Kahvi

Päivän paras hetki

Mun mielestä ei oo montaakaan parempaa juttua maailmassa, kuin hyvä kuppi kahvia. Viikonlopuissa (ja näin lomalla, jos jollekin ei ole vielä tullut selväksi ;) on ihan parasta kiireetön aamu, jolloin voi keittää rauhassa kahvin ja nautiskella sen sohvalla hyvää lehteä lukien. Tai blogia :) Maailman parasta kahvia saa Bodumin pressopannulla, mun mielestä ero normi kahvinkeittimen suodatinkahviin on huima. Bodumilla saa pehmeänmakuista kahvia (kitkerä kahvi yäääääk), joka on tarpeeksi kuumaa. Oon käyttänyt näitä pressopannuja jo yli 10 vuotta, en voisi kuvitellakaan luopuvani niistä.

Niinkuin ehkä huomaatte, niin mä suhtaudun tähän kahviasiaan aika isolla pieteetillä. Jätän samantien huonon kahvikupillisen juomatta. Osaan myös aika helposti nimetä Helsingin kuppiloista ne, joissa saa hyvää kahvia ja ne, joita kahvikissan kannattaa välttää :) Entisessä työpaikassa mulla oli oma pikku-Bodum, koska duunipaikan kahvi vain oli yksinkertaisesti pahaa. Uusin apuvälineeni täydellisen kahvikupin metsästyksessä on yhdistetty kahvinkeitin ja matkamuki.

Samalla härvelillä keitän kahvikupillisen ja otan sen mukaan. Ja pysyy muuten lämpimänä pakkasellakin, on testattu :) Matkamuki on täydellinen kaveri koirapuistoon, kun aamukahvia ei ehdi juoda ennen ulos lähtöä. Tai työmatkalle. Mulla asuu sukulaisia Tanskassa ja sieltä näitä erilaisia Bodumeita (tanskalainen merkki siis) saa murto-osalla Suomen hinnoista. Huh, tässähän rupesi ihan tekemään mieli keittää toinenkin kuppi kahvia ;)
Muksaa alkanutta viikkoa kaikille!

Ps Tilasin eilen kameralle jalustan, ja sen pitäisi tulla tällä viikolla. Pääsette siis piakkoin nauttimaan asukuvista, stay tuned ;)

12 vastausta artikkeliin “Päivän paras hetki

  1. Samaistun täysin tohon rauhallisen aamun ihanuuteen, jonka kohokohtaan nimenomaan kahvikupponen (iso sellainen) kuuluu! Miten en oo ikinä saanut aikaiseksi hankkia itselleni bodumia? Se on nii mahtavaa kun sun luona sillä tehtyä kahvia saa aina nauttia. Ja voi ei se työpaikan automaattilitku – sitä ei voi meillä edes kahviksi kutsua!

    Tykkää

  2. Liityn samanmielisten joukkoon ! :D Tosin, olen kai hieman masokisti koska vaikka irvistellen juon kahvin jos siitä olen maksanut :( Viime kesänä näin EKAA kertaa, ajatella, tällaisen keittimen kun eräs esiintyjä halusi sellaisen mökkiinsä festareilla ! :) (ja itse siis töissä) Mutta en ole ikuna maistanut pressopannukahvia, ja paljosta olen ilmeisesti jäänyt paitsi.

    Tykkää

  3. Mahtavaa, yksi kahvifriikki lisää! :DKyllä mun mielestä tosiaan pressopannukahvi on niin hyvää, että tietää juoneensa :) Joissain kahviloissakin voi kahvin nykyään tilata sellaisessa, jos ei halua omaa pannua ostaa. Esim. täällä Helsingissä Café La Torrefazione Aleksilla on sellainen. Toivottavasti pääset testaamaan :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s