ACO · Aurinkosuojat · Goldwell · Jane Iredale · Kosmetiikan nettishoppailut · Mineraalipuuterit

Aurinkosuojaa päästä varpaisiin (jos se aurinko joskus paistaisi)

Tänään on satanut koko päivän. Ihan niin kuin eilen ja toissapäivänäkin. Tuntuu ihan kornilta kirjoittaa aurinkosuojatuotteista, mutta koska uskon lujasti kesäsäiden vielä tulevan, kirjoitan joka tapauksessa. Sitten jos ja KUN arska suvaitsee paistaa, luotan ylläolevan kuvan tuotteiden suojaan.

Goldwellin Sun Reflects UV Protection Spray suojaa hiuksia uv-säteilyn väriä haalistavalta vaikutukselta. Itse olen blondina huomannut hiusten sävyn muuttuvan tunkkaiseksi auringossa ja kloori- tai merivedessä, joten olen ollutkin vailla tällaista suihketta, jota on kätevä lisätä päivän mittaan. Ehdoton valtti tällä suihkeella on se, ettei se tee edes mun ohutta tukkaa yhtään rasvaiseksi tai lähmäiseksi. Suihkeen kerrotaan myös estävän hiuksia menettämästä kosteutta.

Hiukseni eivät koskaan ole olleet niin huonossa kunnossa kuin viime talven Thaimaan loman jälkeen. Jopa kampaaja kuvaili tukkaani sanalla ”rapsakka” :P Tästä viisastuneena panostan myös hiusten hoitoon (uv-suojan lisäksi) aurinkokaudella enemmän, mutta kerron niistä tuotteista omassa postauksessaan :)

Kun näin tämän ACOn sk 20 suihkeen Tampere-miitin goodie bagissa, ajattelin, että no aurinkovoide tulee varmasti käytettyä. Jotenkin en ole kauheasti perehtynyt aurinkovoiteisiin tai vertaillut niiden koostumuksia. Olen lähinnä tuijottanut suojakerrointa (voin hätätapauksessa käyttää suojakerrointa 15, mutta mielelläni vähintään 20) ja haistellut tuoksua ja that`s it. Pari viikkoa sitten olin lähdössä aurinkoisena päivänä (kyllä, sellaisiakin on ollut ;) koiran kanssa ulos ja vasta eteisessä muistin, että pitää suojata yläkroppa auringolta. Nappasin tämän suihkeen kaapista ja suihkutin sitä ihoalueille, jotka jäivät paljaaksi. Olin varautunut niljaiseen fiilikseen ja tahraiseen toppiin, mutta kumpaakaan ei tullut!

Suihke on väritöntä ja se levittyy todella helposti. Iho näyttää kevyen levittämisen jälkeen lähes mattapintaiselta, mistä plussaa. Tai no, Thaimaan rannoilla on ok kiillellä kilpaa auringon kanssa, mutta koirapuistossa hengaan mieluummin ilman sitä efektiä. Iho ei myöskään jäänyt tahmaiseksi. Tämä ACOn suihke on ehdottomasti miellyttävimmän jäljen ja tuntuman jättävä aurinkovoide kaikista kokeilemistani. Jatkoon!

 

Samasta goodie bagista löytyi myös oikealla kuvassa näkyvä pieni Jane Iredalen Powder-Me Dry Sunscreen SPF 30 sävyssä Translucent. Kyseessä on jauhemainen aurinkosuoja, josta olin tosi innoissani, koska en ole sellaista aiemmin kokeillut. Mineraalipuuteri kosteuttaa ihoa samalla ja lupaa antaa suojan jopa 40 minuutin vedessälillunnalle. Lisäksi puuteria voi tupsutella hiuspohjaan, jakaus varsinkin palaa älyttömän helposti!

Kannessa on peili helpottamaan levitystä.

Puuteri tulee ihanan pehmeän vaahtomuovityynyn läpi.

Puuteri jättää kauniin, himmeästi hohtavan pinnan ihoon. Ihanaa, että kasvojen ei enää tarvitse kiillellä aurinkosuojan laittamisen jälkeen! Mutta miksi kuvassa on toinenkin Powder-Me?

