Öljyt · Hiukset · Hiusten hoito · Luonnonkosmetiikka · Unique Haircare · Yhteistyöt

Pääasiaa hyvällä omallatunnolla (ja arvonta!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteistyössä Miraz Oy

Mä olen kertonut aiemminkin, miten ajattelin vielä joitain vuosia sitten, että lyhyisiin ja/tai hentoihin hiuksiin ei voi käyttää hiusöljyjä. Taas yksi asia, jossa olen ollut väärässä. Erilaiset öljyseokset, -suihkeet ja -hiustenhoitotuotteet ovat vallanneet ison tilan minunkin kylppärinkaapistani. Pitää vain osata valita oikeanlaisia ja käyttää niitä oikein :) Olen myös valittanut useasti kiukuttelevasta päänahastani, joka kutisee kuivuuttaan pahimmillaan niin, että herään keskellä yötä siihen, että raavin päänahkaani kaksin käsin. Se on muuten ikävää se. Luonnonkosmetiikkamerkki Zuiin maahantuojana tutuksi tulleesta Mirazista kysyttiin, haluaisinko testata heille juuri tulleita Unique Haircaren hiusöljyjä, joista löytyy myös hiuspohjan ongelmiin tarkoitettu öljy, ja arvatenkin suostuin!

Olen potenut huonoa omaatuntoa hiuspohjani vaillinaisesta hoidosta. Käytän lähes päivittäin hiuspuuteria tai  kuivashampoota, vaikka tiedän niiden edesauttavan päänahan kuivumista ja sitä myötä kutinaa. En myöskään pese hiuksiani enempää kuin kaksi kertaa viikossa, koska ne eivät sitä tarvitse. Hiuspohja sen sijaan saattaisi tarvitakin. Sinnehän ne kaikki muotoilutuotteiden jäämät jäävät muhimaan pesuvälin ollessa pitkä. Olen miettinyt, että varsinkin hiusten tyveen käytettäviin tuotteisiin olisi ehdottomasti syytä kiinnittää enemmän huomiota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unique Haircare on tanskalainen merkki, jonka tuotteissa avainainesosa on paikallisesti ja kestävästi tuotettu luomuhera, joka sisältää korkean määrän proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja. Proteiini auttaa palauttamaan hiuksiin kiillon ja tuomaan lisää ryhtiä. Uniquen käyttämä luomuhera syntyy sivutuotteena, eikä sen hankkimiseen tarvita maata tai koneita ja sitä on Tanskassa valmiiksi saatavilla.

Uniquen tuotteissa käytettävät kasvit ovat luomulaatuisia, tanskalaiseen luontoon perustuvia yrttejä sekä reilun kaupan ainesosia ja kaikki tuotteet on valmistettu tuulienergiaa hyväksi käyttäen. Yrityksenä Unique toimii läpinäkyvästi ja ilmoittaa tuotteiden pakkauksissa luomuainesosien, paikallisesti tuotettujen valmistusaineiden, reilun kaupan sekä kestävän kehityksen ja energian lähteen prosenttiosuudet tuotteen sisällöstä. Mitä enemmän tietoa pirkkoperuskuluttaja (joihin itsekin ilman muuta lukeudun!) saa suoraan pakkauksen kyljestä, sitä parempi ja helpottaa ostopäätöksen tekemistä!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Merkillä on kolme erilaista hiusöljyä, joista Arganöljy on kuivia ja värjättyjä hiuksia hemmotteleva täyteläinen öljy, jonka voisin kuvitella olevan omiaan pitkille, tuuheammille hiuksille. Plussaa ehdottomasti siitä, että vaikka tämän öljyn selkeä kohderyhmä on hieman isommalla kuontalolla varustetut ladyt, myös minä pystyin Arganöljyä käyttämään ongelmitta kunhan pidin annostelukäden riittävän kevyenä.

