Kahvi

Kahvihifistelijän vapaapäivä

Mulla oli tänään varsinainen herkkupäivä. Sisko oli joskus viime vuoden puolella ostanut Citydealista (nykyisin ilmeisesti Groupon) kahviesittelyn, joka sitten oli sovittu täksi päiväksi. Siskon luo päräytti siis barista kahvikoneineen, kuppeineen, kahveineen ja siirappeineen tekemään meille kahveja ja kertomaan tietysti samalla hiukan tuotteista. Mä luulin etukäteen, että kyseessä olisi enemmän sellainen maistelu-tyyppinen sessio, eli kaikki paikalla olijat maistelisivat samat kahvit ja sitten kokemuksia vertailtaisiin. Homman nimi olikin se, että jokainen sai valita 19 eri kahvilaadusta itselleen espresson, pidemmän normikahvin tyyppisen espresson, maitokahvin tai cappuccinon. Mä päädyin lopulta juomaan kolme kupillista, kaikki eri kahvilaaduista ja osan pitkänä ja osan lyhyenä :)

Olen aiemmin maistanut joitain kapselikahveja, ja kokemukset ovat olleet aika järkkyjä. Niistä on ollut hyvä kahvikupillinen kaukana! Nyt maistellut Romboutsin ja Malengon kahvit ovat käsittääkseni kapselikahvien Rolls Royce. Merkit käyttävät pikkutilojen kahvipapuja, jotka kerätään käsin, jolloin saadaan talteen vain parhaat ja tarpeeksi kypsät yksilöt. Myös paahtaminen tehdään hitaammin kuin isommilla tiloilla, jolloin maku saadaan paremmaksi. Nämä merkit ovat kuulemma Keski- ja Etelä-Euroopassa tosi suosittuja ja niiden kahveja myydään myös monilla lentokentillä. Täytyy sanoa, että jopa meidän perheen kahvi-hifistelijät tykkäsivät tosi paljon, ja silloin kahvin on pakko olla hyvää ;) Tylsä homma on tietysti se, ettei näistä kahveista voi nauttia kotioloissa, ellei siis osta myös suolaisen hintaista keitintä. Äiti tosin jäi sellaisen hankkimista harkitsemaan, joten voihan olla, että perhepäivällisillä saa tulevaisuudessa jälkkäriksi tätä herkkua :)

2 vastausta artikkeliin “Kahvihifistelijän vapaapäivä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s