Jo Malone · Meikit · Testiryhmä · Tuoksut

Jo Malonen tuoksujen ensipuraisu

Tervetuloa Purkkimafiaan! Täällä sitä vaan kirjoitellaan niin kuin vanhat tekijät konsanaan, hah :D Kylläpä olisi kiva tietää, onko siellä ruudun toisella puolella vanhoja tuttuja Miss Piggy`s Pearlsin lukijoita vai uusia uteliaita purkkimafialaisia! Saa mielellään huikata kommenttiboksiin terkut ja kertoa, miltä tämä uusi blogipohja nyt näyttää ja muutenkin, että MITÄ PIDÄTTE! =)

Bangkokista ostamistani Jo Malonen tuoksuista on toivottu postausta, joten ajattelin, että tämä on hyvä tapa pyöräyttää mafiameiningit käyntiin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brittiläisen Jo Malonen tuoksut ovat kiinnostaneet jo pidempään, mutta koska en ollut tehnyt niihin aiempaa tuttavuutta, päätin ostaa tällaisen söötin pakkauksen minituoksuja. On muutenkin kiva ostaa tuoksuja, jotka on oikeasti mahdollista käyttää loppuun ;) Tai jos hieman kiireessä ostettu tuoksu ei olekaan se mieleisin ja uhkaa jäädä kaapin pohjalle, niin ei harmita niin paljon laittaa se kiertoon. Viiden tuoksun pakkaus maksoi n. 98 euroa, eli parisenkymppiä per tuoksu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuoksut ovat 9 ml kokoisia minisuihkepulloja ja vahvuudeltaan cologneja. Yhteistä niille on siis mietous ja se, että tuoksu ei säily iholla muutamia tunteja kauempaa. Itse olen aina hieman vieroksunut överihajustamista, siis sellaista, että ihmisen käyttämän hajuveden haistaa puolen kilometrin päähän. Olen kuitenkin aika laiska lisäämään tuoksua päivän mittaan, joten suihkaisen hajuvettä usein hiuksiini tai huiviin paremman pysyvyyden vuoksi :)

Jo Malone kuvaa tuoksujaan yksinkertaisiksi ja hienostuneiksi tuoksuiksi, joissa on mukana aina ripaus jotain odottamatonta. Olen aiemmin seonnut samankaltaisiin Diptyquen tuoksuihin, jotka ovat jotenkin tarpeeksi valtavirrasta poikkeavia ja juuri sopivasti erilaisia makuuni. En muista, että olisin vuosiin ostanut tuoksuani tavaratalosta, vaan Diptyquen lisäksi olen suosinut Lushin ja luonnonkosmetiikkamerkki Honoré des Prèsin tuoksuja. Viimeisin ihastukseni on ollut Sabé Massonin voidemaiset tuoksut <3

