Kosmetiikan ostetut-kulutetut · Meikkijuttuja

Totuus kosmetiikan kulutuksestani

Tunnustan, olen aikamoinen kosmetiikan suurkuluttaja. Jokin aika sitten pidin muutaman kuukauden ajan kirjaa siitä, että mihin rahani oikein menivät. Kirjanpitoni osoitti, että ulkona syömiseen, kahvilla käymiseen ja ennen kaikkea kosmetiikkaan. Nyt en ole useaan kuukauteen tarkkaa ostokirjanpitoa pitänyt, vaan halusin sen sijaan kartoittaa, kulutanko kosmetiikkaa suunnilleen samaan tahtiin kuin sitä ostan, vai hukunko kohta meikki- ja purkkimereen. Kirjasin ylös touko- ja kesäkuun ostetun kosmetiikan ja ne tuotteet, jotka loppuivat. Tässä yhteenvetoa:

Toukokuu:

Loppuun kuluivat:
– L`oreal itseruskettava sumute
– Avene Cold cream käsivoide
– L`oreal Play ball hiuslakka
– Rexona Maximum protection deodorantti
– Clinique Liquid facial soap
– Lumene kynsien päällyslakka
– L`atelier des délices kuivan ihon yövoide
– Adidas spray deodorantti
– Klippoteket kuivashampoo

Ostetut:
+ Essie kynsilakka
+ Opi Start to finish päällyslakka
+ Rexona Maximum protection deodorantti
+ Adidas sensitive spray deodorantti
+ Klippoteket kuivashampoo
+ I love Mango&papaija kuoriva suihkusmoothie
+ Carmex Moisture plus huulirasva
+ M.A.C vartaloöljy
+ Kiehl`s Abyssine eye cream
+ Vichy silmämeikinpoistoaine

= Ostetut tuotteet 10 kpl, kulutetut tuotteet 9 kpl. Toukokuussa ostokset ovat olleet keskimäärin edullisia perusdeodorantteja, kuivashampoota ja kynsituotteita. Kallein ostos oli Kiehl`sin silmänympärysvoide, muistaakseni 37 euroa, ja halvin varmaankin Adidaksen deodorantti, viiden euron luokkaa. Ihan ok kuu mun mielestä ;)

 
Katsotaanpa kesäkuuta sitten..

Kesäkuu:

Loppuun kuluivat:
– Osis Dust it hiuspuuteri
– Make up storen hohdevoide (en löydä merkin nettisivuilta tuotetta lainkaan nimen tarkentamiseksi, ei kai sitä ole lopetettu buuuuu)
– Vichy silmämeikin poistoaine
– Dermalogica Barrier repair hoitovoide
– RVB Light life silmänympärysvoide
– L`oreal Youth code seerumi

Ostetut:
+ RVB Light life yövoide
+ L`atelier des délices kasvojen puhdistusgeeli
+ L`atelier des délices kasvovesi
+ L`atelier des délices kasvojen kuorinta-aine
+ Batiste kuivashampoo
+ Make up store Reflex cover peiteaine
+ L`oreal BB-voide
+ RVB Om dermosense vartalon kuorinta

= Ostetut tuotteet 8 kpl, loppuun kulutetut 6 kpl. Kesäkuussa ostetut tuotteet olivat keskimäärin melko kalliita. En ostanut kuin yhden halvan tuotteen, eli Batisten kuivashampoon (nelisen euroa), muut olivat kalliimpia, enimmäkseen kasvojen hoitotuotteita.

 Kallein tuote on ehdottomasti RVB:n yövoide, yli satasen. Apua :)

Mitä tästä opimme? Kosmetiikkaostosteni laatu ja hinta vaihtelee (luonnollisesti) todella selvästi kuukaudesta toiseen. Olen iloinen siitä, että näköjään kulutan ainakin lähes yhtä paljon kuin ostan :) Olen kehittänyt jonkin sairaan onnistumisen elämyksen siitä, kun saan jonkin tuotteen käytettyä loppuun. Pienet on ilot.. ;) Huomasin kirjanpidostani myös sen, että monesti varppaan tuotteiden loppumista jo etukäteen, eli kun huomaan, että jokin tuote alkaa olla lopussa, ostan täydennyksen jo kaappiin odottamaan. Sehän olisi katastrofi jos esimerkiksi kosteusvoide pääsisi loppumaan ennen kuin uusi on ostettu ;). Kiinnitin huomiota myös siihen, että touko-kesäkuun ostokseni painottuvat nimenomaan hoitotuotteisiin, varsinaisia meikkituotteita joukossa on erittäin vähän. Tosin tämäkin on näköjään tätä vaihtelua kuukauden mukaan, voin kertoa, että välillä kyllä meikkiostoksiakin on runsaasti. Ja toisaalta ihonhoitotuotteet kestävät useita kuukausia, hyvinkin puoli vuotta, joten niitä ei tarvitse täydentää pitkään aikaan.

