My little pony · Tatuointi

Neulan alla eli pieni kurkkaus tatuointiini

Mulla on tähän kesään asti ollut yksi tatuointi, pienehkö tribaalikuvio alaselässäni. Otin sen valovuosia sitten 18-vuotiaana, ja jo joitain vuosia on tuntunut, ettei tatuointi ole enää minua.

Pari vuotta sitten ryhdyin tuumasta toimeen, ja pyysin taiteellista pikkuserkkuani kehittelemään jotain tribaalin ympärille. Kuvasta tuli tosi hieno, ja toiverikkaana marssin Legacy Tattoohon esittelemään ideaani. Sain melkoisen kylmän vastaanoton. Setä totesi, että voin katsoa seiniltä minkälaisia kuvia heillä tehdään, minun melko tyttömäinen koukeroiseni ei kuulemma ollut heidän genreään. Lisäksi kuulemma vanhaa tatuointia ei kannata jatkaa, vaan tehdä ihan erillisiä kuvia ympärille. Poistuin paikalta lähes itku kurkussa. Sanottakoon vielä, että pikkuserkkuni on ottanut paikassa Leijonakuninkaan Simba-tatuointinsa kaveriksi kukkia ja lehtiä, että eipä hänenkään tatuointinsa varsinaisesti pääkallo tai merimies ole.

Masennuin tylytyksestä niin pahasti, että projekti meni yli puoleksi vuodeksi jäihin. En vain jaksanut ottaa riskiä, että seuraavassakin paikassa saisin samanlaisen vastaanoton. Viime talvena kuitenkin sisuunnuin, ja kävelin One Eye Tattoon Jarvan puheille. Jarva sanoi, että hän tietää juuri oikean ihmisen toteuttamaan ideani. Tämä ihminen oli Bona Fiden Leena.

Jossain kohtaa pikkuserkkuni oli kysynyt, että mistä asioista tykkään, jos hän ideoisi paperille jotakin. Ensimmäisen tuli mieleen My Little Ponyt. Leenan luo mennessäni (edes konsultaatioaikaa ei saanut useaan kuukauteen) ajatukseni olivat selkiytyneet jo siinä määrin, että otin mukaan pari ponia malleiksi. Leena oli heti samalla levelillä kanssani ja innostui poni-ideastani kovasti. Sovimme, että kuva tehdään kahdessa osassa, joista ensimmäistäkin aikaa jouduin odottamaan kolmisen kuukautta.

Tässä kuva samasta kohtaa selkääni, kuin ylempänä olevassa ennen-kuvassa. Tietenkin vanhan tatuoinnin tunnistaa kuvan alta kun tietää katsoa (ja tämä kuva on vielä tosi läheltä), mutta väitän, ettei kukaan normaalisti tatuointia kokonaisuutena katsova arvaa kyseessä olevan peittokuva, ellen kerro. Niin hyvin vanha kuva sulautuu ponien taustalla olevaan pilveen.

Uusi tatuointi on tosi iso, sitä hakattiin nahkaani yhteensä viisi tuntia. Parhaimman kuvan siitä saisitte tietysti kauempaa otetusta yleiskuvasta, mutta valitettavasti en halua sellaista julkaista. Tatuointini on minulle niin henkilökohtainen, että olen hieman vainoharhainen sen suhteen, ettei joku marssi tatuoijalle minun kuvaani mallina käyttäen. Sen vuoksi joudutte tyytymään näihin kahteen lähikuvaan.

Tatuointi parani todella hyvin. Joskin kyllä hoidin sitä todella tunnollisesti huuhtelemalla ja rasvaamalla kolmesti päivässä. Olin yllättynyt ainoastaan siitä, miten kuvottava ja huono näin ison kuvan ottamisen jälkeen tuli! Onneksi se kauhea olo ei kestänyt kuin päivän-pari, molemmilla kerroilla. Kipu sen sijaan lakkasi heti kun neula nousi irti ihosta. Reppua en kuitenkaan voinut käyttää useaan päivään, koska se hankasi juuri tatuoitua aluetta. Käytin myös löysiä housuja, en halunnut kireän farkun resorin myöskään hankaavan. Kyseessä ei kuitenkaan ollut varsinainen kipu, vaan ennemminkin epämiellyttävä tunne ja huoli tatuoinnin paranemisesta.

