Burt`s Bees · Hurraw! · Huulipunat · Ihonhoito · Lavera · MAC · Nivea

Huulirasvaa laidasta laitaan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huulirasva oli ensimmäinen kosmetiikkatuote, johon esiteininä hurahdin. Ostin pienellä viikkorahallani jonkin ihanan tuoksuisen huulirasvan aina kun mahdollista ja saatoin istua lattialla rasvojeni kanssa ja vain haistella niitä :) Kokoelmani helmi oli mummolani paikallisesta kemikaliosta ostettu kallis purkkihuulirasva, jossa oli korkkimateriaalista tehty kansi, ja rasva tuoksui mandariinille. En yhtään muista, mikä sen merkki oli, mutta se ihana tuoksu ei unohdu varmaan koskaan :)

Olin jossain vaiheessa varsinainen huulirasva-addikti ja lisäilin rasvaa KOKO AJAN. Minua pahempi oli vain ystäväni, joka ei voinut tulla edes tanssitunnille ilman huulirasvaansa :D Edelleenkin tykkään kokeilla uusia huulirasvoja, ja niitä on auki samalla kertaa useita. Tällä hetkellä käytössäni on aika monta uutuutta, joten päätin kaivaa kaikki auki olevat värittömät huulirasvat kaapeista ja laukuista ja kirjoittaa niistä pienet arviot. Sävyttävät huulirasvat ovat sitten asia erikseen, niitäkin nimittäin piisaa ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perinteisistä puikkomalleista mulla on käytössä aikamoista hypetystä saaneen Hurraw!-merkin lakritsirasva*, Burt`s Beesin piparminttuhuulivoide ja Laveran Repair*. Olen aina tykännyt siitä, että huulirasvan laittamisen jälkeen huulilla tuntee levittäneensä niille jotain. Tästä syystä vahamainen Burt`s Bees ei ole mieleeni, sitä saa hinkata ja hinkata, ja silti tuntuu, että puikosta ei saa mitään irti. Tuoksu on kyllä hyvä, mutta muuten en tykkää.

Lavera on myöskin koostumukseltaan kova, mutta siitä sentään saa raivokkalla edestakaisella liikkeellä jotain irti. En silti voi mitään sille, että vaikka kuinka tämä luonnonkosmetiikan voide on täynnä hyvisaineita, ja siitä pitäisi tykätä, en tartu tähän muuta kuin silloin, jos mikään muu huulivoide ei ole saatavilla. Voide ei myöskään houkuttele tuoksullaan, eli on tuoksuton.

Hurraw! oli myös itselleni hienoinen pettynys kaiken hehkutuksen jälkeen. Lakritsihuulivoiteen koostumus on kivan pehmeä ja tuoksu hyvä, mutta mielestäni kosteutusteho jää aika kevyeksi. Ilmeisesti eri Hurraw!-tuotteissa on paljon eroja, ja merkillä on myös extrakosteuttava huulirasva Moon, jota moni on kehunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näissä kahdessa huulivoiteessa eli Nivean Lip Butterissa ja MACin Lip Conditionerissa on sellainen koostumus, jota itse pidän parhaimpana. Huulille saa kunnolla ”kamaa” ja niiden pinnalle jää kevyt kerros voidetta. Yleisesti ottaen vierastan purkkihuulirasvoja, enkä käytä niitä muuta kuin yöksi. En voisi kuvitellakaan, että kaivaisin vaikka junassa likaisella sormella rasvaa ja lätkisin huulille. Joku raja :D

Nivean Lip Butter oli todellinen yllättäjä. Sain sen LivBoxista ja meinasin purkkimallin takia laittaa sen suoraan kiertoon, mutta uteliaisuus voitti, ja avasin purkin. Onneksi avasin, koska tämä on ollut ihan ehdoton suosikkini! Mustikan tuoksu on ihana ja koostumus kermainen ja kosteuttava. Huuleni ovat olleet poikkeuksellisen hyvinvoivat tänä talvena, ja annan ainakin osan kunniasta tälle Nivealle! Olisi kiva kokeilla myös vadelmaversiota :)