Hennolle suomalaiselle hiuslaadulle Uniquella on Vitamin F -öljy, joka on koostumukseltaan kevyempi ja nopeasti imeytyvä, hiusten katkeilemista ehkäisevä öljy. Kolmas öljyistä, päänahalle erityisesti tarkoitettu Omega-3 Scalp & Hair Oil -öljy sisältää rosmariinia joka stimuloi verenkiertoa ja vahvistaa hiusten kasvua ja piparminttu viilentää ja rauhoittaa kutisevaa päänahkaa. Toki Omega-3-öljyä voi sipaista hiusten latvoihinkin, tai levittää sitä latvoihin ja pituuksiin juuri ennen hiustenpesua suojaamaan hiuksia. Itselläni on sen verran lyhyet hiukset, että en koe tällaista shampoosuojausta tarvitsevani, mutta pitkätukkaisten kavereideni tiedän useammankin käyttävän tätä kikkaa latvojensa kunnon ylläpitämiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uniquen öljyt on pakattu kauniisiin, vanhan ajan apteekkifiilistä henkiviin pipettipulloihin, joista öljyn annostelu onnistuu helposti. Kannattaa silti ottaa pipettiin vain se määrä öljyä kuin meinaa käyttää, ettei vahingossa struuttaa hirveää öljymäärää yhteen kohtaan päätä :D Kannattaa myös varsinkin Omega-3-öljyn suhteen seurata annosteluohjetta eli levittää öljy puoli tuntia ennen hiusten pesua ja sitten pestä se pois. Itse uppiniskaisena annostelin sitä reilusti päänahkaani illalla ja kyllä aamulla hiukset olivat yllätysyllätys aika rasvaisen näköiset. Yritän tässä itse samalla opetella kärsivälliseksi hiusteni ja hiuspohjani hoitajaksi, mikä ei aina ole ihan helppoa ;) Mikään öljyistä ei vaadi poispesua, ellei niitä tosiaan tunge päänahkaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Öljyt kustantavat Mirazin verkkokaupassa 13,40-16,90 €, joten kohtuuhintaisista tuotteista on kyse :) Tuotteet löytyvät myös Ruohonjuuren verkosta ja myymälöistä, joissa ne itse asiassa ovatkin nyt tarjouksessa syyskuun loppuun! Myös Biodellyn valikoimassa on Uniquen tuotteita ja öljyistä oma lempparini Omega-3. Muuten tuotteita myydään ekokampaamoissa ja erikoisliikkeissä, ja ovatpa Uniquen tuotteet käytössä Tampereella juuri startanneen ekokampaamokoulutuksen opetuksessakin!

MUTTA! Löytyykös teistä innokkaita kokeilemaan Uniquen hiusöljyjä?! Saan nimittäin arpoa yhden kutakin öljyä eli kolme onnekasta saa omansa, ja jokaiseen palkintoon kuuluu vielä lippu I love me -messuille! Uniquen osastolla 7F60 on lisäksi Eco by Sonya (täällä postaukseni ihanasta iiär-kasvovedestä), Zuii Organic, Helixium Skincare ja Cultivator’s Herbal Hair Colors, joten kannattaa laittaa osaston numero muistiin. Itsekin tulen yleensä viettäneeksi kyseisellä osastolla tovin jos toisenkin, joten tiedä vaikka törmättäisiin ^_^

Arvontaan osallistut kertomalla minkä kolmesta öljystä sinä ottaisit mieluiten ja miksi. Osallistumisaikaa on keskiviikkoon 5.10.2016 klo 18.00 saakka. Palkinnot postitetaan vain Suomeen.

Ps Viisi ja puoli vuotta siihen meni, mutta vihdoin sain pääasian ujutettua otsikkoon :D Joskus lapsena sanoin, että perustan kampaamon ja sen nimeksi tulee ”Sallan pääasia”. Veljeni meinasi perustaa hattukaupan nimellä ”Juhon lippa ja lätsä”. Muhahahaa ihan parasta! :’D

73 thoughts on “Pääasiaa hyvällä omallatunnolla (ja arvonta!)

