Environ · Helixium · Ihonhoito · Jane Iredale · Lumene · Luonnonkosmetiikka · Lush · L`Occitane · Madara · Origins · Pixi · V 10 Plus

Mun ihonhoidon salaiset ainesosat

Hih! No eihän tehoaineet, joihin luotan ihonhoidossa, ole salaisia. Mutta ne ovat sellainen asia, jota mun ei tule itsekään arjessa suuresti mietittyä. Halusinkin nyt osittain myös itseäni varten tehdä postauksen siitä, mitkä ovat yhdistäviä tekijöitä tuotteissa, joita käytän. Ja miksi ihoni on niin(kin) hyvässä kunnossa kuin se on. Se ei nimittäin todellakaan ole itsestäänselvää. Pateettista angstia aknestani löytyy mm. täältä ja täältä.

Tässä postauksessa näkyvät tuotteet eivät missään nimessä ole ainoita mahdollisia tuotteita, joita käyttäisin tai voisin suositella. Ajatus onkin tutkia INCI-listoja hieman, niin jokainen voi valita mieleiseltään merkiltä samoilla tehoaineilla varustetun tuotteen, ja nyt esittelemäni tuotteet ovat ideoita ja omasta mielestäni hyviä vaihtoehtoja :) Haluan vielä muistuttaa, että mä olen kaikkea muuta kuin kosmetiikan ainesosiin syvälle pureutunut kemisti tai tietäjä! Silti kannustan tutkimaan edes vähän käyttämiesi ja ostamiesi tuotteiden ainesosia, niistä voi oppia kaikkea jännää, kuten sen, mistä juuri sinun ihosi pitää! <3

Lähdetään liikkeelle ihon syväpuhdistuksesta!

KAOLIINI- JA BENTONIITTISAVI

Savinaamio on ehdoton osa ihonhoitoani viikottain. Olen muutaman kerran elämäntilanteen käydessä kiireiseksi/stressaavaksi/kaoottiseksi, kuten viime syksynä, luistanut savinaamion käytöstä. Ja huomannut sen todellakin! Mun iho tarvitsee savinaamion, joka puhdistaa huokoset ja tekee ne näkymättömän näköisiksi. Tähän ei mikään muu vippaskonsti auta; jos en käytä savinaamiota, huokosissa on mömmöä ja ne ovat näkyvät. Käyttämissäni savinaamioissa on joko valkoista kaoliinisavea, joka on hellävarainen vaihtoehto herkälle iholle tai bentoniittisavea, joka on vielä tehokkaampi ihon puhdistaja. Useissa savinaamioissa on molempia!

Originsin Clear Improvementin* ja Lushin uusien Jelly Face Maskien lisäksi loistavia savinaamioita on Kiehlsin Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque* ja luonnonkosmetiikan puolelta Absolutionin Le Soin Purifiant* (kaikkein vähiten kuivattava kokeilemistani!).

AHA-HAPOT

Jatketaan ihon syväpuhdistuslinjalla, tai oikeastaan kyse on kuorinnasta ja kirkastamisesta. AHA-hapot eli hedelmähapot ovat kattonimitys monelle eri hapolle kuten maitohapolle, sitruunahapolle ja omenahapolle. En ole tutkinut asiaa niin tarkasti, että osaisin kokemuksesta eritellä eri AHA-happojen tuloksia omassa ihossani, mutta esimerkiksi tämä Madaran suosikkituotteeni Peel* sisältää maitohappoa ja Pixin Glow Tonic* glykolihappoa. Ihosta tulee pehmeämpi ja nimenomaan kirkkaampi. Täsmätuote samealle iholle on siis tässä! Tiedän, että vannoutuneimmat AHA-fanit käyttävät hedelmähappoja sisältäviä tuotteita päivittäin, mutta itse haluan käyttää kuorivia tuotteita maltillisesti ja mieluummin melkein hieman liian harvoin kuin usein. Käytän ihoa kuorivaa Clarisonicia (ja itse asiassa mulla on Foreo juuri testissä) pari kertaa viikossa ja hedelmähappoja käytän lisäksi noin kerran-kaksi viikossa. Olen itse niin monta kertaa ylipuhdistanut ja alikosteuttanut ihoani, että yritän kovasti nykyisin muistaa tasapainon :)

