Diptyque · Tuoksut

Taas oma itseni

 

thumb_pc111525_1024

Sain ensimmäisestä Maanantaijoulukalenterin luukusta lempihajuveteni. Diptyquen L´ Ombre dans l` eau on ainoa hajuvesi, jota ostan aina vaan uudestaan. Kaksi tai kolme edellistä tuoksuani ovat olleet voidemaisia, ihan hinnan takia, ja sen vuoksi ovat kuluneetkin nopeammin. Syksyllä Kissis oli lähdössä Tukholmaan ja me Rössön kanssa laitoimme hänelle innoissamme ostoslistaa NK:hon. Rössö on tykästynyt Diptyquen Eau Duelleen ja minä tähän L´ Ombreen. Vähän ennen Kissiksen lähtöä jouduin kuitenkin perumaan tilaukseni. Siinä hetkessä yli 70 euroa hajuvedestä oli vain liikaa.

thumb_pc111528_1024

Tuli lokakuu ja mun ja Rössön Tanskan reissu. Rössö kyseli, joko olen tehnyt listan kaupoista, joissa halutaan käydä (listat <3). Sanoin, että tietty, ja että Diptyque-apajille olisi päästävä, vaikka se edellyttikin hieman poikkeamista meidän normaalilta Köpiksen reitiltä. Tässä vaiheessa Rössö hiljeni hetkeksi ja vähän ajan päästä sain kännykkääni valokuvan, jossa hän pitelee tätä tuoksua. Maanantaijoulukalenteriin, kuulemma. Hän oli siis kaikessa hiljaisuudessa sanonut Kissikselle, että osta vain! Mä menen harvoin ihan paskaksi, mutta nyt menin :D Kun olette sanoneet, että mä olen hyvä hankkimaan persoonallisia ja saajansa näköisiä lahjoja, niin kyllä sen taidon osaa Rössökin! Hänen täytyi paljastaa juttu ennen Tanskaa, muuten olisin raahannut hänet turhaan Diptyqueta katsomaan hahahaaa.

Tiesin siis jo lokakuussa, että joulukuun ensimmäisenä maanantaina saan tämän tuoksun. Tämä aika tuntui ihan uskomattoman pitkältä. Olen aiemminkin sanonut, että tämän hajuveden kanssa olen oma itseni. Kun puhuin tästä Rössölle tyyliin, että ”kyl sä tiedät”, niin hän sanoi, että itse asiassa en tiedä :D En oikein osaa selittää asiaa. Musta vaan jotenkin tuntuu, että tämä ei ole tuoksu, jota suihkautan itseeni vaan jotenkin se kuuluu minuun. Mielikin on jotenkin selkeämpi ja rauhallisempi kun haistaa tämän tuoksun vienosti päivän aikana. En keksi mitään tilannetta, johon tämä EI sopisi. Muutenkin mulle on tosi tärkeää, mitä tuoksua käytän milloinkin. Välillä aamuisin menee hetki miettiessä, että mitäs mä nyt haluan laittaa. Tuoksun kuuluu buustata mielialaa ja fiilistä ja välillä sillä voi vähän huijatakin itseään ;)

Nyökytteleekö joku? Vai onko hassua ajatella näin :D En ole L´ Ombren saatuani käyttänyt mitään muuta tuoksua, enkä tiedä, milloin tulen käyttämään. Tietenkin tykkään tosi kovasti monestakin tuoksusta, mutta rehellisesti sanottuna voisin pärjätä tällä yhdelläkin.

thumb_pc111529_1024

L´ Ombre dans l` eau tarkoittaa ”varjo vedessä”. Tuoksussa selkeimpänä tuoksuu mustaherukan lehti, joka yllättäen on yksi ehdottomista lempinuoteistani tuoksuissa. Sellainen kirpeän raikas. Puhdas ja lohdullinen. Tuoksussa haistaa myös Bulgarian ruusun, mustaherukan marjan ja pienen sitruksen kirpeyden mandariinista ja bergamotista. Todella monitasoinen ja aika erikoinenkin tuoksu tämä kyllä on. Sain vasta nyt tietää, että L´ Ombre dans l´ eau on lanseerattu jo vuonna 1983! Jotenkin jännää, että se kestää aikaa näin hyvin.