Tällainen raportti tällä kertaa :) Mitä sanotte, oletteko kauhusta kankeina mun kosmetiikkakulutuspaljastuksen jälkeen?

5 vastausta artikkeliin “Totuus kosmetiikan kulutuksestani

 1. Hauska postaus! :) Kyllähän se neiti paljon ostaa kosmetiikkaa (täs postaukses ei edes tainnu viel olla mitään meikkejä), mut jos rahatilanne sallii ja kun tiiän, ettet esim. juo rahojasi (niinku eräät), niin GO FOR IT, I say! :D Sit yks kyssäri ja pari muuta juttuu viel: – onks toi Carmex moisture plus hyvä ja oikeesti kosteuttava huulirasva?- Oonko muistanu sanoo, et osiksen puuterin tilal käytän nykyisin Got2B:n puuterii, joka on musta yhtä hyvä ja maksaa jotain 7€?!- Mäkin saan jotain hullua tyydytystä kosmetiikkatuotteiden loppuun käyttämisestä, bit weird I think :D

  Tykkää

  1. Oli tässä mukana meikitkin, mutta jostain ihmeen syystä en kahteen kuukauteen ostanut muuta meikkiä kuin ton peiteaineen! Oon iteki ihan et what ;) Ja kiitti ettet lynkannu mua ja mun ostoksia :D- Mä tykkään tosta Carmexista! Se on mulla töissä ja ajaa asiansa oikein hyvin. Vaikka kyseessä ei ookaan ”nestemäinen” huulirasva, joita yleensä suosin, toi on tosi kosteuttava. Esim. musta parempi kuin se Acon, joka sullakin on. Ja jos en väärin muista, niin Carmexissa on suojakerroin – plussaa näin kesällä! :)- Joo huomasin sun blogista ton Got2B:n! Olin jo ostamassa sitä, mutta sitten rupesin arpomaan, että pitäiskö kuitenkin kokeilla Four reasonsin tuotetta.. Olin muistaakseni Kicksissä ja siellä noita halpoja hiuspuutereita oli useempikin. Mutta ehkäpä ostan ton Got2B:n, kun se on kerran Rouskutestattu :D- Joo siis todellakin! Kaikkein parhaat kiksit saa meikkien loppumisesta, koska niitä ei saa loppuun sit niin millään. Mulla on kohta loppumassa eka huultenrajauskynä elämässäni, ja se on sit raksi seinään :)Ps Suosittelen pitämään vastaavaa kirjanpitoa, siinä oppii omista tottumuksistaan aika paljon!

   Tykkää

  2. Jee, meen ostaa sen carmexin – olinki jo vähän kyllästyny siihen acoon! :P Ja täytyis varmaan munki pitää tollasta kirjanpitoo, tai oikeestaan mun pitää opetella selviimään vähemmällä määrällä kosmetiikkaa, ku ei erkkikään jaksa kantaa rinkassa tota nykyistä määrää (vaatteiden, kenkien ym. lisäksi). Se tuleeki olee vaikeeta! :E

   Tykkää

 2. Heippa, kysyn ihan aiheen vierestä askarruttavasta asiasta: miten siihen Muuton ”hehkulamppuun” vaihdetaan lamppu? Siis onko sen ison lasisen lamppukuvun alla paikka tavalliselle hehkulampulle vai pitääkö lampun palaessa ostaa kokonaan uusi Muuton iso ”lamppu”? En tajuuu, mutta tykkään siitä lampusta hulluna :)

  Tykkää

  1. Hahaa, arvaa oonko edes miettinyt tota asiaa! Nää tekniset ja käytännön jutut ei ole ihan mun vahvuus ;) Mun ajatuskulku oli tällainen: hieno lamppu – ei paha hinta – ostetaan :D. Kävin äsken vilkuilemassa lamppua, niin sen ison lamppukuvun alla on erillinen ”lamppu” tai siis sellainen metalliosa, johon valo syttyy. Eli kaikella todennäköisyydellä se vain vaihdetaan. Se ei ole tavallinen hehkulamppu, että varmaan se on vähän kalliimpi. Toivottavasti tää mun sepustus auttoi edes vähän :)Suosittelen, toi lamppu on ihana :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s