A-VITAMIINI

Sitten ainesosa, jonka äärellä voisimme pitää pienen hiljaisen hetken. Tittidii A-vitamiini!! Jos jostain en voi luopua, niin se on tässä. Aloitin A-vitamiinin käyttöurani Environin tuotteilla, enkä sen koommin ole muihin vaihtanut. En siis pysty sanomaan, saako kaikilla A-vitamiinituotteilla tällaisia tuloksia, mutta Environ ei ole sen vähempää kuin parantanut akneni. Lisää ylistystä ja kuvia löytyy tästä postauksesta, mutta pähkinänkuoressa näen ihossani aina ja poikkeuksetta jos Environ-voiteeni on ehtinyt loppua, enkä ole ehtinyt hankkia lisää. Viime kesän ja syksyn stressiputkessa ihonhoitorutiinini kärsivät pari kertaa, mutta sain onneksi näppylöiden valtaaman ihoni kuosiin AVST-voiteella. Sen, että todella käytän uskollisesti tuotetta, näkee viimeistään siitä, että olen jo siirtynyt AVST4-tasoiseen voiteeseen, kun käyttö pitää aina aloittaa AVST1-voiteesta.

Löytyykö teistä muuten tyyppiä, joka olisi käyttänyt sekä Environia että jotain muuta A-vitamiinituotetta? Oliko eroa? Mä en näe syytä edes tiet…testaamisen vuoksi vaihtaa merkkiä, mutta kiinnostaisi silti tosi paljon tietää, onko joku saanut hyviä tuloksia ihossa muiden merkkien tuotteilla? Environin jälleenmyyjät löydät täältä.

HYALURONIHAPPO

Kyllä. Itselleni tulee ihon kosteutuksesta puhuttaessa ensimmäisenä mieleen hyaluronihappo. Sillä on super power, nimittäin se sitoo mielettömän hyvin kosteutta ja on samalla anti age -tuote, kun kosteutta imenyt iho ikään kuin pullistuu ja juonteet näyttävät sileämmiltä. Mä itse asiassa yllätyin kovasti, kun en tällä hetkellä käyttämistäni tuotteista löytänyt hyaluronihappoa (ainakaan INCIn alkupäästä) juuri mistään! Mietin asiaa, ja on tosiaan totta, että hyaluronihappo on itselleni enemmän lämpimän vuodenajan kosteuttava ainesosa, kun taas talvella ihoni kaipaa hoitavampia tuotteita. That been said, puristeltuani kuvan V 10 Plus Okinawa Deep Sea Water Maskin tyhjäksi, mun täytyy nyt äkkiä täydentää ihonhoitotuotteitani jollain ihanalla hyaluronihappotuotteella. Yksi parhaista kokeilemistani on ollut tämä V 10 Plus Deep Moist Gel. Todnäk ostan sitä lisää, ellei joku teistä osaa heittää jotain killerihyvää tuotetta?! :)

ALOE VERA

Haa! Tarkkasilmäisimmät varmaan ihmettelevät, että mitenkäs tämä Pixi on tässäkin kuvassa. No siksi, koska (melkein) kaikissa ihonhoitotuotteissa on useaa eri hyvisainetta! Pixi Glow Tonic ei AHA-haposta huolimatta kuivata ihoa, koska siinä on veden jälkeen heti toisena ainesosana hoitava aloe vera. Aloe vera on ihanin juttu aurinkokaudella ja milloin vain, kun iho on kokenut kovia esimerkiksi lentomatkalla. Se rauhoittaa, virkistää ja hoitaa ihoa. Jane Iredalen Pommist on ihanin kosteuttava kasvosuihke, jota olen kokeillut. Sumute on hienojakoinen, tuoksu raikkaan omenainen ja iho kiittää ja kumartaa. Kertakaikkiaan huippu ja aloe vera on Pommistinkin INCIssä heti kakkosena. Menossa mulla on muistaakseni kolmas pullo <3 Suomen Jane Iredale uudistaa nettisivujaan, joten en voi valitettavasti linkata jälleenmyyjiä tällä hetkellä.

