Korostustuotteet · Meikit · NYX · Sivellin keskellä kämmentä · Tutoriaalit · Varjostustuotteet

Sivellin keskellä kämmentä: Kasvojen varjostus ja korostus

Mä olen ollut jo vuosia kasvojen varjostusten ja korostusten puolestapuhuja. Mun mielestä ne kuuluvat olennaisena osana hyvään meikkipohjaan yhdessä peitevoiteen, meikkivoiteen tai mineraalipohjan ja puuterin kanssa. Tarkoituksenahan varjostuksessa on omaa ihonväriä tummemmalla tuotteella on luoda kasvoille varjoja niihin kohtiin, joita haluaa häivyttää ja korostuksessa päinvastoin tuoda valoa kohtiin, joita haluaa korostaa. Ilman näitä kahta asiaa meikkivoide näyttää mielestäni kasvoilla helposti naamiolta, ja varjostus ja korostus tuovatkin kasvojen muotoilun lisäksi luonnollisuutta. Mä olen sitä mieltä, että lisäämällä hieman varjoa ja vastapainoksi valoa saa suurimman vaikutuksen yleisilmeeseen koko meikissä. Lukuun ottamatta tietenkin kirkasta huulipunaa ;) On aivan poikkeus, että jättäisin nopeassakaan arkimeikissä varjostukset tekemättä. Korostuksesta saatan tinkiä hieman niin, että levitän kevyesti meteoriitteja koko kasvoille, mutta en erikseen korosta poskipäitä sen kummemmin. Jos aikaa on, niin hifistelen pohjan kanssa aina enemmän ja siihen kuuluu myös varjostaminen ja korostaminen, joskus useammallakin tuotteella.

Mä luulen, että osa jättää nämä kaksi asiaa tekemättä siksi, että ne tuntuvat vaikeilta. Olenko yhtään oikeassa? Nyt olen kuitenkin löytänyt tuotteen, jolla kasvojen varjostus ja korostus on oikeasti helppoa. Mielestäni helpointa, mitä millään muulla kokeilemallani tuotteella. Katsotaanpa miten! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä uusi löytöni on Nyxin Wonderstick, joka on kaksipäinen puikko kasvojen muotoiluun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puikon toisessa päässä on tumma varjostuspää ja toisessa vaalea korostuspää. Wonderstickejä on eri sävyissä, tämä minun on Light/Medium. Mitä lähempänä tuotteiden sävyt ovat omaa ihonväriäsi, sitä helpompi korostuksia on tehdä, mutta toisaalta silloin ei saa aikaan kovin voimakasta lopputulosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puikkojen koostumus on hyvin peitepuikkomainen. Väriä tulee vaivatta ja kuten näkyy, mukana ei ole glitteriä tai kiiltoa. Pinta on satiininen, joten jos haluaa kunnon hohdon esimerkiksi poskipäille, päälle kannattaa vielä sipaista esimerkiksi The Balmin Mary-Louta :)

Ai niin! Mary-Loun arvonnassa voitti nimimerkki Sannamarianna. Palkinto on jo matkalla voittajalle, onnea vielä! :)

Lähtötilanteessa kasvoillani on meikki- ja peitevoiteet mutta ei puuteria. Voidemaisen päälle on helpoin levittää lisää voidemaista. Mihin Wonderstickiä sitten levitetään?

Nyx_varjostuskorostus4

Kuvissa näette, miten minä levitän varjostukset ja korostukset. Tummaa varjostusväriä poskiluun alle sekä nenän varren reunoille ja lisäksi ikään kuin kehystetään koko kasvot. Vaalea korostusväri levitetään niihin kohtiin, joihin haluaa valoa. Hyvät kohdat ovat nenän varsi, poskipäät ja ohimo, kulmaluu, huulten ympärys ja otsan ja leuan korkeimmat kohdat. Itse vetelin puikkoa ihan vapautuneesti, koska lopputulos ei tosiaan jää tämän näköiseksi. Tätä vaihetta ei siis kannata stressata vaan huitoa menemään ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten on vuorossa se tärkein vaihe eli viivojen häivyttäminen. Ensin ajattelin vain todeta, että ”tee se meikkimunalla tai skunkilla” kunnes muistin, että munhan piti kirjoittaa hieman käytännönläheisemmin asioista! Ohje ”häivytä” ei konkreettisesti kerro, mitä sillä meikkimunalla oikeasti tehdään.

Otin vähän kömpelöt demonstraatiokuvat siitä, missä kulmassa pidän Beautyblenderiä tai skunkkisivellintä (siveltimessä sekä aitoa karvaa että synteettistä materiaalia). Beautyblender kannattaa ensin kastella kunnolla, puristaa vesi siitä pois ja sitten käyttää häivyttämiseen ohuempaa päätä. Sekä meikkimunaa että skunkkisivellintä pidän n. 45 asteen kulmassa ihoon nähden. Ei siis kohtisuoraan kärjellään tai koko siveltimen/meikkimunan reunan mitalta. Liike on pientä yhdensuuntaista vetoliikettä häivytettävän viivan päällä, ei siis edestakaisin. Toki tyyli on vapaa, mutta oli jännä itsekin ihan ajatuksella kiinnittää huomiota, että miten mä oikeastaan sen häivyttämisen teenkään. Kädet tekevät hommansa ihan automaattiohjauksella muuten. Äläkä huoli jos et omista kumpaakaan näistä välineistä, uskon, että sormellakin Wonderstick häivyttyy hyvin :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopputulos näkyy tässä. Ole kärsivällinen, häivyttämisessä ei ole mikään kiire vaan kannattaa jatkaa sitä niin kauan, kunnes missään ei näy enää selkeitä viivoja. Itse häivytin ensin tummat viivat ja sitten vaaleat. Tyyli on vapaa tässäkin, mutta näin tuntui, että muistaa helpoiten häivyttää kaiken, eikä esimerkiksi leuan reunaan jää vahingossa mitään piiloviivaa :)

