Lumene · Meikit · Poskipunat · Uutuuksia

Lumene Nordic Lux vs. Nordic Chic: Kannattaako poskipunasta maksaa?

thumb_p2072419_1024

Uskon, että ette ole voineet välttyä näkemästä Lumenen meikkiuudistusta. Kansallisylpeytemme Suvi Riggs komeilee mainoksissa, ja onhan uusia meikkejä promottu isoissa tilaisuuksissakin. Mullakin kävi hyvä tuuri, kun sain vähän aikaa sitten kokonaisen laatikollisen näitä Lumenen uusia meikkejä. Lähetyksessä oli käsittääkseni (vähintään) yksi kutakin uutta tuotetta, joten pääsen testaamaan ihan kaikki uutuudet, mahtavaa! :)

Aluksi mulle Lumenen uudet meikkilinjat olivat tosi vaikeasti avautuvia. Nordic Nude, Noir, Seduction, Lux, Chic, MITÄ IHMETTÄ. Sitten tajusin, että merkit on jaettu kahteen kategoriaan, ylellisempään Nordic Luxiin ja päivittäiskosmetiikkamaiseen Nordic Chiciin ja tämä on kaikki, mitä tarvitsee tietää. Muut linjat ovat Nordic Luxin ”alalinjoja”, eikä nimien tietämisellä ole merkitystä kuluttajan tai oikeastaan bloggaajankaan kannalta :) Itse puhun vain Chicistä ja Luxista niin homma pysyy simppelinä.

Chic vastaa ikään kuin Lumenen vanhoja meikkejä, uudistuksen läpikäyneenä tietysti. Lux-sarjalla Lumene tavoittelee paikkaa selektiivisten sarjojen joukossa. Hinnat ovat kyllä selektiivisten merkkien edullisimmasta päästä. Ajattelin, että Clarins olisi voinut olla hinnoiltaan vastaava, mutta pikaisen googlettelun perusteella Lumene Lux on kyllä Clarinsia edullisempi.

thumb_p2082492_1024

Monia Lumenen tuotteita on vain jommassa kummassa kategoriassa, Luxissa tai Chicissä. Joitain, kuten poskipunia ja huulipunia, on molemmissa. Mua kiinnosti erityisesti vertailla, onko edullisemmassa ja kalliimmassa tuotteessa eroja, ja onko Lux-sarjan kalliimpi hinta perusteltu. Valitsin ensimmäisenä vertailuun poskipunat, jotka itselläni ovat sävyissä 2 Kevätkukat (Chic) ja 3 (Lux, ei numeron lisäksi nimeä). Chic-poskipuna maksaa 13,90 € (neljä eri sävyä) ja Lux 24,90 € (myös neljä sävyä). Vertailun vuoksi: MACin edullisin poskipuna kustantaa 24,50 € ja Clarinsin edullisin 29,50 €. Oikeastaan Luxin hinta vastaa siis parhaiten semiselektiivisen kosmetiikan hintoja.

Luxin meikeissä on selektiiviselle kosmetiikalle ominainen pahvipakkaus, joka on kauniin hopeainen. Ja jossa myös näkyy sormenjäljet ihan superhyvin ;)

thumb_p2082504_1024

Kun pahvipakkaus on riisuttu, näkee, että poskipunien pakkaus on oikeastaan ihan samanlainen, mutta Chicissä pannun reunat ovat valkoiset ja Luxissa hopeat. Lux-poskipunan pinnassa on kaunis kohokuvio, jota ei ole Chic-punassa. Olen kuullut usealta kollegalta ja tuttavalta, että Chic-meikit olisivat halvan oloisia. Nyt on pakko kyllä olla täysin eri mieltä. Blogiani pidempään lukeneet tai mut tuntevat tietävät, että olen hieman sellaiseen snobiin päin kallellaan mitä tulee kosmetiikkaan. Mä aina yritän kovasti olla asenteeton, mutta muutaman superedullisen merkin (en viitsi nimiä sanoa) kohdalla en vain oikeasti kykene testaamaan tai käyttämään niitä, niin halvan näköisiä ja tuntuisia ne ovat. Jotkut edulliset puuterimaiset tuotteet jopa tuoksuvat sellaiselle vesivärimäiselle, mikä on mulle ehdoton no-no. Chic-meikkien kohdalla mulle ei tullut minkäänlaista vastareaktiota, ja toki myös haistelin niitä ja hyväksyin senkin puolen hahaa. Tämä kosmetiikkasnobbailija siis ainakin hyväksyy Nordic Chicin! :D