Mutta sitten asiaan :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lime Basil & Mandarin on sitruksiseksi luokiteltu unisex-tuoksu, jonka alkutuoksussa tuoksuu voimakkaimmin basilika. Hetken päästä tuoksussa tunnen sen lisäksi myös limen ja mandariinin. Tuoksussa on mukana myös mm. timjamia, syreenia ja vetiveriä, mutta mielestäni tuoksun nimi kuvaa esiin nousevat nuotit osuvasti. Jos haluat kokeilla erilaista sitrustuoksua, tämä voisi olla hyvä valinta. Tuoksu on todella freesi tämän kanssa tuoksuu ikään kuin suihkunraikkaalle. Itse tykkään sitrustuoksuista kovasti, mutta tämä oli jopa liian raikkaan sporttinen makuuni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peony & Blush Suede on kukkainen tuoksu, joka on selvästi näistä viidestä kokeilemastani voimakkain. Se myös kestää iholla selvästi kauemmin kuin muut. Tuoksu ei mielestäni ole niin selkeä pioni (joka muuten on lempikukkani), kuin olisin odottanut, vaan joukossa haistaa lisäksi punaisen omenan ja ruusun. Nahka sopii kukkaispommiin loistavasti ja pehmentää kokonaisuutta. Naisellinen tuoksu, joka ei kuitenkaan missään nimessä ole perustylsä tai tavallinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blackberry & Bay on mielestäni selvästi porukan helpoin tuoksu. Johtuu ehkä siitä, että se tuo mieleeni mustaviinimarjapensaan lehtien tuoksun, ja olen suuri cassiksen ystävä hajuvesissä. Tuoksu on marjainen ja juuri sopivasti kirpeä. Mieleen tulee alkukesän aikainen, hieman viileä aamu, jonka perusteella kuitenkin voi jo sanoa, että tulossa on kaunis päivä. Jännäähän asiassa on se, että tuoksussa ei ole cassista, vaan karhunvatukkaa. Luulen, että yhdistelmä greipin ja laakerinlehden kanssa saa aikaan tuon mustaviinimarjaan pensas -tuoksun ja mielikuvan. Blackberry & Bay hälvenee mielestäni hieman nopeammin kuin muut Jo Maloneni. Se on silti näistä tuoksuista suosikkini, aivan vastustamattoman ihana sekoitus marjaisuutta ja hedelmäisyyttä, johon laakerinlehti ja setripuu tuovat syvyyttä ja kiinnostavuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amber & Lavenderin alkutuoksu on nenääni hyvinkin maskuliininen. Ylipäätäänkin kuvailisin tuoksua unisex-tuoksuksi.

Ja tähän väliin räkäistä naurua!! Olen siis testannut tuoksut tutustumatta sitä ennen mihinkään tietolähteeseen siitä, miltä tuoksujen pitäisi tuoksua. Tässä kirjoittaessani kirjoitan omat fiilikset ensin, ja täydennän Jo Malonen sivujen ja Fragrantican avulla. Jo Malonen sivuilta huomasin äsken, että Amber & Lavender ON miesten tuoksu! :D Hahahahahaaaa! No eipä hätiä mitiä, ihan onnistuneesti olen sitä useampana päivänä käyttänyt, joten pidätän oikeuden kuvailla tuoksua unisex-versioksi ;) Olisin kuitenkin maininnut tuoksun ainoaksi näistä viidestä, jota en tule käyttämään, ja nyt selvisi sitten syy sillekin. Harmi, kun poikakaverini ei tykkää käyttää hajuvesiä lainkaan.

Itse liitän laventelin voimakkaasti iltatuoksuksi, siis sellaiseksi, jota nuuhkimalla saa iltaisin unenpäästä kiinni. Tässä tuoksussa meripihka piristää kuitenkin uneliaan laventelin aika tehokkaasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wood Sage & Sea Salt on syy siihen, että postauksen kirjoittaminen venähti hieman aiotusta. Olen suihkinut sitä varmaankin lähemmäs kymmenenä päivänä, ja tuoksutellut ja tuoksutellut, mutta jostain syystä siitä on ollut hankala keksiä adjektiiveja. En edelleenkään keksinyt varsinaisia kuvaavia sanoja, mutta mielikuvasta sain kiinni, nimittän vehreillä puilla reunustettu meren ranta Kreikassa. Tuoksu ei ole yhtään maskuliininen, vaikka nimestä voisi niin päätellä, vaan pikemminkin sellainen, joka sulautuu omalla ihollani osaksi omaa tuoksuani. Siksi varmaan adjektiivien keksiminen olikin niin vaikeaa. Jotenkin Wood Sage & Sea Salt on kuin pehmeä, raikas merituuli. Joo, se se on! Tykkään siitä jokaisella käyttökerralla entistä enemmän. Joukon yllättäjä!