ÖLJYT

Ehdottomasti yksi kosmetiikkakaapin must on hoitava öljy(sekoitus). Otin kuvaan tarkoituksella mukaan perinteisen öljykoostumuksisen tuotteen eli Lumene Sisun*, jossa on mm. jojoba-, avokado- ja manteliöljyjä ja Sisun lisäksi yhden kosteusvoiteen ja yhden naamion. Nimittäin tiedän monen arastelevan öljyjä tahmean koostumuksen pelossa. Itseäni hetkellinen öljyinen ihofiilis ei haittaa, mutta on hyvä tietää, että ihoaan voi helliä öljyillä myös voiteen tai naamion muodossa! :) Esimerkiksi Lush Magical Moringa (josta olen kirjoittanut jo täällä) jättää niin siloisen ja pehmeän ihon arganöljyn ja moringaöljyn avulla ja L´ Occitanen Immortelle Cream Mask kosteuttaa mm. kookos- ja auringonkukkaöljyjen voimin, että perinteisen öljyn voi ihan hyvin jättää kauppaan jos haluaa.

Vinkkivitonen perinteisen öljyn käyttäjälle: sekoita öljytipat seerumiin tai hoitonesteeseen kämmenellä ja levitä tämä seos vasta kasvoille. Imeytyy paremmin kuin pelkkä öljy :)

ETANAUUTE

Viimeisenä postauksen varsinainen musta hevonen eli etanauute. Kyllä! Mä rekisteröin heti mm. Zuiita ja Eco by Sonyaa maahantuovan Mirazin uuden luonnonkosmetiikan Helixium-sarjan, mutta jotenkin ajatus etanauutteesta ihonhoitotuotteessa ahdisti mua. Kyse ei ollut ällötyksestä vaan siitä, että olin jotenkin huolissani tavasta, millä uute saadaan etanoista. Vasta kun viime keväänä Luonnonkaunis-messuilla Mirazin naiset kertoivat, että Helixiumin etanatuotteissa käytetty etanalima kerätään käsin etanoiden jättämistä limavanoista (eikä lypsetä tai muuta, mikä mulla oli mielikuvana) ja että etanoilla on hyvät oltavat ja ne syövät luomuravintoa, rentouduin ja annoin itseni innostua tuotteista. En ole muiden merkkien etanatuotteita kokeillut, mutta Helixiumilta käyttämäni kosteusvoide*, silmänympärysseerumi* ja misellivesi* ovat jokainen olleet poikkeuksellisen hyviä! Ihastumisestani kertoo se, että sekä misellivesi että kosteusvoide ovat yllä olevassa kuvassa tyhjinä ja mähän en itselleni sopimattomia tuotteita loppuun käytä vaan passaan tuotteet kollegoille tai läheisille :D Erityisen ihana on geelimäinen silmänympärysseerumi, joka levitetään viilentävällä roll on -pylpyrällä. Tykkään!

Huhhuh, tästähän meinasi tulla aikamoinen pläjäys! Ette muuten ikinä uskoisi, kauanko olen tätä postausta kirjoittanut, nimittäin TOSI kauan :´ D Mutta mitäs sanotte? Onkos samat tehoaineet käytössä sullakin? :)

Postaus sisältää affiliate-linkkejä (merkitty *). Jane Iredalen, Pixin ja Madaran tuotteet ostettu itse, muut saatu blogin kautta.

10 vastausta artikkeliin “Mun ihonhoidon salaiset ainesosat

  1. Hei ihan huippu postaus! Tästä voikin päätellä että oon ihan oikeilla jäljillä ihonhoidon kanssa. :D Mulla on tosi samantyyppinen iho kun sulla ja huomasin että itseltä löytyy käytöstä ihan samoja ainesosia, ainut ero oli etten vielä ole a-vitamiiniin tutustunut. Pitääkin ottaa se vielä käyttöön :)

    Tykkää

  2. Minäkin vannon A-vitamiinin nimeen. Käytän retinoidituotetta iltaisin, päivällä iholle päätyy glykolihappoa. En tiedä kenenkään muun tekevän näin, mutta oma ihoni pysyy selkeästi puhtaampana ja tasaisena ja tasaisen sävyisenä näin. Aurinkoisina aikoina käytän tietenkin fysikaalista aurinkosuojaa päivittäin. Hyaluronihapposeerumia käytän päivin ja öin tarpeen ja jaksamisen mukaan. Käytössä on myös savinaamiot ja satunnainen manteliöljy. Aika samoilla linjoilla mennään :D Luotan Deciemin ordinary-sarjaan, mutta käytän välillä esim. Lumenen essenceä.