 1. Ottaisin kokeiluun mielelläni tuon Arganöljyn! Tykkään käyttää tuhdimpia hiusöljyjä hiusnaamioon sekoitettuna (joka pesukerralla (!)), jotta hiukseni eivät katkeilisi latvoista. Edellinen öljykin juuri loppui. :)

  Tykkää

 2. Vitamin F-öljy kuullostaa miun jutulta :) Hiukset ei ole kovinkaan paksut, vaan ohuet ja menee päätä myöten hetkessä ja niitä katkeilevia hiuksiakin on :D

  Tykkää

 3. Arganöljy olis ainakin tosi passeli mun pitkille ja vuosikausia kuparinvärisiksi värjätyille hiuksille. Latvapoloiset näyttää taas ihan kuivilta korpuilta.

  Tykkää

 4. Oi, testaisin kovin mielelläni omega-3 -tuotetta, koska hiukseni ovat ohentuneet päälaelta ja olisi mielenkiintoista nähdä olisiko öljystä apua.

  Tykkää

 5. Repesin jo otsikossa tolle pääasialle 😃 Mä ottaisin mielelläni ton Vitamin Äffän. Tarviiko perustella.. Tuuhea leijonanharja toiveissa 😃

  Tykkää

 6. Pääasia on että voittaisin Omega-3 Scalp & Hair Oilin ☺ Ongelmani on pääasiallisesti samat kuin sinulla: karseesti kutiava kuiva päänahka ja kaksi hiussuortuvaa ristikkäin päälaella (sulla toki tuuheampi tukka 😊)

  Tykkää

 7. Arganöljy ehdottomasti,omistan värjätyt hiukset ja kasvatan omaa väriäni takaisin ja eron kyllä huomaa latvan ja tyven kohdalla aika radikaalisti,ehkäpä tuo öljy auttaisi jeesaamaan sitä ettei tarttisi pipo/huivi päässä tepastella ihmisten ilmoilla kun ei muuten kehtaa ulos astua on ne niin kamalat nuo hamppulatvat,vaikka pahimmat onkin jo leikattu pois mutta huomaa kuinka vuosien värjäys on hiuksia kuitenkin vahingoittanut..oho,tulipas pitkä sepustus,P

  Tykkää

 8. Kuivalle ja värjätylle pehkolleni sopisi kuin nenä päähän pääasiassa arganöljy! Tykkään kyllä mielettömästi Uniquen graafisesta ilmeestä.

  Tykkää

 9. Omega 3 öljyä kokeilisin mielelläni. Viime kevät meni aivan päätä raapiessa, onneksi helpotti hieman kesällä. Kauhulla odotan taas tulevaa! Toki en silloin mitään hoitoja päänahkaani edes kokeillut, voisi jopa auttaa… :D

  Tykkää

 10. Vitamin-F, sitä kokeilisin mielelläni! :)
  Minulla on helposti katkeilevat hiukset. En ole mitään öljyjä käyttänyt siinä pelossa että saisin ihan öljyisen kuontalon :D Kevyestä olisi helppo aloittaa.

  Tykkää

 11. Pitkän pohdinnan jälkeen kyllä se olisi tuo omega 3 scapl & hair oil, koska se auttaisi tuon avopuolison päänahkaa ja sopii varmaan myös minun latvoilleni. Etsin mielelläni hänelle kutinaa helpottavia tuotteita, sillä hän joutuu rasvaamaan päänahkaansa jatkuvasti. Itselläni on ihan hyvät rutiinit hiuksiin löytynyt hoidon puolelta (leikkaus on nyt niin per***llään. Ei enää ikinä kerrostusta lobiin.)