thumb_p2082494_1024

Mutta sitten tärkein eli tuotteen laatu! Yllätyin, kun swatchasin Lux-poskaria ensimmäisen kerran. Pinta tuntui melko kovalta ja sormea piti pyöritellä pannun pinnalla vähän aikaa, ennen kuin tuotetta irtosi kunnolla. Kokeilin sitten tuotetta kasvoille, siveltimellä tietenkin, ja huomasin, että siveltimellä poskipuna toimii ihan niin kuin pitääkin. Tosi jännä ilmiö! Olen huomannut joidenkin muidenkin (eri merkkisten) tuotteiden kanssa, että sormella kokeiltaessa laatu tuntuu vähän heikolta, mutta toimii silti loistavasti siten, miten tuotetta kuuluukin käyttää eli siveltimellä.

thumb_p2112541_1024

Chic-poskipuna on laadultaan samettisempi ja sellainen, josta itse pidän. Tuotetta irtoaa ”kunnolla” myös sormella kokeiltaessa. Lux-punassa on ihana moniulotteinen sävy, joka muuttuu kun valo osuu sen pintaan. Chic-puna puolestaan on mattaisempi ”peruspuna”, joka on juuri sellainen kuin se ensinäkemältä antaa ymmärtää.

No onko 11 euron hintaero poskipunien välillä perusteltu? Sanoisin, että riippuu siitä, mitä haet. Mikäli pidät Lux-punan ulkoasusta enemmän ja haet valoaheijastavaa poskipunaa niin miksi ei. Mikäli taas hakusessa on ”perusposkipuna”, Chic on täysin riittävä. Enemmän katsoisin sitä, kummassa sattuu olemaan sävy, joka miellyttää silmää enemmän. Lux-punissa on varmastikin enemmän jännyyselementtiä ja sieltä löytyy helpommin sävy, jollaista ei vielä kokoelmassa ole :)

Mitä te olette mieltä? Kumman näistä ostaisitte, jos olisi uuden poskipunan hankkimisen aika? Ja kiinnostaako lukea Lumenen uutuusmeikeistä lisää? :)

Tuotteet saatu blogin kautta.

11 vastausta artikkeliin “Lumene Nordic Lux vs. Nordic Chic: Kannattaako poskipunasta maksaa?

  1. Syöksyin tänne instakuvan perusteella lukemaan. Luultavasti ostaisin Chic poskipunan, koska vielä on vaan vaikea mieltää, että Lumenelta löytyy niinkin hintavia meikkejä, kuin Lux sarjassa on. Saatan muuttaa mieltäni, jahka testaan kyseisiä punia ja visuaalisesti enemmän innostusta herättää Lux. Ehkä eniten harmittaa, että upeista Lux sarjan huulipunista ei saa kamalaa isoa valkoista tarraa pois, jossa lukee, älä syö ja laita silmiin tai jotain. Onko tarra tarpeellinen Suomen markkinoille, jenkeillähän pitää kaikki lukea, ettei kukaan vaan haasta oikeuteen ja en vaan kestä, että niin kauniissa hylsyssä on ruma tarra, jota olen rumentanut lisää, yrittäessäni irrottaa sitä. Ehdottoman mielenkiinnolla näitä testailen, vaikka henkisesti uudistus on niin iso ja mullistava, että koen hommassa olevan työsarkaa.

