MAC · Meikkijuttuja

Kuivan ihon pelastajat

En varmaan ole ainoa, jonka iho on näillä pakkasilla kuiva kuin sahara. Pakkasen ja viiman lisäksi myös toimiston lämmitysjärjestelmä tuntuu kuivattavan ihoa. Mulla on pintakuiva seka-iho, jonka kanssa on helppo elellä kesällä, mutta näin talvella tuntuu, ettei mikään määrä rasvoja, öljyjä ja mömmöjä ole liikaa iholleni. Kasvojen lisäksi kuivuu kädet, päänahka ja kropan iho. Blaah. Mutta – olen löytänyt muutaman todella toimivan kosteuttajan, ja ajattelin jakaa mun hyväksi havaitsemat kuivan ihopäivän pelastajat nyt teidän kanssanne, voilà :)

Avenen Cold cream-käsivoidetta olen käyttänyt jo monta vuotta, muutamaa ”hairahdusta” lukuunottamatta. Nojoo, totuuden nimissä, kesällä pärjäilen ihan millä voiteella tahansa, mutta viimeistään marraskuussa on pakko kaivaa Cold cream jo esille. Voide imeytyy nopeasti, siinä on kiva tuoksu, ja se oikeasti herättää koppuraiset ja kuivuudesta punoittavat käteni henkiin.

Ceridal-öljy vartalon iholle. Simppeli toimiva perustuote :) Suihkutettavaa öljyä voi käyttää ihon lisäksi limakalvoille ja tarpeen vaatiessa myös kuivaan päänahkaan, näin apteekin täti kertoi. Tuote kuivuu koostumukseensa nähden ällistyttävän nopeasti, plussaaaaa ;)

Jatketaan apteekin tuotteilla.. Acon geeli on tarkoitettu kuivalle hiuspohjalle. Kuukausi takaperin ihmettelin kutiavaa päätäni ja mietin, että mitä hittoa siellä oikein tapahtuu. Homma selvisi kampaajan tuolissa, kun värin vaikutusaikana olisin kirjaimellisesti voinut raapia päänahkani irti, niin paljon kutitti. Marssin apteekkiin ja ostin tätä geeliä, ja onneksi toimi. Tuotetta voi laittaa suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin tai lisätä tarvittaessa myös pesujen välillä.

Sitten kasvo-osastolle. Käytän kosteusvoiteen lisäksi seerumia, mutta silti ihoni paikoitellen huusi kosteutta. Avuksi tuli Macin ihanantuoksuinen öljy. Yksi tippa riittää pehmittämään ongelma-alueet, joten tuote on tosi riittoisa. Sitä voi käyttää sellaisenaan kasvoille, kosteusvoiteeseen sekoitettuna tai sitten kosteusvoiteen päälle, niinkuin mä olen kokenut parhaaksi. Öljy kuivuu aika nopeasti, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Plussaa vielä ihanasta appelsiinin tuoksusta :)

Mä kävin tänään parissa aikuisten karkkikaupassa, ja nyt en tarkoita mitään erotiikkashoppia, vaan kosmetiikkaliikkeitä. Siis kuinka lapsellisen innostunut voinkaan olla parista rasvasta?! ;D Katsotaan, jos joku näistä yltäisi vielä mun kuivan ihon pelastaja -listalle! :)

Ps Mä i-n-h-o-a-n sanaa ”talvi-iho”..!! Halusin vaan jakaa tän mielipiteen teidän kanssa ;D

8 vastausta artikkeliin “Kuivan ihon pelastajat

 1. Täytyypä suunnata apteekkiin rasvakaupoille :) Nimin. Sama ongelma täällä ton hiton talvi-ihon kanssa :D ps. huomasin että koirilla on turkin kanssa kans ongelmia näin talvisin. täytyy katsoo josko löytys samalla niiden ihoille helpotusta!

  Tykkää

 2. Kyllä! Apteekin tuotteet on musta aika tylsiä, mutta toisaalta tosi toimivia ja edullisia. Meikkilaukkuun voi sitten panostaa vähän niitä luksustuotteitakin ;) Rikillä on pysynyt iho ja turkki talvellakin tosi hyvässä kunnossa siitä asti, kun se rupesi sitä Salmo pet -lohiöljyä syömään. Suosittelen! :)

  Tykkää

 3. Joo täytyy hakee toi lohiöljy, sitä en ookkaan antanu pitkään aikaan! Ps. välitin äipällekin näitä ”talvi-ihon” pelastajavinkkejä ja näytin sun blogii sille :)

  Tykkää

 4. Olin niiin iloisesti yllättynyt kun pitkästä aikaa poikkesin kurkistamaan blogiasi: se oli taas herännyt eloon! Ihanaa! Ceridal-öljyä olen kuullut muidenkin kehuvan. Se on ostoslistalla seuraavan kerran apteekkin poiketessani. Ja koirien kuivaan ihoon on meillä otetaan Möllerin kalanmaksaöljyä. Se on siitä kätevää, että sitä voi ottaa koirat + emäntä itse. Lisäksi omegat tekevät hyvää nivelille.

  Tykkää

 5. Voi kiitos Maarit!! <3 Lämmittää sydäntä kuulla, etten tätä blogia nyt täysin vaan omaksi ilokseni kirjoita :)Kiitos kalanmaksaöljyvinkistä, se tekisi tosiaan itsellekin hyvää! Ja Riki ottaa nivelien hyvinvointiin tarkoitettua jauhetta erikseen, tuossahan voisi olla säästön paikka, jos yksi purkki korvaisi kaksi! :)

  Tykkää

 6. Kiitos Salla tosta Acon geelivinkistä. Ostin itselleni ja toivon, että parantaa talvikuivan päänahan tilanteen.Hei, se yksi juttu unohtui antaa sen yhden mukaan nuoremman ipanan synttärikutsuilla! Koitan saada toimitettua jotenkin muutoin…

  Tykkää

  1. Toivottavasti saat geelistä apua! Mä olen huomannut, että kutina ja kirvely on vähentynyt ihan selvästi :)Hei ei hätää, ehtiihän tässä! Eiköhän me tässä kevään aikana nähdä =))

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s