    Tykkää

    1. Ihan mahtavaa, että olet löytänyt kombon, joka toimii just sulle! Niin sen pitää mennäkin, eikä vain seurata sokeasti sitä tyyliä, millä suurin osa vetää! Ordinarya mun pitäisikin kokeilla :)

      Tykkää

  3. Olipa oivallinen postausidea, jes!

    Mun herkkä aavikkoiho on aiheuttanut männävuosina sen verran ongelmia ja herkkyyspärähdyksiä, että olen jättänyt melkein kokonaan pois mm. savinaamiot ja mekaanisen kuorinnan tai sitten käytän niitä vain tosi tosi paikallisesti nenään tai leukaan. Nykyisten työkuvioiden myötä olen hurahtanut hoitaviin happoihin ja tapani mukaan löin käytön viime vuonna vitosvaihteelle ja poltin kevätauringossa otsaan komeat pigmenttimuutokset. Nice. Onneksi ne ovat säännöllisellä ja maltillisella happohoidolla vaalenneet ja nyt olen aurinkosuojan kanssa ylitarkka ja toivon hartaasti, että ensi kesänä nuo pirulaiset eivät enää palaisi (ainakaan niin tummina). Mutta maltillisen happorutiinin lisäksi mun ihonhoidon avainsanat ovat kosteus ja tehokosteus. :D Hyaluronihappo mikro- ja makrokoossa, skvalaani, melkein kaikki öljyt ja yleisesti aika monet hoito- ja kosteusvedet ovat parasta nannaa tälle nassulle. <3

    Tykkää

    1. Vitosvaihde kuulostaa hyvin tutulta… Itse olen vetänyt sen tarpeettomasti päälle varmaan jokaisen mahdollisen ainesosan kanssa. Onneksi näin oman ihonhoidon 36 vuoden kokemuksella olen ehkä nyt justjust oppinut sen kultaisen keskitien :D

      Mitä happoja? Mitkä hyaluronituotteet? Mistä skvalaania ja muutenkin KERRO KAIKKI! Voin ehkä juuri ja juuri odottaa sun postausta aiheesta, jos et jaksa tänne tarinoida =)

      Tykkää

  4. Samanlaisia lemppareita meillä mm. Pixin kasvovesi ja Madaran kuorinta :) Myös etanaseerumia/uutetta tulee käyteltyä välillä hoitoveden tai kangasnaamion muodossa ja A-vitamiinia menee tällä hetkellä sisäisesti isotretinoidi-kuurin muodossa, kun mun akne ei millään ottanut laantuakseen. Tosin mitään iholle käytettäviä A-vitamiinituotteita en ole testaillut, kun oma akne puhkesi hormonaalisista syistä ja marssin suoraan ihotautilääkärille, joka määräsi ensin antibioottia ja jotain voidetta ja aknen palattua näiden jälkeen sitten tuon isotretinoidin.

    Tykkää

  5. Tietysti on ollut hyötyä nuorempana kun ei tukkinut iho-huokosia puuterilla ja meikkivoiteella.
    Näin viisi kymppisenä joutuu tekemään puhtaalle iholle q10plus hoitoja illalla kun lähtee liikkeelle voi laittaa ripsiväriä ja aurinko puuteria mutta puhdas iho on aina hyvä juttu 😆❗

    Tykkää

    1. Tuo on varmasti totta, että männä vuosikymmeninä meikkipohjat tosiaan tukkivat ihoa! Onneksi nykyisin tässä ollaan kehitytty huimasti ja meikkipohjat myös hoitavat ihoa :)

      Tykkää

Jätä kommentti