Meikit · Meikkisiveltimet

Näitä käytän päivittäin: Siveltimet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mä olen sitä mieltä, että meikkaaminen on välineurheilua parhaimmillaan. Hyvällä siveltimellä (meikkimunalla!) meikkipohja levittyy kauniisti ja ilman kunnon luomivärisiveltimiä häivyttäminen on vaikeaa ammattilaisellekin. Siksipä onkin korkea aika vilauttaa, millä siveltimillä mä levittelen meikkini paikoilleen päivittäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aloitetaan välineestä, jota en korvaa millään muulla juuri koskaan. Aluksi ajattelin, että Beautyblender olisi ässä nimenomaan paksujen meikkivoiteiden levityksessä, mutta olen huomannut, että mikä tahansa meikkivoide on parhaimmillaan tämän kanssa. Oikeasti, myös ihan ohuet fluidit ja kiinteät meikkipohjat pääsevät oikeuksiinsa Beautyblenderin kanssa. Muut meikkipohjavälineeni ovat ihan paitsiossa, mutta tämä vaan on NIIN hyvä. Jos et ole vielä kokeillut, tee se! Nämä ovat muuten nyt Stockan Kauneuden juhlaa -tapahtumassa alennuksessa (yleensä n. 20 €, nyt n. 15 € ja kaupan päälle saa kahden tuotteen ostosta vielä minimunia ja pienen sivellinsaippuan!), täytyy ehdottomasti käydä hankkimassa täydennystä :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Periaatteessa meikkipohjan voisi levittää kokonaan meikkimunalla ja usein teenkin niin, mutta puuterin levitän yleensä tällä Ecotoolsin Mattifying Finish -siveltimellä. Otan irto- tai kiinteää puuteria siveltimeen, kopautan mahdolliset ylimääräiset pois ja painelen meikkipohjan paikalleen. En tykkää puuteroidun näköisistä pohjista, ja tällä saa kivan luonnollisen lopputuloksen.

MACin 132 litteä skunkkisivellin sopii loistavasti valokynän häivyttämiseen. Tarkoitus on häivyttää reunoja ja tämä toimii juuri hyvin niin, että valokynä ei häivyty liikaa tai ulos alueeltaan. 132:lla sujuu myös voidemaisten poskipunien ja korostustuotteiden levittäminen, tosin siihen käytän yleensä hieman isompaa 159:ä.

MACin Oval 3 eli Hammasharja on aivan loistava silmänalusille levitettävän peitevoiteen levitykseen. Sillä saa hieman peittävämpää jälkeä kuin vaikkapa meikkimunalla, joten varsinkin huonoina silmänaluspäivinä käytän tätä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen vaihtoehtoinen puuterisivellin käytössäni on Real Techniquesin Powder Brush. Vaihtelen näitä kahta fiiliksen mukaan. RT:n sivellin on isompi ja löysempi kuin Ecotools eli se soveltuu ehkä vielä paremmin silloin, kun haluaa puuteria kasvoille vain aavistuksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meikkivoiteen, peitevoiteen ja puuterin jälkeen on aika varjostaa, korostaa ja punata. Keskellä oleva Make Up Storen 340 on siveltimeni varjostuksiin, ellen halua skarpimpaa jälkeä MACin tuplasiveltimellä. Tämä on muuten yksi vanhimmista siveltimistäni, ainakin viitisen vuotta vanha. Olenkin sitä mieltä, että siveltimiin panostaminen kannattaa, ne kestävät!

Poskipuna levittyy tavanomaisella viistopäisellä MACin siveltimellä 168.

Ecotoolsin viuhkamainen Deluxe Fan Brush on omiaan varsinkin Guerlainin meteoriittien levittämiseen. Myös muiden korostustuotteiden levittäminen sujuu tällä, mutta meteoriitteihin tämä on ihan omiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arjen silmämeikkini on melko vaatimaton ja pärjäänkin monesti näillä kolmella siveltimellä. MACin 239 on loistava perussivellin, jota käytän oikeastaan luomivärin kuin luomivärin pakkaamiseen luomelle ja kevyeen levittämiseen.

Ecotoolsin ”Pulska”  eli Eye Perfecting Brush on käytössäni vaalean luomivärisävyn levittämiseen kulmaluulle. Tämän tuntu iholla on jotenkin ihan sairaan ihana :)

Make Up Storen ripsiharjaa 100 käytän kulmakarvojen paikoilleen sutimiseen ja kynällä tehdyn kulmavärin jäljen pehmentämiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä vielä neljä sivellintä lisää, joita käytän silloin jos teen vähänkään työläämmän silmämeikin (arkena). Make Up Storen pyöreäpäinen häivytyssivellin 109 on jo vuosia ollut suosikkini nopeissa häivytyshommissa. Arkena yleensä tehdessäni kevyttä luomivaon varjostusta, otan luomiväriä suoraan tähän siveltimeen ja sudin sen edestakaisin liikkuvilla vedoilla luomivakoon. Todellinen kiireisen varjostajan ystävä!

Ecotoolsin (miksi oi miksi näissä ei lue siveltimen nimeä tai numeroa?!) iso luomivärisivellin Large Eye Brush pääsee käyttöön, jos laitan vain yhtä, vaalea luomiväriä koko luomelle. Tosi hyvä siinä hommassa!

Bare Escentualin Max Coverage Concealer on peitevoidesivellin, mutta itse käytän sitä ison kokonsa takia voidemaisen luomivärin (yleensä MACin Paint Potit) levityksessä.

