Hiukset · Hiusten muotoilu · KMS California · Tigi · Tukkapulma

Tukkapulma 1: Mistä sekä tuuheutta että siloitusta?

Mä olin alkamassa kirjoittaa tätä postausta kertoen, miten hankalaa on omistaa hiukset, jotka kaipaavat muotoilutuotteilta sekä tuuheutusta että siloitusta. Ajastus lähti kiertelemään ja kaartelemaan kun tajusin, että mulla on sen verran ongelmalliset hiukset, että pulmia (ja tietysti ratkaisuja!) on tämän lisäksi vaikka muille jakaa :D Päätin sitten aloittaa pienen Tukkapulma-juttusarjan, jossa kerron aina yhden ongelman ja siihen löytämäni ratkaisun tai jeesaavan jutun. Toivon mukaan teilläkin on hiusongelmia, että tulisi nämä postaukset tarpeeseen? :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tukkapulma 1 on se, että vaikka olisit löytänyt ihanteellisen tuuheuttavan tuotteen, lopputulos saatta usein olla ”karvaisen” näköinen eli sähköinen tai muuten kuivan tai huonokuntoisen näköinen. Hiukset ovat kyllä tuuheat, mutta eivät hyväkuntoisen näköiset. Suolasuihkeethan ovat tosi hyviä hiusten tuuheuttajia, kun niitä suihkii pyyhekuivaan tukkaan. Olen kuitenkin itse hylännyt ne hiusten muotoilussa jonkin aikaa sitten, koska karvainen lopputulos ei miellyttänyt. Olin syksyllä KMS Californian tilaisuudessa, jossa esiteltiin kaikki merkin tuotteet (aikamoinen pläjäys!). Kiinnostuin Free Shape -sarjan Hot Flex Cremestä, koska sillä lupailtiin suoristetun näköistä tukkaa ilman suoristusrautaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyseessä on muotoiluvoide, joka levitetään pyyhekuiviin hiuksiin. Hot Flex Cremessä on myös lämpösuoja. Kuten kuvasta näkyy, roimalla pumppauksella tulee minun tarpeisiini ihan liikaa voidetta, tuosta riittää noin yksi kolmasosa. Hot Flex Creme siloittaa yksinään käytettynä tukkaa tosi hyvin, mutta mitä jos haluaa sileän lopputuloksen lisäksi hiukset irti päänahasta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No eikun alle suolasuihketta (mulla käytössä Tigin Catwalk Salt Spray), päälle Hot Flex Cremeä ja pikainen föönaus. Tadaa, saat molemmat toivotut jutut yhteen pakettiin :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä kuva erittäin pikaisen föönauksen jäljiltä. En ole laittanut föönauksen jälkeen tukkaan mitään, jotta näkyy, mitä näillä kahdella tuotteella saa aikaan. Omasta mielestäni lopputulos on oikein kiva, sopivassa suhteessa volyymia ja sileyttä. Volyymia tulee sitten vielä lisää tuotteilla, jotka normaalisti lisään kuivaan tukkaan.

Onko kellään muulla samanlaista ongelmaa? Ja kiinnostaako tukkapulmajutut ylipäätään? :) Omia pulmia saa muuten heittää kommenttiboksiin, jos vaikka sattuisi niin somasti, että olisin itse kamppaillut saman asian kanssa!

Hot Flex Creme saatu blogin kautta.

13 vastausta artikkeliin “Tukkapulma 1: Mistä sekä tuuheutta että siloitusta?

 1. Mua ainakin kiinnostaa :) omat hiukset kaipaa myös tuuhennusta ja silottelua, joten erittäin suurella mielenkiinnolla lueskelen hiusjuttujasi!!

  Tykkää

 2. Kiinnostaa ehdottomasti! Varsinkin sinun kirjoittamanasi tällainen juttusarja kuulostaa loistavalta; itselläni on samanlainen hiuslaatu. Olen myös vallan ihastunut blogisi kirjoitustyyliin ja etenkin kuviin jotka ovat sekä kauniita että informatiivisia.

  Tykkää

 3. Oooo! Tätä pitää kokeilla. Ei ehkä noilla tuotteilla, mutta pitää testata toimisiko sama homma myös jollain toisella muotoiluvoiteella ja suolasuihkeella. Mua ei se karvainen pörröpää sinällään haittaa, ihan tykkäänkin sellaisesta lookista, mutta toisinaan olisi kivaa saada myös tuuheaa, mutta sileää.

  Tykkää

  1. Mä en tiedä mikä angsti mulla on sitä karvaisuutta kohtaan, mutta en siedä sitä omassa päässä yhtään :D Kokeile ihmeessä, toivottavasti toimii sullakin!

   Tykkää

 4. Peukku Tukkapulmille! Siis juttusarjalle, ei itse pulmille >:/
  Minun ongelmani on paljon hentoja ja liukkaita hiuksia – melko perinteisen suomalainen ongelma ilmeisesti.
  En halua pitää hiuksia auki, koska ne leijailevat ja tuntuvat ärsyttäviltä kun osuvat naamaan, ne sähköistyvät helposti. Pulmani lyhykäisyydessään siis: miten saada liikkuvat ja runsaat hiukset, jotka pysyisivät ”yhdessä” eikä yksittäiset karvat pääsisi naamalle?

  Tykkää

  1. Haha, jess! :)

   Mulla ei hiukset sähköisty ollenkaan, niin kokemusta ei ole. Mutta tuli mieleen, että kaipaavatko hiuksesi kosteutta? Oletko kokeillut jätettävää hoitosuihketta? Kysyin myös kollegoilta jeesiä, ja palaan jos saan apuja sieltä :)

   Tykkää

   1. Jes, hiuksiin jätettävää hoitoainetta/-suihketta suositeltiin juurikin, että hius saisi kosteutta. Lisäksi hieman hiusöljyä ja/tai vahaa ja kevyen pidon lakkaa. Toivottavasti löytäisit avun jostain näistä! :)

    Tykkää

  2. Tiltu kuvasi täydellisesti omankin pulmani. Ärsyttävintä on nimenomaan se että yksittäiset karvat tulevat naamalle pistelemään, kutittamaan ja pahimmillaan aivastuttamaan. Mun on aina pakko jo sen takia laittaa vähintään etuhiukset jollakin kiinni tai teholiimata ne lakalla. Eikä se karvaisuus tietty nättiäkään ole. Hiukset eivät yleensä kyllä tunnu tai näytä varsinaisesti sähköisiltä. ”Karvaisuus” on minulla sitä että muita hiuksia lyhyemmät hiukset (kasvavat/katkeilleet/molemmat?) nousevat pystympään tai eivät muuten vain mene samaan suuntaan kuin pidemmät hiukset. Yleisestikin ottaen hiukseni ovat vahvasti eripuraisia, erimielisiä sojotussuunnasta. Iso peukku täältäkin tukkapulmasarjalle!

   Tykkää

   1. Joo!! Mullakin karvaefekti tulee just noista muita lyhyemmistä hiuksista! Se saa jotenkin hiukset näyttämään tosi huonokuntoisilta, siksi karsastankin karvaisuutta itselläni niin paljon. Ja sama juttu, mulla myös sojottaa hiukset jokaiseen ilmansuuntaan. Näkisit mut aamulla… ;) Vaikka illalla menisi nukkumaan moitteettomalla tukalla, aamulla päässä on neljäntuulen lakki. Yksi aika jees tuotevinkki mulla on kyllä tähän, mutta siitä lisää Tukkapulma kakkosessa! :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s