Curly Girl · Hiukset · Hiusten hoito · Hiusten muotoilu

Curly Girl -metodi kiireiselle 

Curly Girl -metodi alkoi kiinnostaa mua heti kun siitä kuulin. Kun kuitenkin aika tuntuu muutenkin olevan kortilla, en vain yksinkertaisesti kyennyt perehtymään kymmeniin metodista kertoviin sivustoihin, Facebook-ryhmien ohjeisiin, tuotevinkkeihin ja ennen kaikkea kryptisiin lyhenteisiin ja metodin omaan slangiin. Kun yritin saada täsmävinkkejä huomasin, että joku vannoo muotovaahdon nimeen, kun taas toinen kiirehtii kertomaan, miten nimenomaan muotovaahto teki huonoa hiusten kunnolle ja kiharalle. Ploppaa, älä ploppaa, laita turbaani, älä missään nimessä laita. Apua. Onko kiireisellä ihmisellä edes oikeasti aikaa tehdä itsestään Curly Girl? Kyllä kuulkaa on!! Mä kerron, miten!

Mulle tuli kuin tilauksesta sähköpostiin kysymys, haluanko kokeilla KMS:n Curly Girl -metodiin sopivia tuotteita. Pidän merkin tuotteita tosi laadukkaita, joten mietin, että näillä voisin metodia kokeillakin! Sain Color Vitality -sarjan Blonde shampoon ja hoitoaineen, Curl Up -muotoiluvoiteen ja Add Volume -tyvikohottajan. Puuttui vain jätettävä hoitoaine, joka multa löytyi Unique Haircare -merkkisenä. Eräänä tiistai-iltana olin vähän alamaissa ja ajattelin, että NYT kokeilen, josko kiharatukkaisilla olisi hauskempaa :D Seuloin metodin perusteet netistä ja luin Elisan postauksen asiasta. Tässä siis tulee yksinkertainen ohje Curly Girl -metodiin niille teistä, jotka haluavat minun laillani kokeilla juttua ilman, että siihen on aikaa kokopäivätyön verran!

Tukka ekan pesun ja rutistelun jälkeen.

Vältä:

– silikonia
– alkoholia
– sulfaatteja
– hiusten harjaamista kuivana
– froteepyyhkeellä kuivaamista
– fööniä ja muotoilurautoja

Käytä:

– runsaasti hiusta kosteuttavia tuotteita (huomioiden yllä mainitut rajoitukset)
– omia sormia hiusten selvittämiseen ja kiharoiden puristeluun
– puuvillaista t-paitaa, turbaania tai pyyhettä ylimääräisen veden poistamiseksi hiuksista
– ilmakuivausta tai föönin diffuusoriosaa

Ekan pesun jälkeisenä aamuna.

Mitä pitää tehdä?

Aloita siitä, että tutkit hiustuotteesi ja jätät niistä käyttöön ne, jotka eivät sisällä yllä mainittuja vältettäviä aineita. Itse olen tsekannut INCIt itse tai käyttänyt apuna Curly Girl Suomi -Facebook-ryhmän kansiota ”sallituista tuotteista”. Jotkut dumppaavat shampoon täysin, mutta itse olen käyttänyt sulfaatitonta KMS Blonde-sarjan shampoota jokaisessa pesussa. En pidä yhtään ajatuksesta, että hiuspohjani olisi klähmäinen ja lähmäinen, joten aion pitää shampoon mukana geimeissä.

Pesen hiukset ja käytän ”sallittua” hoitoainetta normaalisti. Osa CG-tyypeistä pesee hoitoaineen hiuksista ”huolimattomasti”, mutta itse varsinkin kun olen käyttänyt blondihoitsikkaa, en halua missään nimessä jättää violetin tuotteen jäämiä hiuksiin. Älä kuivaa hiuksia pyyhkeeseen! Tämä on muuten ollut aluksi vaikeaa, kun tuntuu, että märät hiukset kastelevat koko kropan ja päälle puetun paidan. Fiilikseen kumminkin tottuu nopeasti.