MACin huulirasvan ostin Nivean korvikkeeksi päiväkäyttöön. Olen elämäni aikana käyttänyt eniten juuri tällaisia tuubissa olevia huulivoiteita, ja MACin koostumus on oikein kiva. Tuoksu on melko samanlainen vaniljainen kuin merkin huulipunissakin, mutta ei ihan yhtä pehmeä. Tuote on huulirasvaksi hintava, 16,50 euroa. Tosin itse ajattelen niin, että koska kuusi tyhjää MAC-pakkausta palauttaessaan saan 20,50 euroa maksavan valinnaisen huulipunan ilmaiseksi, tämäkin huulirasvaputkilo on noin 3,50 euron arvoinen eli siis maksoi vain 13 euroa :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmantena kategoriana huulirasvoissani on nämä huulimunat :) Kuvassa vasemmalla oleva EOSin mansikkahuulirasva tuoksuu taivaalliselle ja kiinteästä koostumuksestaan huolimatta luovuttaa huulille kivasti kosteutta ja hyvän tuntuman. Oikealla puolella oleva Balmi on itselleni uusi tuttavuus. Se maksoi huomattavasti vähemmän kuin EOS, mutta täytyy sanoa, että kyllä näistä kahdesta EOSin valitsisin ihan anytime! Balmin vadelmantuoksu on esanssinen ja pakkausmuotokaan ei miellytä yhtä paljon kuin EOSissa.

Vasta postausta kirjoittaessani muistin, että mullahan olisi ollut jemmassa avaamaton The Body Shopin Lip Butter, joka olisi ollut kiva ottaa vertailuun mukaan. No toisaalta, onhan tässä avonaisia huulirasvoja jo ihan tarpeeksi ;)

Mikä on teidän huulirasvasuosikkinne? Ääni kovalle puikolle vai paksusti levittyvälle voiteelle? :)

* Saatu blogin kautta.

27 vastausta artikkeliin “Huulirasvaa laidasta laitaan

 1. Mä suorastaan VIHAAN tota EOS:n mansikkaa. Niin huono!!!! Ei tuu huulille kunnolla mitään voidetta, haisee tympeeltä esanssiselta mansikalta eikä tosiaankaan kosteuta. Omani heitän veke, ellen tee jotain vihapostausta siitä. :D BALM on hyvää. <3

  Tykkää

   1. Ahahahahha eihän :D Tosin mäkin tykkään EOSista nyt enemmän, kun pallon kärki on kulunut tasaiseksi. Saa laajemman levityspinnan, että tulee kunnolla sitä voidetta huulille ;)

    Mä varmaan valitsin Balmeista väärän tuoksun, ehkä se minttu olis ollut kivempi? :)

    Tykkää

  1. Kyllä, Nivea on tosi tosi jees, oikein yllätti! Balmin ja EOSin pakkaukset on kyllä söpöimpiä, siitä ei pääse mihinkään :)

   Tykkää

 2. Meinasin eilen haksahtaa kauppareissulla yhteen Nivean purkkiin, kun kassan vieressä niitä oli kivasti porkkanana tarjolla. Se Vanilla&Macademia on nimittäin kummitellut jo KAUAN. En kuitenkaan yhtään taas tykkää tuosta purkkimuodosta, plääh. Ja oman mustikkani taisin heittää roskiin/kadottaa, sillä en ole nähnyt sitä enää piiitkään aikaan :D Hurrawin suklaa on nyt käytössä, aah <3

  Tykkää

  1. Nouuuu! Tee niin kuin mä, ja käytä Nivean purkkia vain yöksi puhtailla käsillä :)

   Hurrawit kyllä ovat ihan parhaimman tuoksuisia!

   Tykkää

  1. Mäkin haluaisin kokeilla jotain toista Hurrawn sävytöntä rasvaa. Toinen mulla oleva on kirsikka, josta tulee punaista sävyä ja se on kyllä ihana!

