit ovat loistavia arkikäytössä sellaisenaan tai juhlameikissä silmämeikin pohjustajina. Sinililaa olen käyttänyt enimmäkseen rajausvärinä. Viileän ruskea luomiväri (ylhäällä oikealla) toimii myös kulmavärinä.

Archie`s Girls Prom princess (Satin), Holiday collection Born to love (Frost) ja Hot paprika.

Poskipunia mulla on kolme, viileä lila-pinkki Prom princess, hohtava koralli Born to love ja Pro longwear eye shadow Hot paprika, jonka olen ostanut poskipunaksi. Toimii luomillakin tietysti, mutta poskipunana ihan mieletön ja käytössä syksyisin ja talvisin lähes päivittäin.

Silmän rajauskynät (kaikki kausituotteita) Designer purple, Photogravure ja Fancy moves. Kulmakynä Fling.

Kaikissa kolmessa rajauskynässä on ihan erilainen koostumus. Ylin violetti on erittäin pehmeä ja siinä on kimallusta, keskimmäinen ruskea on mattainen ja puolipehmeä ja alin luumu puolestaan kova ja siinä on kimallusta. Koostumuksena tykkään eniten ruskeasta, se levittyy tosi helposti ja nätisti. Kulmakynä on pehmeäkö, siitä irtoaa hyvin väriä onneksi, en pidä yhtään kovista kulmakynistä, joista väri tarttuu kauhean painamisenkin jälkeen vain ihoon.

Huulten rajauskynä Magenta ja Prep+prime huulten pohjustustuote

Tätä huultenpohjustuotetta en voisi ikinä hehkuttaa liikaa! Käytän sitä joka päivä, ja muutama sipaisu saa huulipunan levittymään kuin unelma, pehmeästi ja sileästi. Tuote kosteuttaa vielä kaiken lisäksi. Jos pitäisi valita top3 MACin tuotteista, niin tämä olisi varmasti kärkikolmikossa mukana. Rajauskynä on koostumukseltaan melko kova, mutta väriä tulee kuitenkin juuri sopivasti, eikä kynää joudu hinkkaamaan huulilla. Pysyy pitkään.

Pro longwear lipglass Persistent peach, Lipglass Pure flattery (kausituote) ja Sheen supreme lipglass Mango sheen (kausituote)

Mä pidän huulipunista paljon enemmä kuin kiilloista, mutta nämä kolme kiiltoa ovat kyllä tosi hyviä. Harmi, että kynämaista Sheen supreme lipglassia ei enää saa, sellaisen voisin ostaa toisenkin. Sillä saa aikaan lasimaisen kiillon ilman minkäänlaista tahmaisuutta. Pro longwear -kiillolla saa nätin ja aika kestävänkin lopputuloksen, mutta tämä on kyllä niin tahmaista, että oksat pois ;) Onneksi mulla ei ole pitkiä hiuksia, jäisivät takuuvarmasti huuliin kiinni tämän kanssa.

Strong woman (kausituote), Naughty Sauté (kausituote), Elegant accent, Creme cup, Full speed, Vegas volt ja In a heartbeat (kausituote)

Mä <3 MACin huulipunia! Koostumuksia on enemmän kuin tarpeeksi ja sävyjä miljoona. Voin vannoa, että jokaiselle löytyy MACin huulipunahyllyltä sopiva koostumus ja sävy. Mun huulipunissa on viittä eri koostumusta. Strong woman on Matte, Full speed on Sheen supreme, Elegant accent on Mineralize rich, Vegas volt on Amplified ja Naugty sauté, Creme cup ja In a heartbeat ovat Cremesheen-koostumuksisia. Helpoimpia ja kosteuttavinpia ovat Cremesheen-punat, joita voi loistavasti sutia huuliin suoraan puikosta. Ne myös kuluvat pois huulilta pikku hiljaa huomaamattomasti, eli työpäivän tiimellyksessä ei tarvitse miettiä, pitääkö huulipunaa korjailla, eikä haittaa jos ei ehdi. Tosin levittyvyydessään ja kosteuttavuudessaan uutuus Mineralize rich on aivan omaa luokkaansa, ainakin sen muutaman päivän perusteella, joina olen Elegant accentia laittanut. Jos kaipaat parempaa pysyvyyttä, on Amplified tai Matte oikea valinta. Sheen supreme -punat puolestaan ovat sitten toisesta ääripäästä pehmeän ja kiiltävän koostumuksensa puolesta.

Nyt ollaan kalkkiviivoilla :) Kuvasta unohtui mun ainoa MACin kynsilakka Snob ja Face and Body foundation. Tämä meikkivoide on Matchmaster-meikkivoiteeseen verrattuna aivan toisesta ääripäästä. Nimittäin F&B foundation on todella ohut, lähes maitomainen ja läpikuultava meikkivoide. Mä olen omia 30-vuotisjuhliani varten tehdyn meikin yhteydessä laittanut tätä jalkoihin, ja voi että sitä lopputulosta. Niin luonnollinen, ettei ikinä olisi uskonut mulla olevan jotain meikkiä jaloissa, mutta kuitenkin ihanan tasaisen ihon värin tuova tuote. Kerrostettuna tälläkin saa peittävämmän lopputuloksen aikaan, joten sopii tosi hyvin myös kasvoille ja vaikkapa jalkojen mustelmien peittämiseen.

Huh, kuulkaas tässäpä nämä! :) Mä ajattelin, että eihän mulla MACin meikkejä paljon ole… Mutta niin vaan olen tässä jo kaksi tuntia tätä sepustusta kirjoittanut, puhumattakaan siitä, kun yritin kuvata noita meikkejä sillä tavalla, että koira pysyisi poissa, eikä sotkisi mun hienoa asetelmaa ;)

Mitenkä siellä päässä, onko teillä samoja tuotteita kuin mulla? Entäpä onko MACillä ihan joku must have -tuote, jota mulla ei (vielä ;) ole? Onko joku muu meikkisarja mielestäsi kenties parempi kuin MAC?