Nyt on kyllä pakko sanoa, että olen saattanut hieman koukottua Jo Maloneen, jota siis tietenkään ei saa Suomesta. Vai miltäpä kuulostaisi Frosted Cherry & Clove tai Wild Fig & Cassis? Ooooooooooooooooh <3 Ja merkillä on tietenkin tuoksukynttilöitä (loves loves!) ja vartalonhoitotuotteita. Diptyque sai kerralla vertaisensa kilpailijan ulkomaan reissujeni eniten etsityn tuoksumerkin kategoriassa :)

Onko teillä Jo Malonen tuoksuja? Suositelkaa jotain ihanaa :)

21 vastausta artikkeliin “Jo Malonen tuoksujen ensipuraisu

 1. Voi, tämä merkki kiinnostaa kyllä kovasti! Ehdottomasti aion panostaa tuollaiseen tuoksusettiin jos joskus tulee vastaan jossain :) Saako näitä mistään netistä?

  Tykkää

  1. Itse asiassa en osaa sanoa :( Olen käsittänyt, että tuoksuja on ylipäätään hankala tilata nettikaupoista, kun monet ei toimita tänne. Täytyy vaan kyylätä tuttujen ulkomaanmatkoja ja laittaa ostoslistaa mukaan ;)

   Tykkää

 2. Mä jotenkin epäilen, että tykkäisin tosi paljon Lime Basil & Mandarin, koska syreeni, mutta myös Wood Sage & Sea Saltista, koska Kreikka. <3 Itsellä ei ole Jo Malonen tuoksuja, mutta haaveilen English Pear & Freesiasta. <3

  Tykkää

 3. Olen yrittänyt jo kahdesti ostaa Malonen tuoksuja, mutta en ole osannut valita. Miniatyyrisetti voisikin olla hyvä vastaus ongelmaani. :)

  Tykkää

  1. Niinpä, tällaiset setit on tosi kätevä tapa tutustua uuteen merkkiin :) Toivottavasti näitä vaan on myynnissä muulloinkin kuin joulun alla…

   Tykkää

 4. Ahhah, jos mä kirjoittaisin tuoksuista, jokaisen kohdalla lukis joko ”tuoksuu hyvälle”, ”hyi saakeli, haisee pahalle” tai ”haisee stockamummolle”. En ymmärrä miten niitä eri nuotteja pystyy erottamaan :D Nostan hattua tälle tarkalle analyysille ja veikkaan, että tykkäisin eniten tuosta ekasta :)

  Tykkää

  1. Ahahahahahahaaa!! Mäkin ajattelin vielä vähän aikaa sitten, että en voi kirjoittaa tuoksuista just, koska en osaa kirjoittaa niistä ”hienosti”. Sitten ajattelin, että f*ck it, mä kirjoitan, miltä se mun mielestä tuoksuu ja mitä mielikuvia mulle tulee, oli ne sitten mitä vaan. Ja kappas huomasin, että tuoksuista on kiva kirjoittaa! Aika työlästä vaan, kun pitää nuuhkia ja nuuhkia ja sitten jos ehtii unohtaa niin taas kerran nuuhkia ;)

   Tykkää

 5. Mä oon ihan täysin hurahtanut Jo Maloneen! Mulle näiden se ”juttu” on tuoksujen yhdisteleminen. Yksinään en näitä välitä käyttää, mutta yhdisteltynä – oih ja voih :D Ehdoton suosikkiyhdistelmäni on Wood Sage & Sea Salt + Blackberry & Bay. Berliinin KaDeWessa myyjä sanoi, että tuo Wood Sage & Sea Salt sopii minkä kanssa vaan, ja tähänastisen testailun perusteella olen samaa mieltä. Yksinään se on vähän turhan mieto ja simppeli, mutta muihin tuoksuihin se lisää mukavasti pehmeyttä ja raikkautta. Testaa myös Peony & Bush Sueden ja Lime Basil & Mandarinin kanssa :)

  Tykkää

  1. Ei vitsi, iso kiitos vinkistä! Enpä ole edes ajatellut, että näitä voisi yhdistää, vaikka totta kai voi! Kokeilen heti huomenna :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s