Clinique · Itseruskettajat · Lancome · Lavera · Luonnonkosmetiikka

Testissä itseruskettajat kasvoille ja vartalolle

Viime viikkoina on ollut pakko kuoriutua paksuista vaatekerroksista ja paljastaa niiden alla koko talven alla muhinut iho. En varmaan ole ainoa, jota näky ei varsinaisesti ole ilostuttanut? ;) Varsinkaan sääriini on turha toivoa mitään Jennifer Lopez -väriä, mutta kalkkunakaan ei ole mieleinen vertailukohta. Niinpä oli aika kaivaa kropan itseruskettajat esiin. Kasvoilla käytän itseruskettajaa vuoden ympäri kerran viikossa. Ero ei ole noin harvakseltaan käytettynä suurensuuri, mutta kuitenkin mielestäni juuri se kriittinen, nimittäin tekee minut terveen näköiseksi. Omasta mielestäni siis. Ihailen kuulasta vaaleaa ihoa, mutta oma ihonsävyni on kuitenkin luonnostaan juuri sen inan verran tummempi, että en näytä Lumikilta vaan vähän kipeältä ;)

Mielestäni itseruskettajissa on todella suuria eroja lopputuloksen suhteen. Niinpä päätin tehdä testin, josta näkyy konkreettisesti millaisen lopputuloksen mikäkin tuote tekee. Ja fiksuna tein tämän tietenkin käsivarren iholle ja vielä unohdin asian pukeutuessani seuraavana päivänä. Ensi kerralla ehkäpä valitsen testialustaksi jalan ihon ;)

Vasemmalla vanha ja oikealla uusi pakkaus

Luonnonkosmetiikkamerkki Laveran itseruskettajat ovat tänä keväänä uudistuneet. Vasemmalla kuvassa on vanha tuote, joka oli tarkoitettu sekä kasvoille että vartalolle. Olen tykännyt siitä niin paljon, että hieman kauhulla testasin tätä uutta versiota valmiina syöksymään nettikauppojen syövereihin metsästämään vanhaa koostumusta ;)

Uudistuksen jälkeen Laveralla on erilliset tuotteet vartalon ja kasvojen ruskettamiseen ja kuvassa oikealla on siis vartalon tuote. Sekä vanha että uusi voide on valkoista, joten levittämisen kanssa saa olla tarkkana kun ”karttaväriä” ei ole. Itse tosin hölvään kropalle itseruskettajia aika ronskilla kädellä, enkä ole juurikaan saanut aikaan rantuja. Toisaalta tykkään värittömyydessä siitä, että seuraavana aamuna ei tarvitse huolehtia siitä, pitääkö tuote pestä pois. Suuri plussa muuten Laveralle (vanha ja uusi) siitä, että tuotteet ovat itsessään tosi kosteuttavia. Kaltaiseni laiska rasvaaja arvostaa, kun tuote sekä antaa kauniin värin että toimii vartalovoiteen tavoin :)

Mielestäni varsinkin uusi pakkaus on tosi ruma! Tämä ei kuitenkaan vaikuta ostopäätökseeni millään lailla, koska purkki ei missään nimessä muutenkaan ole esillä, eikä kyseessä ole hemmottelu- tai luksustuote, jonka pakkauskin vaikuttaa kokemukseen. Tuoksustakaan en tykkää (vanhassa enkä uudessa), mutta pystyn kuitenkin sen sietämään.

Alla uusi ja yllä vanha koostumus
Alla uusi ja yllä vanha koostumus

Testin tulos näyttää tältä. Lopputulokset ovat mielestäni hyvin samankaltaisia, ja länttejä saa oikein syynätä, että huomaa pienen sävyeron. Uusi tuote jättää hieman punaisemman lopputuloksen kuin vanha, mutta mielestäni esimerkiksi minun iholleni passaavat oikein hyvin molemmat. Tämä oli helpottava tieto, voin siis jatkaa Laveran käyttämistä jatkossakin.

Kasvojen ruskettajista testasin luottotuotettani Cliniquen Self Sunia, Lancomen Flash Bronzer Anti-Agea sekä Laveran kasvoille tarkoitettua uutta tuotetta. Cliniquen ja Lancomen tuotteet ovat värillisiä ja Laveran tuote on valkoista. Vähiten nenääni ärsyttää Cliniquen tuoksu, mutta kaikkia kolmea pystyn hyvin käyttämään.

Alla Clinique, keskellä Lancome ja ylinnä Lavera

Alla Clinique, keskellä Lancome ja ylinnä Lavera

Testikuvat vahvistavat sen, mitä ajattelin jo valmiiksi. Lancome ei tehnyt iholleni MITÄÄN. (Tämän näköisen käden kanssa lähdin siis siskon kanssa shoppailemaan ja syömään. Vajaahihaisessa paidassa. Siskonkin kommentti oli, että ai onko tossakin jotain itseruskettavaa? Niinpä.) Ei jatkoon.