EDIT. MACin meikkaaja Jannika luki postaukseni ja antoi pari tosi hyvää vinkkiä. Jos Paint potit ovat päässeet kuivahtamaan, niihin voi suihkauttaa pari suihkausta Fix+-suihketta, ja tadaa, ne ovat taas kosteampia ja helpommin levittyviä! Toiseksi jos Matchmaster-meikkivoide tuntuu liian kuivattavalta talvella, siihen voi sekoittaa pari tippaa Face oilia, niin saa ihanan kosteuttavan meikkivoiteen, jossa on kuitenkin jäljellä Matcmasterin huippuominaisuudet, eli kestävyys ja peittävyys. Kiitos Jansku! :)

8 vastausta artikkeliin “Toivepostaus: Kaikki MACin meikkini

  1. Kommentoin huomenna paremmin, koska nyt olen jo niin väsynyt, mutta lyhyesti sanottuna aivan upea kokoelma! Jonkin verran meiltä löytyy samojakin juttuja. Palaan huomenna asiaan!

   Tykkää

 1. Ihana kokoelma! Nyt mulle viimeistään tuli pakottava tarve saada tuo Hot Paprika-luomiväri. Mulle ei olisi ikinä tullut mieleen käyttää sitä poskipunana! Se on luomillakin aivan ihana, mutta varmasti myös poskilla! Onko sulla sitä jossain meikkikuvassa blogissa?Näkee, että olet ollut MAC-fanaatikko kauemmin kuin minä, mulla ei esim. ole tuota Redhead MSF:aa. Sun Painterly näyttää kuivalta, saatko siitä vielä tuotetta irtoamaan? Sen voi sekoittaa esim. spaattelilla, jolloin siitä tulee taas notkeampaa.Lip Primer on munkin Holy Grail-tuote. En voisi myöskään meikata ilman Painterlya, MSF Naturalia ja Pro Longwear peiteainetta. Tuo Prom Princess on myös aivan rakkautta tällä hetkellä.Selkeästi olet violettien ja korallien perään :) Ne sopiikin sulle tosi hyvin. Tykkäisit ehkä Heroine-huulipunasta? http://www.temptalia.com/mac-heroine-lipstick-review-photos-swatches

  Tykkää

  1. Olen ollut MAC-lover oikeastaan reilut kaksi vuotta. Siihen asti suosin Make up storea, mutta kun ihanainen meikkaaja Jannika siirtyi MUSilta MACille, niin mä ikään kuin siirryin mukana ;) Mulla on oikeastaan melkein loput meikit MUSia, mietin, että niistä voisi oikeastaan tehdä oman postauksensa. MUSilla on nimittäin muutama aivan vertaansa vaille oleva tuote! :)Hih, Hot paprika ON ihana! Mulla on sitä suunnilleen joka toisessa meikkikuvassa (esim. Harmaa pantteri -postauksen jälkimmäisissä kuvissa) ;) mutta tosi hyvin se näkyy esim. tässä postauksessa: http://misspiggyspearls.blogspot.fi/2012/12/jouluista-iloa.htmlKatsopa tuo postauksen edit-osuus, sain Painterlysta taas notkeaa Jannikan vinkin avulla :)Olet oikeassa, violetit ja korallit ovat todellakin mun lemppareita :) Ja telepatiaa, juurikin nimittäin eilen kuolasin MACin sivuilla tuota Fashion sets -kokoelmaa ja nimenomaan Heroinea!! :) Tulevatkohan ne Suomeen..?

   Tykkää

 2. Tee ihmeessä MUS-postaus! Mä olen tutustunut merkkiin vasta ihan vuoden sisällä, enkä montaa meikkiä siltä omistakaan.Kiitti vinkistä! Mulla on yksi Paint Pot, joka on ihan kuiva. Olen sen jo sekoittanutkin kerran, mutta tulee käytettyä niin harvoin, että se on taas kuivahtanut. Täytyy suihkia Fix +:aa. :)En tiedä, tuleeko Fashion Sets Suomeen.. Helsinkiin voisi tullakin, mutta Turusta en menisi takuuseen. Käytkö yleensä Temptalian sivuilla? Sieltä mä aina teen MAC-bongauksia. Nytkin tulossa taas uusi, iso kokoelma… http://www.temptalia.com/mac-baking-beauties-collection-for-springsummer-2013Tuo kokoelma ei niin kauheasti sytytä minua, mutta eipä sytyttänyt Archie’s Girlskaan, kunnes näin sen livenä… Ja kuinkas sitten kävikään :D

  Tykkää

  1. APUA!!! Mä meinasin kuolla tuosta Baking Beauties -kokoelmasta!! <3 <3 Eli mut se todellakin sytytti, mä rakastan kaikkea karkki/cupcake/leivontateemaista kosmetiikkaa, joten tämä on mulle ihan nappi. Pikkulinnut ovat laulaneet jo aiemmin, että nuo Pro longwear Paint potit tulevat Suomeen, joten siitä voisi päätellä, että tämä kokoelma (ainakin suurin osa siitä) tulisi meidän iloksi ;)Mä käyn tsekkaamassa uudet tuotteet ja kokoelmat suoraan MACin sivilta. Mutta tuo Temptalia vaikuttaa kiinnostavalta, täytyypä tutustua siihen! :) Ja joo, päätin tehdä sen MUS-postauksen. Omistan niitä meikkejä vielä enemmän kuin MACiä, joten kyllä ne ansaitsevat oman postauksensa :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s