    Heh täälläkin tuoksuteltu joka tuote, hirmu tärkeä juttu. Vesivärimäinen tuoksu on muuten kauhistus ja omaan Clarinsin luomiväripaletin, joka tuoksuu Caran D’achelle ja vain yksi paletti, miksiköhän tuoksuu sellaiselta. Clarins on ihan lempimerkkejä ja toivottavasti Lumenestakin tulee, vaikka vieläkin hintojen korotus hieman askarruttaa.

    Ihanaa iltaa Salla <3

    Tykkää

    1. Voi eiiiii, kyllä mä sain sen tarran ihan kerralla pois kun kynnellä työnsin! Mutta tiukemmassa se kyllä oli kuin nuo tarrat normaalisti… :P

      Mullakin on vähän miettimistä Luxin hintojen kanssa! Jotenkin Lumene on ollut jo nuoruudessa se merkki, johon on ollut aina varaa (eli edullinen siis) niin nythän se on jo kelpohinnoissa! Jostain syystä mä koen aika normaalina maksaa Lumenen ihonhoidosta, aivolukko koskee vain meikkejä. Uusista ihonhoitotuotteista on löytynyt jo monta helmeä, ehkäpä näistä meikeistäkin löytyy! Joka tapauksessa IHANAA, että kotimainen Lumene voi hyvin ja kehittyy <3

      Puss! <3

      Tykkää

  2. Ehdottomasti kiinnostaa Lumenen uutuusmeikit, niitä kaupassa olen katsellutkin mutten vielä sen lähempää tuttavuutta ole ehtinyt tekemään.. Lux näyttää näistä minun silmiini kivemmalta, mutta Chic varmaankin olisi sitten kuitenkin se mihin ennemmin päätyisin hintansa sekä tuon sinun antamasi kuvauksen perusteella :D

    Tykkää

  3. Mulla kestää aina kaiken uuden sisäistäminen melko pitkään. Kävin uusia Lumeneita hiplailemassa Prismassa, mutta en saanut ostettua mitään. Vähän ristiriitaiset fiilikset. Tuotteet eivät näyttäneet niin upeilta kuin olin odottanut, varsinkin hintaansa nähden. Laadusta en osaa sanoa, kun en ole kokeillut muuta kuin swatcheja. Olisi kiva lukea lisää arvioita, ehkä sitten ”uskaltaa” itsekin tarttua toimeen:)

    Tykkää

    1. No sanos muuta. Lumene on niin tuttu oikeasti kaikille suomalaisille naisille, että muutoksen sisäistämiseen ja mielipiteen muodostamiseen menee hetki. Arvioita tulee kyllä ainakin MPP:ssä :)

      Tykkää

  4. Kyllä kiinnostaa lukea lisää Lumenen uutuuksista 😊 En osaa lukea omatoimisesti uutuuksista, sen tiedon saan teiltä kauneusbloggareilta! 😀 En ole ollut oikein innostunut Lumenen uutuusmeikeistä, enemmänkin ihonhoitotuotteista. Luxin poskipuna näyttää mulle melkein aurinkopuuterilta, olen sen verran kalmo. Jos hyvä ja sopiva sävy löytyy jota en omista ja innostun merkistä niin olen valmis maksamaan enemmän poskipunasta.

    Tykkää

    1. Sama juttu!! Lumenen uudet ihonhoitotuotteet ovat ihan <3, mutta suhtaudun selvästi isommalla varauksella meikkituotteisiin, En ymmärrä miksi, kun normaalisti olen todella tarkka ihonhoidossa käyttämistäni tuotteista ja vähemmän tarkka meikeistä! Ehkä tämä liittyy jotenkin mielikuvaan, joka mulla Lumenesta on. En tiedä, täytyy testailla lisää ja selvittää :)

      Tykkää

Jätä kommentti