  Tykkää

 12. Vitamin F -öljy tulisi tarpeeseen hauraille mutta ohuille hiuksilleni. Varsinkin talven lähestyessä hiusöljyt ovat mukavia käyttää, koska muuten hiukset tuppaavat sähköistymään ja elämään omaa elämäänsä :D

  Tykkää

 13. Ehdottomasti Omega-3 Scalp & Hair Oil! Itelleni en niinkään, vaan pikkusiskolleni jolla päänahka hilseilee kuivuuttaan! Montaa asiaa ollaan kokeiltu, mutta ei olla vielä löydetty mitään hyvää ja tää kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta!

  Tykkää

 14. Kyllä tuo vitamin F olisi varmaan kokeilemisen arvoinen näille raukoille, ohuet ja hennot kun sattuvat olemaan :'( Messuille en valitettavasti pääsisi kun tätä etäisyyttä on :'(

  Tykkää

 15. Omega 3 koska päänahkani kutisee, hilseilee ja tekee kaikkea mahdollista ei niin mukavaa. Haha toi vika kappale xD Tuli ihan mieleen se kun pikkuveljeni kirjoitti lapsena mun ystäväkirjaan kohtaan ”Minusta tulee isona” Muskelimies tai kalja-auton kuljettaja :DD

  Tykkää

 16. Hei! Täällä kans yks ”päävaivanen” 😄 Tuo omega3 olis mulle varmaan paras vaihtoehto mut myös Arganöljykin kuulostaa mielenkiintoiselta. Itselläni on värjätyt ja paksut hiukset, joten sekin kävisi 😊

  Tykkää

 17. Omega-3 -hiusöljy lähtisi kokeiluun, sillä päänahkani kuivuu ja kutisee herkästi talviaikaan. Yleensä kokemukseni mukaan hiuspohjan öljyt tekevät hiukset rasvaisen oloisiksi.

  Tykkää

 18. Kokeilisin mieluiten juuri tuota Omega-3 Scalp & Hair Oil -öljyä, sillä kuiva päänahka kiusaa minuakin kaikkina vuodenaikoina. Paras ratkaisu siihen on vielä etsinnässä.

  Tykkää

 19. Omega 3 saattaisi auttaa toisen kuivashampoofanin ongelmiin. ;-) Varsinkin talvella päänahka kuivuu ikävästi. Ja messuille olisi kiva päästä!

  Tykkää

 20. Pääasiallinen tarve olisi varmaan tuolle F-vitamiinille. Kiinnostavia tuotteita, pitääpä käydä hipelöimässä Ruohonjuuressa!

  Ps. en tarvi lippua messuille mutta öljyä voisin tarvita. Jos sattuisi niin hyvin että tärppäisi öljyn kanssa niin messulipun voi arpoa jollekin toiselle (mulla on oma passi jo plakkarissa sinne).

  Tykkää

 21. Arganöljy kuulostaa ihanalta ja sopivalta, koska hiukseni ovat pitkät ja paksut, mutta osittain kuivat kesän jälkeen.

  I love me-messujakin odotan jo kovasti! <3

  Tykkää

 22. Tuo vitamin F mua kiinnostaisi kun perus liruletti ja päänahka kunnossa. Nauroin ääneen teidän liikkeiden nimille 😂

  Tykkää

 23. Vitamin F öljy kuulostaisi minun hennoille hiuksilleni hyvältä valinnalta. Ehkä ehkäisisi ohimon hiuksien katkeilua.

  Tykkää

 24. Atooppinen päänahkani varmasti ilahtuisi tuosta rosmariiniöljystä! Mä niin tiedän tunteen kun yöllä herää järkkyyn kutinaan :/

  Tykkää

 25. Haluaisin päästä testaamaan argan-öljyä. Minulla on pitkät punaiset hiukset ja jatkuvan värjäyksen seurauksena latvat tarvitsevat tehohoitoa. Ja Ilove messut ovat huipputapahtuma! 😊

  Tykkää

 26. Haluaisin mieluiten kokeilla omega 3 suihketta koska minulla on pitkät hiukset ja latvat ovat todella huonossa kunnossa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s