   Tykkää

 3. Tämän hetken lemppareita on Hurraw:n Moon Balm ja Naked Lipsin kookoshuulivoide. Tykkään, että huulille tulee kunnolla rasvaa ja että se myös imeytyy eikä jää vain kalvoksi huulten pintaan. Purkkihuulirasvoja vähän vierastan, mutta tuota Niveaa on varmaan pakko kokeilla, kun kaikki sitä kehuu. :D

  Tykkää

  1. Hitsi, Naked Lips mulla oli avaamattomana, mutta annoin sen eteenpäin, kun näitä rasvoja löytyy muutenkin. Olisi pitänyt kokeilla! Ja Moon Balm on kokeilulistalla myös.

   Mäkin olin tosi skeptinen Nivean suhteen, mutta jouduin (taas) nielemään ennakkoluuloni. Suosittelen :)

   Tykkää

   1. Minullekin Hurraw! on ollut pettymys kaiken kohkaamisen jälkeen Mulla on vielä tuo Moon jonka ainakin pitäisi olla sieltä parhaasta päästä. Mutta kosteutusteho ei ole kummoinen. Siis ei se ole huono, mutta joudun lisäämään sitä tiheämmin kuin muita. Minulla toimii paremmin esim. Elizabeth Ardenin 8H huulirasva, siis ihan se puikko, joka ei käsittääkseni ole saanut huulien kosteutuksessa niin varauksetonta suosiota kuin EA:n 8H-voide. Minusta se on riittoisa ja toimii hyvin huulipunan alla. Hurrawissa on kyllä hyvä tuoksu ja levitettäessä se tuntuu just oikeanlaiselta.

    Tykkää

   2. Sama juttu mulla, Hurrawta joutui minustakin lisäämään turhan usein, vaikka huulituntuma olikin kiva ja tuoksu hyvä. Yhden tuubin olen 8h-creamia käyttänyt, mutta en tajunnut kokeilla sitä huulten kosteutukseen :D

    Tykkää

 4. Vitsi mä nauroin kohdassa ’joku raja sentään’, koska NII-IN. Ei tulis mieleenkään kaivella likaisilla sormilla rasvapurkkia junassa. :’D (plus että mä huomisessa postauksessa ehkä vähän avaudun epähygieenisistä ihmisistä, tosi vähän kyllä)

  Tykkää

  1. No NII-IN :D :D Mä karistan julkisissa ollessani kurkkupastillinkin suuhun suoraan pastillirasiasta, koska en tod halua koskea siihen ennen kuin se menee suuhun :D Omasta mielestäni en oo muuten bakteerikammoinen, mutta kaksi asiaa saa mut hinkkaamaan käsiä ja ne on raha ja julkiset kulkuvälineet. Sitten toisaalta pussailen koiriani ihan ongelmitta, logiikka? :D

   Tykkää

   1. Raha! Todellakin! Sen jälkeen kun olen ajautunut kokonaan kortilla maksamiseen, on käteinen raha alkanut tuntua käsissä ihan saastaiselta. Ja onhan se ihan varmasti käynyt vaikka missä :D

    Tykkää

   2. Joo siis YÄK! Mulle viimeinen niitti oli kaupan kassalla työskentely, jolloin konkreettisesti näin, millaisten taskujen pohjalta/käsistä raha kassaan tuli. Likaisena, joskus jopa verisenä :P Kyllä kuurasin työvuoron lopuksi kädet, ennen kuin koskin yhtään mihinkään ;)

    Tykkää

 5. Oma luottohuulirasvani on Carmex, mutta tuo Nivean Lip Butter on osoittautunut yllättävän hyväksi, mullakin on ollut nyt viimeaikoina tuo Livboxin mukana saatu mustikkaversio kovassa käytössä :)

  Hurraw oli itsellekin pettymys, ei kosteuta kuivia huuliani läheskään riittävästi.

  Tykkää

  1. Mä olen myös tykännyt Carmexista! Lontoosta ostin tuubissa olevan kirsikanmakuisen Carmexin, joka oli ihana :) Saattaa niitä saada kyllä Suomestakin, en osaa sanoa.

   Mielenkiintoista oli kuulla tässä kommenttiketjussa, että siellä on muitakin Hurrawin rasvoihin pettyneitä. Niitä on hypetetty niin paljon, että ehdin jo ajatella, että mussa on jotain vikaa ;) Haluaisin silti testata vielä jonkin toisen rasvan tuon lakritsan lisäksi, ihan for science :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s