Benefit · MAC · Meikit · Meikkipohjat · NARS · Peitevoiteet

Parhaat peitevoiteet 

Mä olen jo joitain vuosia sitten julistanut parhaaksi silmänalusten peitevoiteeksi MACin Pro Longwear Concealerin. Ruoho on kauneusbloggaajalle kuitenkin aina vihreämpää aidan toisella puolen, joten olen tietenkin jatkanut peitevoidekokeiluja. Olen löytänyt muutaman loistavan peitevoiteen Pro Longwearin rinnalle ja olen tullut tulokseen, että erityyppisiä tuotteita on hyvä olla erilaisia käyttötarkoituksia, ihotilanteita ja säitä varten. Ajattelin nyt esitellä teillä mun neljä lempparia :)

Neljän peitevoiteen kärki on tässä: Nars Radiant Creamy Concealer, Benefit Erase Paste, MAC Pro Longwear Concealer ja Benefit Fake Up.

Peitevoiteet eroavat aika paljonkin toisistaan koostumuksiltaan. Levitystapakin on kaikissa erilainen: Nars levitetään aplikaattorilla, Erase Pastea otetaan spaattelilla purkista, MACissä on pumppupullo ja Fake Upia levitetään suoraan puikosta.

Sävyistä mulla on tällä hetkellä Nars Light 2 Vanilla, Erase Paste 1 Fair, MAC NW20 ja NW25 sekä Fake Up 01 Light. Mulla vaihtelee ihon väri melko paljonkin vuodenajan mukaan jos vain pääsen auringon luo Suomessa tai ulkomailla, joten valitsen peitevoiteen sävyn osittain senhetkisen ihon mukaan ja osittain sen mukaan, minkä sävyisiä muut omistamani peitevoiteet ovat.

Benefitiä ei valitettavasti saa Suomesta, mutta onneksi niinkin läheltä kuin Tukholman Sephorasta. Narsia voi tilata Suomeen Look Fantasticilta.

 

Peittävyys, kosteuttavuus ja levittyvyys

Tärkeää peitevoiteessa on mulle kolme asiaa. Miten se peittää, miten se kosteuttaa ja miten se levittyy. Peittävimmät näistä ovat selvästi MAC ja Erase Paste. Sen jälkeen tulee Nars ja neljäntenä Fake Up. Mun mielestä myös silmänalusten meikin pitää olla synkassa meikkipohjan kanssa. Eli täydellisen peitetyt silmänaluset sopivat mielestäni huolitellun pohjan kanssa ja jos vain sutaisen kasvoille äkkiä meikkipuuteria, niin näyttäisi hassulta, jos silmänaluset olisivat ”täydelliset” :)

Kosteuttavuuden suhteen sanoisin, että eniten kosteuttavat näistä ovat Nars ja Fake Up ja vähiten MAC. MAC ei kuitenkaan kuivata, se ei vain varsinaisesti tuo lisäkosteutta, jota pitää sitten tuoda iholle silmänympärysvoiteesta.

Kaikki neljä levittyvät hyvin ja nätisti, erot tulevat oikeastaan tuotteiden käytön nopeudessa ja helppoudessa. Nelikon paras kesto on ehdottomasti MACin tuotteella ja vaatimattomin Fake Upilla.

Ylhäältä alas Nars, Erase Paste, MAC ja Fake Up

Milloin käytän mitäkin?

Nars on loistava arjessa nopeutensa, kosteuttavuutensa ja kevyen valoaheijastavuutensa takia. Sen kanssa voi skipata valokynän käytön, jonka tosin skippaan kiireessä yleensä joka tapauksessa ;)

Erase Pastesta tykkään sen vaaleanpunaiseen vivahtavan nappisävyn ja tuotteen jättämän kauniin pinnan takia. Eniten käytän sitä kesällä ja syksyllä, kun haluan hieman sävyeroa pohjameikkiin, jolloin levitän tuotetta melko laajalle alueelle silmänalusten ”ohi”. Peittokyky on tosi hyvä, mutta kesto ei tosiaan ole ihan MACin luokkaa. Erase Pastella en peittäisi välttämättä laajoja finnialueita, koska sävy sopii keltapohjaiselle iholleni paremmin tosiaan silmänalusille.