Laverasta tuli väriä, mutta omaan makuuni liian vähän siitäkin. Cliniquen käyttämisen sen sijaan huomaa. En jaksa miettiä itseruskettajan laittamista useammin kuin kerran viikossa (max kaksi kertaa kesällä), joten Clinique on ja pysyy suosikkituotteenani. Suosittelen lämpimästi niille, jotka haluavat tuloksia nopeasti. En ole Cliniquellakaan saanut aikaiseksi mitään rantuja tai raitoja kasvoille ja tulos on tosi luonnollinen.

Miltä testikuvat näyttävät teistä? Onko jollain ässänä hihassa joku vielä parempi tuote? :) Vita Liberatan tuotteita kiinnostaisi testata, mutta toisaalta olen tosi tyytyväinen vartalo-Laveraan ja kasvo-Cliniqueenkin. Hmm… ;)

Laveran uusi vartalo- ja kasvotuote saatu blogin kautta, muut ovat itse ostamiani.

12 vastausta artikkeliin “Testissä itseruskettajat kasvoille ja vartalolle

 1. Jee, loistava vertailu! :) Ei sillä, että olisin luopumassa Lavera-addiktiosta ;D Tosin mulla on vielä ollut varastossa tota vanhaa versiota niin paljon, että jännittää kokeilla uutta. Jos se ei olekaan yhtä hyvä niin en yhtään tiedä mitä teen!

  Tykkää

 2. Hyvä vertailu. Mä tykkään tuosta Laveran uudesta tuubista. (jep, olen outo :D) Mä en kestä minkään itseruskettavan hajua, mutta silti niitä tulee käytettyä silloin tällöin. Ehdottomasti upeimman lopputuloksen hajustaan huolimatta on tehnyt Michael Korsin tuote, näistä sun testaamista en ole kokeillut mitään. Toinen mistä pidän, on Clarinsin itseruskettavat.

  Tykkää

 3. Kiva vertailu tosiaan! Aika yllättävä tuo Lancomen tehottomuus. Olen itsekin käyttänyt yhden Cliniquen itseruskettavan, tulos oli kyllä todella nätti. Voisit ostaa multa pois ne ylimääräiset Xen-Tanit, niillä tulee väriä tosi hyvin eikä se ole oranssi :)

  Tykkää

  1. No äläpä, ihan uskomattoman tehoton tuote tuo Lancome :( Xen-Tan onkin ihan vieras merkki mulle! Nyt vaan on niin reippaasti näitä purkkeja, etten viitsi haalia enempää, muuten olisin voinut hankkiakin. Tämä kesä (jolloin vartalon ruskettajia käytän) on vaan Suomessa vaan niin lyhyt :P

   Tykkää

 4. Lavera on mulla käytössä, siis tuo vanha kokovartalopurkki :) Tuoksu on ihan kamala, mutta kuten sanoit niin siedettävissä. Kasvoille olen käyttänyt Vita Liberataa ja tulos on ainakin medium-sävyssä näkyvä, mutta hennohko verrattuna suhteellisen tummaan (ja pelottavan oranssiin) karttaväriin. Tykkään kuitenkin, kun tuoksu ei ole niin voimakas ja rusketun muuten niin hyvin etten tarvitse kuin pienen boostin.Mikä siinä muuten on, että käsivarsiin mulla tarttuu itseruskettava ihan älyttömän hyvin ja jalkoja saisi olla värittämässä vaikka joka päivä ilman huolta liian tummasta lopputuloksesta? Oonks mä ihan outo O.o

  Tykkää

  1. Mulla on IHANA SAMA tilanne!! :D Just täällä mietin, että voiko jaloissa olla vähemmän melaniinia vai mitä hittoa? Aurinko ei tartu jalkoihin millään, ja itsaria saa käyttää 2-3 päivää, ennen kuin eron huomaa. Käsissä taas yksi levityskerta tuo jo ihan rehdin rusketuksen! Weird!

   Tykkää

  2. Ollaan yhdessä outoja!! :D Ihan älytöntä tosiaan, taas tänään aamulla huomasin saman kun peilailin: jalat vain aavistuksen päivettyneet ja kädet taas ihan kunnon ruskettuneet. Noh, pääsen kohta testaamaan Bio2Youn itsaria, jos se vaikka olisi vielä tehokkaampi :D

   Tykkää

  3. Mulla on yksi kaveri, jolla on kanssa tää sama ongelma. Joten we are not alone ;D Mulla on valokuvia Ranskan ajoiltani, jolloin olin yläkropasta JÄRKYN ruskea ja navasta alaspäin hieman päivettynyt :D

   Tykkää

 5. Ostin juuri tuon Cliniquen voiteen ihan randomilla alesta. Tällä kertaa onneksi näyttää siltä, että tein ihan hyvät kaupat :D Välillä tulee tehtyä heräteostoksia ja heti kotiin päästyä googletan mitä mieltä muut on tuotteesta olleet. Tiedän, googlettaa voisi jo kaupassa, mutta ei puhelimella aina jaksa… :D

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s