Ruoka ja juoma

Rakkautta on itsetehty pähkinämysli

Avauduin vähän aikaa sitten siitä, miten vaikea on keksiä hyvää ja terveellistä syötävää iltaisin. Tai oikeastaan vaikeinta siinä on se, että syötävän pitäisi olla vielä lisäksi helppoa ja nopeaa valmistaa. Kiitos tosi paljon kaikille postausta kommentoineille, sain monta hyvää ideaa ja vertaistukea!

Kuvassa näkyvä epämääräinen mömmö on kuluneen viikon suosikki-iltapalani, nimittäin omatekemää mysliä turkkilaisen jugurtin, kookoshiutaleiden ja hunajan kanssa. Aivan taivaallisen hyvää ja vielä terveellistäkin! Mulla ei ollut käynyt myslin tekeminen edes mielessä, ennen kuin postaukseen kommentoinut Elisa siitä mainitsi. Innostuin välittömästi, ja kyhäsin myslin kasaan niistä aineista, mitä kaapista sattui löytymään. Satsista riittää syötävää ainakin viikoksi, joten arki-illat on pelastettu kerralla :)

Sekoitin keskenään
5 dl kaurahiutaleita
4 dl pähkinöitä (parapähkinöitä, manteleita ja pekaanipähkinöitä)
1,5 dl kookoslastuja
2 murennettua riisikakkua

ja lisäsin seokseen liedellä lämmittämäni oliiviöljyn (n. 0,75 dl) ja hunajan (n. 0,5 dl) sekä vähän suolaa ja kanelia.

Sitten vain koko roska 175-asteiseen uuniin 12-15 minuutiksi.

Tadaa! Ihan sairaan hyvää, vaikka itse sanonkin. Olin muuten aika ylpeä, että keksin murentaa riisikakkuja sekaan, koska mulla ei ollut mitään siemeniä tai muuta kamaa kaurahiutaleiden seuraksi ;)

Mysli on kaiken lisäksi nätin näköistäkin kauniissa lasipurkissa <3

Mulla on parasta aikaa toinen kokeilu käynnissä, nimittäin sain päähänpiston, että mun on pakko tehdä samanlaista riisisuklaata, mitä lapsena tehtiin Rice Krispies -muroista. Itse muroissa on tietenkin sokeria, samoin tomusokeri kuuluu ohjeeseen, mutta tein varsinaisen ramdom-tee-se-itse-kokeilun, joka on tällä hetkellä jääkapissa kovettumassa. Saa nähdä, miltä riisisuklaani maistuvat :)

6 vastausta artikkeliin “Rakkautta on itsetehty pähkinämysli

 1. Oi, ihanaa että säkin innostuit tekemään itse mysliä <3 Mä paahdan yleensä aika kauan, melkein jopa 20 minuuttia. Mulla ei ole kotona vempelettä jolla saisi pähkinät murskaksi, eli joudun tyytymään niihin pähkinöihin joita saa kaupasta valmiiksi rouheena: yleensä manteli ja hasselpähkinä ovat tällaisia. Tuo sinun mysli näyttää herkulliselta, parapähkinät on ihan parhautta!Kokeile ensi kerralla lisätä kanelin lisäksi myös inkivääriä :) Takaan, että siitä tuleva makeahko lisämaku on hitti! Mun myslissä sitä on jauhettuna, mutta miksei sitä voisi raastaakin joukkoon ennen paahtoa.Ja eikö ole muuten ihana tuoksu koko kämpässä myslinpaahto-operaation jälkeen? :)

  Tykkää

  1. Ai, mä tykkään nimenomaan siitä, että pähkinät ovat kokonaisina, enkä siis murskaa niitä ollenkaan :) Kivempi syödä, kun on ”sattumia” joukossa ;) Parapähkinät ovat munkin lemppareita, toinen suosikki on makadamiapähkinä, mutta olin ostanut vahingossa suolattuja, enkä siksi voinut niitä mysliin laittaa ;)Ostin heti tänään Ruohonjuuresta jauhettua inkivääriä, kiitos siis tästäkin vinkistä :)Kyllä, se tuoksu on aivan ihana! <3

   Tykkää

 2. Nam! Täytyypä joskus kokeilla tehdä itsekin mysliä tällä ohjeella. Tykkäisin tosi paljon syödä mysliä maustamattoman kreikkalaisen jogurtin kanssa, mutta lähes kaikissa kaupan versioissa on ihan tolkuttomasti lisättyä sokeria! Itsetehtynä ei olis tätäkään ongelmaa :)

  Tykkää

  1. No eikö olekin, ihan järkyttäviä sokerimääriä kyllä! Ei ihme, että mulla on ennen vähän verensokeri heitellyt, kun olen aloittanut aamunikin kaupan sokerimyslillä :PTämä itsetehty mysli pesee kaikki maistamani kaupan myslit aivan heittämällä, joten suosittelen todella lämpimästi :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s