Suihkutan jätettävää hoitoainetta kämmeniin ja nostelen hiukset irti päänahasta ja puristelen niihin hoitoaineen pää alaspäin. Vältän laittamasta hoitoainetta tyveen (tämän takia en myöskään suihkuta hoitoainetta suoraan päähän). Seuraavaksi sama puristelu, mutta kiharavoiteen kanssa. Viimeisenä volyymia antava KMS Liquid Dust enimmäkseen tyveen.

Ekan pesun jälkeen. 

Sitten se hemmetin ploppaus! Eli Suomeksi laita pää alaspäin ja puuvillainen t-paita, turbaani tai pyyhe hiusten ympärille, että enin vesi hiuksista imeytyy siihen. Kannattaa kiinnittää huomiota, että puuvillainen asia on melko väljästi päässä. Ainakin oma ohut tukkani suoristi kivasti kiharat, kun t-paita venytti tyveä liikaa ylöspäin. Ohutta tukkaa ei myöskään kannata plopata liikaa, vaan vartti riittää. Pidin ekaa kertaa t-paitaa päässäni liian kireällä ja varmaan tunnin, niin tukkaan ei muodostunut ollenkaan sitä, mitä pitää. Eli sitä castia. Mikä tarkoittaa siis sellaista koppuraista ja kovaa hiusten tuntua, mitä olen aiemmin nimenomaan yrittänyt vältellä :D Se on kumminkin mitä ilmeisimmin metodin yksi kulmakivistä eli sitä siis haemme. Muuten kihara ei pysy!

Sitten vaan ilmakuivatan. Diffuusorilla voi kuivata, mutta kerrankin on ihanaa, kun ilmakuivausta jopa suositellaan eli olen onnellisena skipannut föönin käytön. Tukkaa ei saa sörkkiä kosteana! Vasta kun se on oikeasti kunnolla kuiva, cast ”rikotaan” sormin haromalla ja kiharat puristellaan kivan näköisiksi. Done!

Mikä on vaikeaa?

No EI MIKÄÄN! Mielipiteeni johtuu siitä, että olen skipannut kaikki omituiset pellavansiemengeelin (psg!) valmistamiset ja hoitoainepesut, jotka kuulemma kestävät ikuisuuden. Olen vaihtanut vain ne rutiinit, jotka on ollut ns. pakko ja toki myös minun rutiineitani helpottaa, kun ohut tukkani kuivuu nopeasti. Märällä tukalla nimittäin jos menee nukkumaan, niin tuloksena on ennemminkin pörrö kuin kihara. Yöksi olen kieputtanut kiharoita päälaelle pienillä hainhampailla, se on tuntunut aika toimivalta ratkaisulta. Tälläkin taitaa olla joku hieno nimi, tyyliin meduusa, mutta on helpompaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä :D

Mikä on olennaisinta?

Kokeile. Kokeile. Kokeile. Se, mikä naapurin Pirkolle sopii, ei todennäköisesti sovi sinulle. Toinen vannoo geelin nimeen ja toinen ei muuta käytäkään kuin muotovaahtoa. Ja mä taas käytän kiharavoidetta. Mä olen jokaisessa hiustenpesussa ”mokannut” jonkun jutun, jonka sitten olen korjannut seuraavalla kierroksella. Nyt mulla on jo aika hyvin hallussa se, mikä just mun tukalle sopii. Esimerkiksi öljy on vihoviimeinen juttu, jota mun kannatti puristella kiharoihini. Tuloksena oli älyttömän likaisen näköiset hiukset. Kokeilut jatkuvat ja laitan lisää raporttia sitten, kun saan kokemusta kasaan vielä enemmän.

Kolmannen pesun jälkeisenä päivänä.

Joko uskallat kokeilla? :)

Tuotteet saatu blogin kautta.

2 vastausta artikkeliin “Curly Girl -metodi kiireiselle 

Jätä kommentti