Nyx_varjostuskorostus1

Wonderstickin häivyttäminen on oikeasti tosi yksinkertaista sen loistavan koostumuksen takia. Alkuviivat voivat olla rajuja, mutta kyllä ne sieltä saa häivytettyä :D Syy siihen, että koen tämän tuotteen helpompana (en välttämättä nopeampana) kuin puuterimaiset tuotteet on se, että olen niin monta kertaa levittänyt meikkipohjan, mutta en olekaan puuteroinut kunnolla tai olen käyttänyt liian rasvaista primeria tms, ja poskiluun alle tarkoitettu kevyt varjo onkin tumma läiskä, joka oikein imeytyi kiinni kosteaan tai tahmeaan meikkivoiteeseen. Wonderstickin kanssa voidemaista levitetään voidemaisen päälle ja kevyt puuterihuiskaus tehdään vasta jälkikäteen.

Nyx_varjostuskorostus

Tässä vielä ennen ja jälkeen -kuvat. Mitäs sanotte, uskallatteko kokeilla? Vai jokos te olette varjostamisen ja korostamisen mestareita? :)

Tuote saatu blogin kautta.

14 vastausta artikkeliin “Sivellin keskellä kämmentä: Kasvojen varjostus ja korostus

 1. Tää sun postaussarja on ihan hiton hyvä. Mä oon hankkinut useita varjostus- ja korostustuotteita, mutta kaikki on puuterimaisia ja myöskin aika pitkälti jääneet käyttämättä, ainakin arkimeikissä. Korostustuote löytää kyllä paikkansa poskipäältä liki päivittäin, mutta varjostuksista ei tuu mitään. En muutenkaan tajua miten poskille edes MAHTUU varjo, puna ja korostus, varsinkin jos kyse on puuterimaisista tuotteista joita vielä melko isolla sudilla yleensä levitetään :D Aattelin jo aiemmin että tää tikku on mun viimeinen oljenkorteni, ja tämä postaus vahvisti asian. Täytyy hommata.

  Tykkää

  1. Voi kiitos kovasti <3 Tekee mulle tosi hyvää välillä pudottautua tuolta kosmetiikkapilvistä maanpinnalle ja miettiä asioita normikuluttajan näkökulmasta.

   Tikku :D Mä taas aina ihmettelen, miten ihmiset ei hyödynnä varjostamisen kasvoja muotoilevaa vaikutelmaa. Hyvin ne sinne mahtuu, tällä tikulla ainakin jos ei muulla :D

   Tykkää

  1. Kiitos, kiva kuulla :) Mäkin olen aiemmin pitänyt voidemaisia varjostustuotteita enemmän ammattilaisten hifistelynä, mutta nyt käänsin kelkkani täysin! Mun mielestä Wonder Stickillä ei voi epäonnistua, jos vaan jaksaa uhrata häivyttämiselle tarpeeksi aikaa :)

   Tykkää

 2. Ooo, tuo on saatava! Katselin just aamulla varjostus/korostuspalettiani ja mietin, että ”tarvitsen” jonkun uuden tuotteen :D

  Tykkää

 3. Yks Wonderstick on loppujen kaapimista vaille finaalissa. Ihan loistava tuote, joten se pääsi mun joulukuun lemppareihin <3 Mulla on noista käytössä se vaalein sävy. Tilasin NYXin omilta sivuilta loppuvuodesta ja muistan vielä sen tilanteen, kun etsin arvosteluja tuotteesta, enkä löytänyt kuin haukkuja! ''Rahat olivat menneet hukkaan'' ja ''ihan hirveä tuote'' toistui monessa arvostelussa, mutta minä tyttö klikkasin tilauksen menemään, aivan sama mitä muut ajattelee :D Enkä oo hetkeekään katunut ja uus odottaa jo <3

  Tykkää

  1. Todellakin, hyvä Satu! :D Mäkin kiinnostuin tästä heti kun ensimmäisen kerran näin kuvan. Mietin, että tän on pakko toimia, ja niin se toimiikin :)

   Tykkää

 4. Pitää seuraavaksi kyllä testata tuota, vaikuttaa kivalta ja näyttäis, että saa varjoista paljon skarpimmat, kuin puuterimaisella tuotteella. Ja jotain hileetöntä korostustuotetta olenkin haeskellut, kun mulla kasvoista tulee helposti vaan rasvaisen näköset, jos käytän nestemäistä tai voidemaista kuultotuotetta korostukseen.

  Tykkää

  1. Kyllä, skarpit saa! Tää on just siitä kiva, että lopputulosta voi hakeakin vähän ja onnistuu silti lähes satavarmasti. Juhliin voi varjostella enemmänkin ja arkeen sitten kevyemmällä kädellä :)

   Tykkää

 5. Onpas näppärä tuote! Todellakin voidemaisella on helpompi piirtää linjat paikalleen, puuterimaisilla tuoteilla voi helposti saada aikaan damagea..:) Pyrin ainakin posken alle, leukalinjaan ja ohimoille sutimaan varjot paikalleen oikeastaan päivittäin. Ja poskipäille hohtoa, ehdottomasti! :)

  Tykkää

  1. Jesh, damagea todellakin :D Joskus olen ihan huudahtanut ääneen, kun ”ihanan puuteroimattoman kuulaaksi” jättämäni pohjaan on painautunut tumma läiskä aurinkopuuterista. Oh god :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s