Olen Bona Fiden Leenaan enemmän kuin tyytyväinen. Onneksi tatuoinnin ottaminen on niin kallista, että en voi heti varata uutta aikaa ;). Mulla on nimittäin vielä kolme muutakin ideaa takaraivossa.

Onko teillä tatuointeja? 

41 vastausta artikkeliin “Neulan alla eli pieni kurkkaus tatuointiini

 1. Kiva tatuointi! Itselläni on vain kaksi. Mulla on yksi pieni mikä on pitänyt ottaa tuon toisen kaveriksi jo 12 vuotta (otin silloin tuon toisen), mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkä jonain päivänä :P

  Tykkää

 2. Voi apua, siis IHANA! Tuo on varmasti suloisin ikinä näkemäni tatuointi! Mä oon pariin otteeseen yrittänyt saada tatuoinnin, mutta vastaanotto on ollut vähän samanlainen kuin tuossa sun ekassa paikassa ja aikaa ei ole saanut edes varattua, niin se on jäänyt. Nyt oon todennut, ettei ne vaan oo mun juttu. Varsinkin jos se sattuu ja siitä tulee vielä huono olo. T. mamis. :-D

  Tykkää

  1. Voi kiitos Sara <3 Kyllä se sattuu, ei siitä mihinkään pääse. Mutta on kyllä mielestäni kaiken kivun ja pahoinvoinnin arvoista!

   Tykkää

 3. Täytyy tunnustaa, etten kyllä hahmota vanhaa tribaalia uuden ponisöpöilyn alta, joten oikein onnistunut tatuointi. Itse en kuulu My Little Pony-sukupolveen (en ole ikinä omistanut yhtään, vaikka kaverin luona niillä leikinkin) joten aihe ei ole ehkä ihan mulle tarkoitettu.Mielestäni sait ihan törkeää palvelua ensimmäisessä tatuointiliikkeessä. Uskoisin, että aika paljon on nykyään juuri näitä, jotka haluavat muuttaa jo olemassa olevaa kuvaa, joten suhtautuminen kuulostaa aika oudolta. Tosin tällä tatuoijalla on ilmeisesti varaa valita mitä tekee ja kenelle.Hienoa, että löysit kuitenkin oikean tyypin ja olet tyytyväinen kuvaan. Niin ja mulla ei ole tatuointeja. Omassa ystäväpiirissä olen jo miltei harvinaisuus, sen vuoksi.

  Tykkää

  1. Kiitos Eiko! Olen ihan samaa mieltä, satuin ilmeisesti vain asioimaan tyypin kanssa, jolle asiakaspalvelu on tuntematon käsite. Pikkuserkkunikin ihmetteli kovasti, koska hän on käynyt kyseisessä paikassa useita kertoja (eri tatuoijalla) ja saanut aina hyvää ja arvostavaa palvelua.Mutta kaikella on tarkoituksensa, uskon, että Leena oli paras nainen tähän hommaan! :)

   Tykkää

 4. Kiva kuva! :) Mulla on neljä tatskaa. Tää uusin, käsivarren haunted muumitalo, on tehty Jari Kajasteen luona ja hänen luoksensa menen kyllä jatkossakin (Leena on muuten aikanaan ollut Jarin opissa). Kuva tehtiin toiveestani kerralla valmiiksi eli 8h istuin siinä penkissä :D Halusin sen valmiiksi ja parantuneeksi ennen häitä eikä ollut arkivapaita että olisi voinut käydä kahta kertaa.. Heh. Kaikkein kivuliainta oli ottaa tatska kainaloon. Se on tosi pieni eikä teossa mennyt montaa minuuttia mutta enpä paljoa enempää oliskaan kestänyt!