Syy näkyy tässä. Kuva on valitettavasti epätarkka (again, syytän sääolosuhteita), mutta siitä ehkä kuitenkin näkyy, että vasen käteni, johon puuteria on levitetty, on vaaleampi kuin oikea. Ja en ole vielä edes ruskettunut. Toki jos puuteria levittäisi kevyesti irtopuuterin tapaan, sävyllä ei olisi väliä, mutta koska kyseessä on aurinkosuojatuote, sitä tulee levittää reilusti. Suojaa ei saa, jos tuotetta ei ole tasaisesti iholla. Niinpä päädyin hankkimaan toisen Powder-Me-puuterin sävyssä Tanned. Sävy vaikuttaa hyvältä ruskettuneelle iholleni, mutta mahdollista on myös miksata näitä kahta sävyä keskenään jos tarvetta tulee. Tuotetta on vielä kolmas sävy Golden, joka on tummuudeltaan näiden kahden omistamani väliltä.

No niin, enää ei puutu kuin se aurinko ;)

Millä tuotteilla te suojaatte hipiänne kesällä? Mitä suojakerrointa käytätte?

Jane Iredale Powder-Me Tanned ostettu itse, muut postauksen tuotteet saatu goodie bagista.

10 vastausta artikkeliin “Aurinkosuojaa päästä varpaisiin (jos se aurinko joskus paistaisi)

 1. Mä tykkään kans paljon tuosta Acon suihkeesta! Tosin jos sitä läträä liikaa, se kuoriutuu iholta pois pieninä mömmöpalasina :D Iredalen puuterin korkkasin Juhannusviikolla käyttöön, tosin ei tullut paljon tupsuteltua… Köh ja pöh.

  Tykkää

  1. En tiedä johtuiko sun juhannusviikon tupsuttelemattomuus jostain muusta :D, mutta eipä paljon ole aurinkoisia päiviäkään ollut! :P

   Tykkää

 2. Olen tottunut käyttämään suojakerrointa 50, mutta nyt tänä kesänä olen heltynyt käyttämään 30:stä myöskin, prosentuaalinen ero noiden välillä kun on aika olematon. Silloin alkukesästä kun aurinko paistoi, käytin tuota ACOn suihketta useastikin! Jättää se ihon kiiltäväksi vaikka hieroisikin, mutta kosmeettisesti yksi miellyttävämpiä. Tuollainen kemiallinen suoja on kuitenkin epäterveellisimmästä päästä, enkä haluaisi mennä uimaan sen kanssa koska sitten sitä huuhtoutuisi vesistöön niin paljon :/

  Tykkää

  1. Hyvä pointti Kaisuli. Mun täytyy myöntää, että en ole perehtynyt kemiallisten ja fysikaalisten aurinkosuojien eroihin, ja näemmä pitäisi!

   Tykkää

 3. Tuo ACON aurinkosuoja on ihan mahtavaa kamaa. Nenä ehkä hieman nyrpeänä kokeilin keväällä lehdistöpäivillä sitä käteeni ja koin melkoisen wow-fiiliksen. Ei tosiaan tahmaa ja tuoksukin on mieto. Tykkään!

  Tykkää

 4. Mä tykkään myös tuosta Acon suojasta, ihan loistava! Mut ihan oikeesti, mä en edelleenkään saa tota hemulin puuteria siitä vipasta läpi vaikka kuinka hakkaan :DDDD Miten te sen teette?!? :D

  Tykkää

  1. Ahhahahahahaaaa Helmi!! Sun pitää kierittää se kansi (jossa tyyny on kiinni) irti ja poistaa sieltä välistä sellainen muovikansi. Sen läpi voi olla vähän vaikea saada puuteria ulos :D :D Mutta siis lohdutukseksi, mäkin hakkasin sitä tyynyä naama punaisena vaikka kuinka kauan ja monta kertaa ennen kuin tajusin ;)

   Tykkää

 5. Mä olen ihastunut fysikaalisiin suojiin, jotka perustuu sinkkioksidiin titaanioksidin sijaan. Sitähän ei ole eu:ssa hyväksytty aurinkosuojaksi, mutta jenkeissä on ja se riittää mulle enemmän kuin hyvin. :) Isomman tarpeen sattuessa käytän vartalolle lapsen Lovean aurinkosprayta, mutta niitä isompia tarpeita ei juuri ole ilmaantunut. Nimim. farkut, takki ja kaulaliina käytössä :’D

  Tykkää

  1. Hahhaa! Täällä myöskin pipo ja hanskat on päivittäisessä käytössä :D Voisitko antaa jonkin tuotevinkin fysikaalisesta suojasta? Voisin vähän tutustua :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s