Neljäs ”mahdollisesti käytettävä” siveltimeni arjessa on Make Up Storen 110, jolla levitän puuterimaisen tai voidemaisen kulmavärin, yleensä MACin Fluidlinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haha. Ajattelin, että mä en käytä paljon mitään siveltimiä arjessa, mutta niin vain tästä tuli 10-14 sivellintä :D Montaakos te käytätte arkena? Niin ja haluatteko nähdä, mitä siveltimiä repertuaariin tulee lisää kun teen juhlavampaa meikkiä? :)

Kaksi Ecotoolsin sivellintä saatu blogin kautta, muut ostettu itse.

14 vastausta artikkeliin “Näitä käytän päivittäin: Siveltimet

 1. Ecotoolsin siveltimiä pitäisi hankkia. Itse käytän ehkä 5 sivellintä. Puuteriin käytän vippaa. Onko se jo ihan out? :) tärkeimmät mielestäni on kunnon luomivärisiveltimet. Suosikki on mac 217 ja 219 <3

  Tykkää

  1. Ei ole out :D Mäkin käytän vippaa aika usein, tai oikeastaan kausittain. Nyt on sivellinkausi meneillään, mutta eiköhän se vippa sieltä taas kohta käteen eksy :) Mulla on myös 217 ja 219, niitä käytän kun teen työläämpää silmämeikkiä.

   Tykkää

 2. Mä käytän arkena Ecotoolsin kabukia mineraalipohjalle ja tuota sullakin käytössä olevaa valkoista puuterisivellintä irtopuuterille. Varjostukset menee kahdella siveltimellä (pienempi viisto poskiluun alle, isompi leuan alle ja kasvojen reuna-alueille). Poskipunalle ja korostustuotteille on omat siveltimensä. Lisäksi häivyttelen vielä poskipunia yms Ecotoolsin minikabukilla. Eli arkimeikissä 7 kasvosivellintä käytössä.

  Silmämeikissä mä käytän yleensä aplikaattoria värin pakkaamiseen, yhtä tai kahta sivellintä häivyttelyyn ja yhtä kulmaluulle. Yleensä siis 4. Aikamoinen yhteismäärä mullakin on :D

  Kunnon siveltimiin kannattaa kyllä panostaa. Mulla on aktiivikäytössä päivittäin yksi poskipunasivellin sekä kaksi luomivärisivellintä, jotka on ostettu 2001. Syksyllä tulee siis 15 vuotta niiden hankinnasta. Poskipunasivellin on kylläkin korostuskäytössä nykyään, mutta saa sillä poskipunatkin hyvin laitettua :)
  Lisäksi mulla on samaan aikaan hankittu rajaussivellin, viistopäinen sivellin kulmille tai rajauksille ja yksi luomivärisivellin, mitä en päivittäin käytä, mutta täysin priimaa ovat vielä.

  Tykkää

  1. Vau, just noin, hyvät siveltimet kestävät aikaa ja käyttöä! Ja hyvä kuulla, että monia siveltimiä tarvitaan sielläkin päivittäin :)

   Tykkää

  2. Mua itseasiassa ihmetyttää, että kasvosiveltimiä on noin monta verrattuna silmämeikkisiveltimiin. Mun varjostukset ja korostukset on tosi minimaalisia, mutta pakko laittaa kuitenkin aina jos laittaa pohjameikin. Kun siihen hommaan on tottunut, niin ilman on niin kalpea ja alaston olo!

   Tykkää

  3. Täysin samaa mieltä. Voisin ihan hyvin mennä ilman luomiväriä esim. pelkällä pohjustajalla tai Paint Potilla, mutta kasvot teen vimpan päälle aina kun vaan ikinä mahdollista. Jännä juttu!

   Tykkää

 3. Mä käytän arkena meikkimunaa ja sen lisäksi noin kymmentä eri sivellintä, vähän silmämeikistä riippuen. :D Noi Ecotoolsit on ihan parhaita!

  Tykkää

 4. Hahaa, ihanaa että mä oon taantunut niin meikki-n00bin tasolle että just yks päivä havahduin tekeväni nykyisen arkimeikkini (ihan max. kerran tai kaksi viikossa, btw!) minimalistisimmillaan kahdella tai kolmella siveltimellä. Oi aikoja, oi tapoja! :D

  Tykkää

 5. Mun arkimeikkiin yleensä kuuluu meikkivoidesivellin, poskipunasivellin ja puuterisivellin. Joskus myös käytän peiteainesivellintä tummiin silmänalusiin ja/tai näppylöille. Ja kabukia käytän mineraalimeikkipohjaan tai joskus puuteroin sillä meikin kiinni. Kaikki siveltimet on Ecotoolsia. :D Olen huomannut ne laadukkaiksi ja mun kukkarolle ystävällisiksi. :)

  Tykkää

 6. Oivoi,nyt iskee ”sivellinkateus”. Olis niin aikakin jo hankkia uusia siveltimiä mut miten se aina jääkin.. :S Tykkään ihan törkeesti ecotoolsista!

  Tykkää

  1. No onhan siveltimet monesti aika arvokkaita. Mutta ne on vähän niin kuin meikkimaailman alusvaatteet, kun niihin panostaa, niin loppu pukeutuminen/meikkaaminen sujuu paljon paremmin ja olo on ihan eri :D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s