Harmi, että Diptyquen tuotteita ei saa Suomesta. Lähin myyntipaikka taitaa tosiaan olla tuo NK-tavaratalo Tukholmassa. Suosittelen lämpimästi tuoksutuskierrosta, mikäli satutte huudeille. Luulen, että Diptyquen joko rakastuu palavasti, kuten mulle ja Rössölle kävi, tai sitten se jättää ihan kylmäksi. Niin kuin monesti tällaiset vähän ”vaikeammat” tuoksut tekevät.

thumb_pc111526_1024

Onko Diptyque teille tuttu tuoksumerkki? Ja please, kai jollain muullakin on tuoksu, jonka kanssa on oma itsensä? <3

10 vastausta artikkeliin “Taas oma itseni

  1. On muillakin! Mulle se oli pitkään Chloen edP, käytin varmaan 7 pulloa sitä ja sen kanssa mulle tuli just sun kuvailema olo. Sitten rakastuin elämäni mieheen ja se ennen rakastamani tuoksu tuoksui vaan ihan vääränlaiselta. Nyt viimeiset 4 vuotta oon hyppinyt tuoksusta toiseen ja vasta ihan nyt oon asettunut Chloen Love story edT:hen. En ole vieläkään ihan sinut sen kanssa joten saa nähdä julistetaanko etsintä päättyneeksi vai ei. Noita Diptyquen tuoksuja oon kyllä monesti pohtinu mut en oo reissuissa koskaan muistanu tuoksutella (!!) Mä haluan että mulla on just se yks tuoksu jota käytän, oon niin autistinen etten jaksa sellasta mikä fiilis, mikä tuoksu meininkiä ollenkaan :D

    Tykkää

    1. Ihanaa, sä ymmärrät! :) Ja nyt ehdottomasti seuraavalla matkalla Diptyque-hyllylle mars, ajattele jos sun the tuoksu löytyy sieltä <3

      Tykkää

  2. Mä nyökyttelen, mulla on sellaiset viitsi tuoksua, jota ostan aina uudestaan ja niissä mulla todellakin on sellainen olo, että no tää on mua. Niiden kanssa ei vaan voi koskaan mennä vikaan ja aina on fiilis hyvä, kun niitä suihkauttaa. :)

    Tykkää

  3. Mulla on oma itseni -tunne kun iholla tuoksuu Nina Riccin Nina, se vei aikoinaan ihan jalat alta. Sattui kuitenkin niin että se tuoksui sitten monilta muistoilta eräästä henkilöstä enkä voinut sitä käyttää vuosiin! Tähän liittyy kaikennäköistä kosmista ja mystistä, mutta nyt universumi on taas antanut mulle kyvyn käyttää sitä tuoksua ja it feels like home! Ostin myös sen sisaren nimeltä Luna koska mun kissa on Luna ja siitä saattaa tulla toinen sellanen elämätuoksu.

    Tykkää

    1. Mä NIIN tiedän tuon muistojen ”ongelman”… On niin jännä, miten tuoksut kertovat aina jotain tarinaa niin hyvässä kuin pahassa. Mullakin oli yksi ihana tuoksu (YSL Black Opium), jonka sain niin huonoon hetkeen elämässä, että meni yli vuosi, ennen kuin pystyin alkaa käyttää sitä, etten yhdistänyt tuoksua negatiiviseen.

      Luna <3

      Tykkää

  4. Lanvin Eclat d’Arpege. Toimii aina, kesällä ja talvella, päivällä ja illalla. Jos pitäisi valita tuoksu mitä käytän aina, niin tämä se ois. Tosin vaihtelunhalussani käytän toki muitakin, mutta kun kaipaa piristystä, itsevarmuutta, ihan mitä vaan niin tää on varma.

    Tallinnassahan myydään mun mielestä noita Diptyquen juttuja. Tai ainakin Viru-keskuksessa on yhdessä liikkeessä myynnissä ainakin kynttilöitä. Tuoksuista en sit tiedä, pitää vilasta seuraavan kerran kun siellä käy.

    Tykkää

  5. Törmäsin blogiisi ihan vahingossa, kivoja juttuja. Huomasin myös tämän Diptyque postauksen ja tiiättekö: olin Lahdessa työmatkalla ja siellä myydään Diptyqueta!! Joku Petit myymälä? En nyt muista nimeä kunnolla mutta oli tosi kiva kauppa!

    Tykkää

Jätä kommentti