  Tykkää

  1. Jari on ihan pro! Menen hänen luokseen ehdottomasti jos haluan realistisen kuvan. Jari oli kerran Bona Fidessä käydessäni tatuoimassa yhdelle jampalle FC Barcelonan stadionia rintaan, ja voi juma että oli upea!! Onko sun blogissa kuvaa muumitalosta, kuulostaa mageelta :D

   Tykkää

 5. En mäkään erota tribaalia tuolta. :D Aika söpö!Tavallaan ymmärrän, että tatuointistudioilla monilla on oma tyylinsä, koska kysehän kuitenkin on ihotaiteilijoista, jotka eivät välttämättä halua mitään sööttejä kuvia tehdä. Multa löytyy kaksi tatuointia ja aika varattuna huhtikuulle. Eli joo, kyllä monissa paikoissa joutuu jopa vuodenkin jonottamaan. :) Jalassa olevalle, ekalle tatuoinnille, pitäis kyllä kans tehdä joskus jotain…ja kädessä olevaa Intia-mokaa nyt on jo korjailtukin, eikä se vieläkään ole kuin, noh, moka.

  Tykkää

  1. Äh. Siis tarkoitin, että kaikki tatuoijat eivät halua tehdä tietynlaisia kuvia. Varmasti löytyy niitäkin siis, jotka eivät halua tatuoida liekkejä ja pääkalloja ja sellaista. :)

   Tykkää

  2. Ymmärsin Kissis pointtisi, ja olen ihan samaa mieltä! Homman olisi vain voinut hoitaa vähän toisella tavalla, kuin ylimielisellä naureskelulla :( Jarvalla oli esim. ihan sama viesti, eli että hän ei ole ”paras tyyppi” tekemään kyseisen tyyppisiä kuvia, mutta hän esitti asian ystävällisesti ja suositteli Leenaa. Siitä ei jäänyt yhtään huono maku, päinvastoin!Onko sun blogissa kuvia mokasta, alkoi kiinnostaa? :D

   Tykkää

  3. Ai katos mä kommentoinkin tänne vuosi sitten. :D Eli joo, oikeessa oot, tommonen naureskelu on hemmetin tyhmää, tatuoijilla kuitenkin on hyvät verkostot, tuntee tyypit, olis voinut kans vaan suositella jotain tuttua tekijää. Ja noh, etköhän oo mokan jo useesti nähny, mutta parin kuukauden päästä menee peittoon! :D

   Tykkää

 6. Todella söpö tatuoiniti :) Eikä vanhaa huomaa, kun vasta tosissaan hakemalla. Mulla on kaksi pientä tatuointia ja kaksi isompaa jo pitkään ollut suunnitteilla. Joku päivä kunhan rahatilanne on parempi, niin varaan ajan tatuoijalle. Pitää vaan löytää täältä Oulusta joku hyvä tekijä, kun se tyyppi joka on tehnyt ne edelliset ei taida ainakaan Oulussa enää olla hommissa.

  Tykkää

  1. Kiitos Johis :) Mäkin olin ihan ällistynyt, miten hyvin vanha peittyi. Kallista lystiähän tämä on :P Nytkin menee vähän aikaa, että saan talouden taas balanssiin…

   Tykkää

 7. Varsinainen asiakaspalvelun kukkanen taas. :D Loppu hyvin, tatska hyvin, mutta äh miten mä inhoankaan ylimielisyyttä sen kaikissa muodoissa. Terkut Jarvalle, hyvin hoidettu. :)Mulla ei ole tatskaa eikä tarkkaa ideaa, mutta olen joskus haaveillut erään arven peittämisestä jollain makealla kuvalla, valkoisella värillä. Voisi olla tumma tekstikin, mutta ahdistun tatskan lopullisuudesta vielä liikaa – arpi olkoon toistaiseksi ennallaan. :)

  Tykkää

  1. Haha, siitä lopullisuudesta kyllä pystyy ahdistumaan, jos asiaa alkaa oikein miettiä. Mulla liika spekulointi on onneksi jo liian myöhäistä. Siskoni sanoin: ”Meni jo.” :D

   Tykkää

 8. Luoja miten upee!! Mun pitäis mennä uusimaan mun eka tatuointi joka on vuosimallia -96. En haluu peittää sitä koska se on ihan eka ja siksi mulle tärkeä. Ehkä tässä jonain päivänä. :) Mut toi sun kuva veti mut sanattomaks.