Jos haluan täydellisen pohjameikin esimerkiksi koko pitkän päivän rientoihin tai juhliin, luotan MACiin. Se ei ole maailman nopein levitettävä, joten suosin sitä nimenomaan silloin, kun on aikaa meikata ja meikin pitää kestää. Tämä tuote ei liiku silmänalusilta mihinkään ja siihen voi aina luottaa! MAC on minulle täsmätuote, se on niin peittävää, että en levittäisi sitä kovin suurpiirteisesti. Eri asia on, jos haluaa tehdä koko pohjan Pro Longwear Concealerilla, siihenkin se sopii :)

Fake Up on nelikon helpoin ja ehdottomasti nopein käyttää ja itselleni se on go to -tuote nimenomaan silloin, kun on kiire ja/tai pohjameikki on tosi kevyt. Peitevoidetta on niin helppo sutia suoraan puikosta niin silmänalusille kuin muuallekin kasvoille ja tasoittaa joko meikkimunalla tai vaikka skunkkisiveltimellä. Fake Up sopii mielestäni parhaiten puuteri- tai jauhemaisen pohjan alle, koska sitä voi levittää melko kevyen peittävyytensä vuoksi laajalle alueelle ja toisaalta se kosteuttaa hyvin.

Ylhäältä alas Nars, Erase Paste, MAC ja Fake Up

Kaikille neljälle tuotteelle löytyy siis käyttöä :) Onko tällainen teidän mielestänne hifistelyä eli pitääkö yhdellä peitevoiteella pärjätä tilanteessa kuin tilanteessa?

24 vastausta artikkeliin “Parhaat peitevoiteet 

 1. Erilaisissa peiteaineissa eri tilanteisiin on kyllä järkeä! Mulla tosin on yleensä vain pari kierroksessa, ja jos tarvii kerrostaa niin saatan tuupata silmämeikinpohjustajaa peiteaineen alle. Tai saatan käyttää pohjustajaa ns. meikittöminä päivinä sellaisenaan, nekin kun kivasti kirkastavat katsetta :) Nyt olen tykäänyt tosi paljon Lauren Brooken peiteaineesta, se on hurjan punainen pannussa mutta toimii ainakin mun sy-iholla ihan mahtavasti, tuoden kirkkautta ja peittäen väsymyksen merkit!

  Tykkää

 2. Peiteaineita voi ihan hyvin olla eri tilanteita varten omansa. Sehän on ihan järkihommaa. Käytän itse ainakin paria-kolmea eri tuotetta. Kuivaihoiselle silmänalusten primeri on myös olennainen osa ja Smashboxin alusprimeri on erinomainen, muttei Elfinkään vastaava ole yhtään hassumpi. Peiteaineista lempparini on L.A.Girlin ProConceal HD primeri. Muita hyviä on Maybellinen Fit me ja Revlonin peiteaine.

  Tykkää

  1. Hei nyt!! Miten mä olin unohtanut tuon Smashboxin primerin! Kun olin Smashboxilla meikissä niin meikkaaja laittoi mulle sitä, ja mietin, että täytyypä tutustua! :)

   Tykkää

   1. Mä käyn luultavasti pian katsomassa, lue: ostamassa sen, niin voin kyllä diilata sullekin, jos sulle ei ole tiedossa Kicks-reissua! :)

    Tykkää

 3. Mä en oikeastaan käytä peiteainetta ku silmän alusille, joten yksi riittää. Nyt mulla tosin on kaksi (MAC ja UD) joista toisen ajattelin pistää kiertoon. UD ei mulla kestä pisaraakaan vettä, joten on vähän turhan riskikamaa. Mulla siis vuotaa silmät aika helposti tuulesta ja auringosta, joten sitä vettä tulee ihan omasta takaa :D

  Tykkää

  1. Hei UD:n peittareita en olekaan kokeillut! Enkä itse asiassa mitään pohjameikkejä. Sitä uusinta (en muista nimeä) meikkivoidetta kokeilin näytepurkin verran ja se oli aivan liian kuiva ja kuivattava mun iholle…

   Tykkää

   1. Mä hain siitä All nighter -meikkivoiteesta näytteen ja onneksi hain. Se ei pysynyt mun naamassa yhtään. Muita kokemuksia ei pohjameikeistä olekaan ton peiteaineen lisäksi.

    Tykkää

 4. Jos pitäisi vain yksi valita, niin helposti tipahtais muut pois pro LW:n rinnalta. Se on ainoa, joka pysyy ja peittää silmänalusilla hyvin mut levittyy silti riittävän ohuen näköisesti. Ja saisihan sillä näpytkin peittoon. Silti tykkään kyllä kasvoille MACin Studio Finishistä. Kaikenlaista tulee kyllä kokeiltua, mut eivät koskaan jää pidempään käyttöön.

  Tykkää

  1. Samaa mieltä. Kyllä mäkin Pro LW:n ottaisin, jos saisi vain yhtä käyttää <3 Se toimii aina ja siihen voi luottaa! Mä käytän sitä myös punertaville kasvojen kohdille, mutta ihan kunnon näpyille kyllä Studio Finish on paras. Nyt on vaan iho ollut sen verran hyvässä kunnossa, että ongelmana on oikeastaan vain tuo paikoittainen punoitus, ei näppylät :)

   Tykkää

 5. Ei ole hifistelyä lainkaan useampi peitevoide. Jos esimerkiksi poskipunia saattaa omistaa kymmeniä niin miksei peitevoiteita (vain) neljä kappaletta 😊 Sy-ihokin on niin tuulella käyvä saatikka muu iho. Itse oon luovuttanut (melkein) ko. tuotteiden käytön, koska en vain osaa käyttää niitä 😕 Hämähäkkiverkkoefekti on taattu jos lähestynkään voiteen kanssa silmiä 😄 SariBP mainitsikin ainoan tuotteen, jotka silmänympärykseni hyväksyvät, ja se onki ihan huipputuote eli Smashboxin alusprimerin ❤️ Sekin yksistään peittää mun silmänalusvirheet! 😁

  Tykkää

   1. Heh, vanhuus=rypyt silmien ympärillä=kuiva sy-iho=jankkinen sy-peitevoide=aina väärä määrä voidetta=sy-peitevoide kuivaa ja halkeilee ryppyjen mukaan=Hämähäkkiverkkoefekti. Jotain tuollaista 😁

    Tykkää

 6. Mulla löytyy näistä neljästä kolme, joten mun mielestä on oikein hyväksyttävää ja tarpeellista olla erilaisia peiteaineita eri tarkoituksiin ja tilanteisiin ;) Tarvii varmaan toi vielä puuttuva Benefitin Erase Paste hakea kokeiluun, kuulostaa sen verran hyvältä! On kyllä petollista kun Sephora osuu työmatkalle.. terveisin omaisuutensa sinne kantanut :D

  Tykkää

  1. Kipaisin tänään Sephoran kautta ja huomasin, että Benefit on uudistanut peiteaineensa. Uudet olivat kaikki Boi-ing nimen alla, fake up taisi olla nyt hydrating concealer ja erase paste brightening concealer! :)

   Tykkää

   1. No JOO!!! Mäkin olin saanut just Benefitin uutiskirjeen ja niinhän siinä luki! :) Onkohan koostumuksia uudistettu myös? Ostitko mitään :D

    Tykkää

  2. No KADE!!! :D Ja suosittelen kyllä Erase Pastea, meillä tuntuu olevan samanlainen peitevoidemaku, niin varmasti tykkäät siitäkin :)

   Tykkää

 7. Ainakin mitä nopeasti kämmenselkään uutta Fake Upia kokeilin niin samalta tuntui! :) Lopulta lähti käsistä ja ostin Erase Pasten lisäksi Sephoran oman peitevoiteen sekä UD:n peitevoiteen minikokoisena testiin.. Lisäksi vähän minikokoista Beccaa ja Smashboxia ja koska Sephoran tuotteet oli tarjouksesa ota 3 maksa 2, piti niitäkin keräillä :D Huono päivä, tieto siitä että tilillä on rahaa tuhlattavaksi ja Sephora kotimatkalla on aika rankka yhdistelmä :’D

  Tykkää

  1. Ooh <3 Mutta kyllä välillä saa tuhlata, varsinkin kun tilillä rahaa on, niin mikäs siinä! :) Kerro sitten, tykkäsitkö Erase Pastesta! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s