  Tykkää

 9. Ihana tatuointi :)Jep, kolme kappaletta löytyy täältä: nilkassa mopsi, alaselässä Tikru ja oikeassa käsivarressa tähtikuvio :)

  Tykkää

  1. Kiitos :) Tosi mukava kuulla, että toisaalta tatska on mun näköinen ja toisaalta, että olen onnistunut olemaan täällä blogissa oma itseni :)

   Tykkää

 10. Tuo on kyllä upea! :) Pitääkin laittaa Leenan nimimkorvan taakse, mulla on nimittäin aivan karsea tatska jolle tarttis tehdä jotain. Korjata, tai jos ei onnistu niin laseroida. Siis se on oikeasti kamala, etelänmuisto kahdentoista vuoden takaa.

  Tykkää

  1. Hahaaaa :D Onkohan noin, ehkä se ei objektiivisesti arvioituna ole ihan niiiiin kamala? ;) Voin suositella Leenaa lämmöllä, uskomaton artisti!

   Tykkää

 11. Ei ole tatuointeja, mutta kauan olen haaveillut. Jotenkin vaan sille ylimääräiselle rahalle keksii aina parempaa käyttöä. Mutta toi Blossom on aivan supersöpö! Ponitatskaa en uskaltaisi ottaa, mutta haluaisin jonkilaista ”tähtipölyn” tai glitterin näköisiä tähtiä selkäfileeseen. Ehkä sitten joskus :)

  Tykkää

  1. Hih kiitos Maria! Kiva saada toisen ponistin hyväksyntä :)Mun pitäisi perustaa tatuointitili ;), tällä hetkellä voin vain haaveilla uusista, kun se on niin kallista lystiä. Toisaalta joutuupahan harkitsemaan kuvien ottamista tarkkaan!

   Tykkää

 12. Waaau! Tosi ihana tuo ponitatska, paljon kauniimpi kuin tuo vanha :) Pitäisi itekin kyhätä tatuointipostaus, itseltä löytyy kaksi.

  Tykkää

  1. Kiitos, niin minustakin :) Paljon enemmän mua! Tuolloin 18-vuotiaana halusin kuvan, joka ei esitä mitään, niin siihen ei sitten (muka!) kyllästy. Olin väärässä ;)Jos teet tatskapostauksen, niin saa linkata tähän :)

   Tykkää

 13. OMG !! Miten ihana tatuointi ja niin sun näkönen <3 En malta odottaa et nään sen livenä!!! :)-Meijuli

  Tykkää

 14. Voi harmi! Mä olen saanut Legacysta vain hyvää palvelua. Siellä on tehty mun kaikki (nykyiset) kuvat ja vaalennettu laserilla yhtä vanhaa. Sen lisäksi löytyy yksi arpitatuointi. MLP <3 Semmosta on tulossa tähänkin kroppaan..

  Tykkää

  1. Joo, mulle tais sattua paikan ainoa nihkeä tyyppi, jolla oli vielä nihkeä päivä :PMitämitä MLP, onko sulla jo idea/luonnos? :)

   Tykkää

 15. To-del-la ihana tatuointi! Siis aivan mahtava :) Poni olisi mullekin aiheena ihanteellinen, jos haluaisin joskus noin ison kuvan ottaa. Ihan pikkuisesta tatskasta on haave, se olisi sellainen jota ei edes erottaisi väriensä puolesta aivan heti. Mutta täytyy katsoa… :)

  Tykkää

  1. Kiitos Elisa! <3 Mulla ei ole sitä toivoa/pelkoa, etteikö kuva aika lailla pomppaisi silmään sekä kokonsa että väriensä puolesta :D

   Tykkää

 16. Mitenköhän en tätä ole kommentoinut? Ihan varmasti muistan näpytelleeni kommentin.. Mutta siis, on kyllä aivan ihana tatuointi <3 Todella söpö ja tyttömäinen, mutta ei liian siirappinen. Ehkä yksi upeimmista ”peittokuvista” mitä ole nähnyt. Vanhaa tribaalia on todella vaikea erottaa tuolta alta.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s