Avautumista · MAC · Meikit · Meikkijuttuja

Back-to-MACin loppu: Stockmann vastaa

Kirjoitin vähän aikaa sitten minun ja monen muun mieltä kuohuttaneesta uutisesta, jonka mukaan Suomen MAC-pisteille ei enää voi uuden huulipunan toivossa palauttaa kuutta tyhjää (mitä vain poislukien kynät) lasi- tai muovipakkausta. Uuden käytännön mukaan vain huulipunat kelpaavat jatkossa palautukseen eli meitä tyhjiä purkkeja turhaan kaapissa hillonneita meikkaajia on pal-jon. Käytäntö tuli voimaan ilman ennakkovaroituksia tai -ilmoitusta saati siirtymäaikaa, käsittääkseni kuitenkin Tampereen pisteeltä lähti asiasta tiedote ja heillä oli lyhyt siirtymäaikakin (iso peukku Tampereelle!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain postaukseen kommentteja siitä, miten osalle palautetta laittaneista oli kerrottu käytännön olevan MACin linjaus ja osa kertoi kuulleensa, että Stockmann (joissa kaikki pisteet sijaitsevat lentokenttää lukuun ottamatta) on käytännön takana. Halusin selvittää asian Stockmannilta, koska itse olin kantanut heille hieman kaunaa tästä päätöksestä. Lähetin asiakaspalautetta, ja sen seuraavanlaisen vastauksen:

”Pahoittelut, että vastauksessamme on selvitystyön vuoksi hieman kestänyt. Tavaratalojemme MAC-pisteet ovat saanut asiasta paljon palautteita ja he ovat vieneet niitä eteenpäin maahantuojalle, jonka päätös tämä on Suomen osalta ollut. On siis mahdollista, että asiaan tulee vielä muutos, mutta Stockmannin puolesta emme tätä uskalla luvata.

Pahoittelut tapahtuneesta ja toivottavasti asia selviää parhain päin pian.”

Vastaus tuli tiimiesimieheltä, joten uskallan luottaa tähän vastaukseen. Voimme kaikki siis kohdistaa syyttävän sormemme Stockmannin sijaan maahantuojaan, jonne on laitettu palautetta pisteiltä eteenpäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse en nikottele niinkään päätöksestä, koska toki brändi voi käytäntöjään muuttaa asiakkaan vahingoksi. Tosin en ymmärrä, mitä se hyödyttää, koska lyön vetoa, että ne, joilla loppuu kuusi MACin meikkiä, kantavat pisteille joka tapauksessa niin paljon rahaa, että yksi huulipuna siellä täällä ei tunnu yhtään missään. Lisäksi tuotteiden laajan palautuskäytännön muuttuminen vaikuttaa ihan varmasti samalla tavalla muidenkin asiakkaiden ostokäyttäytymiseen kuin itselläni tuntuu käyvän. En tiedä myynnistä ja markkinoinnista yhtään mitään, mutta silti ihmettelen, voiko tällainen päätös olla kannattava merkille?! Vielä tätä enemmän nikottelen kuitenkin siitä, että asiakkaat ovat viisi vuotta ostaneet tuotteita ajatuksella, että tämän purkin saa sitten palautettua Back-to-MACiin, ja sitten käytäntöä muutetaan ilman, että asiakkaita informoidaan asiasta ETUKÄTEEN siirtymäajan kera. Ei näin MAC, ei näin. Ihan suututtaa MACin meikkitaiteilijoiden puolesta, jotka saavat arvatenkin selittää asiaa päivittäin vihaisille asikkaille :/

Jäikö teille paljon tyhjiä Mäkkejä kaappiin? Tuleeko tämä vaikuttamaan ostopäätöksiinne?

22 vastausta artikkeliin “Back-to-MACin loppu: Stockmann vastaa

 1. Mulle MAC-pisteellä Helsingissä kerrottiin, että päätös ei todellakaan ollut Stockmannin, vaan se tuli MACilta Puolasta. Kirjoitin tästä viime kuussa blogiini kosmetiikkanurkkaus.blogspot.com Ei kait Stockmann voisi edes tuollaista päätöstä tehdäkään MACin puolesta…! Joka tapauksessa tylsä juttu. :(

  Tykkää

 2. Ainoa tuote mitä luultavasti tulen ostamaan MACilta enää on meikkivoide. Peitevoiteen ostin jo toiselta merkiltä. Sephorasta löysin hyvän puhdistusgeelin. Talveksi hyvä puhdistusöljy olisi haussa. Ajattelin kuitenkin että onneksi maaimassa meikkejä riittää :D Seohoraan pääsee 1-2 vuodessa, voisi todellakin rantautua myös tänne meille!

  Tykkää

  1. No hei AIJAA!! Kyllä se Sephora vielä tulee, kun se on jo Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Vitsi mä sekoan sitten kun se tulee :D

   Tykkää

 3. No oonhan mä toki jotain hillonnut, paljon oon heittänyt vahingossa pois. Ai mutta huulipunahylsyjä kuitenkin saa palauttaa?! Jokin siirtymäaika olis kyllä ollut hyvä, olisivat säästyneet varmaan aika monilta pettyneiltä asiakkailta, jotka roudaavat tyhjiä purkkejaan pisteelle. :(

  Tykkää

  1. Joo saa! Onneksi sentään niitä, nimittäin MACin huulipunia mulla vasta paljon onkin :D

   Sanos muuta… ei tod ole kiva juttu pisteen työntekijöille :(

   Tykkää

 4. ”lyön vetoa, että ne, joilla loppuu kuusi MACin meikkiä, kantavat pisteille joka tapauksessa niin paljon rahaa, että yksi huulipuna siellä täällä ei tunnu yhtään missään”

  Nimenomaan.

  Kyllä tämä vaikuttaa ostopäätöksiini paljonkin, niin hassulta kuin se tuntuukin.

  Tykkää

 5. Onkohan maahantuojasta mitään tietoa. Alunperin kopsasin saamani palautteen edelliseen asiaa käsittelevään postaukseesi ja laitoin samalla syssyllä palautetta suoraan Mac:lle, josta ei ole 24 h palvelulupauksesta huolimatta vastattu mitään ja aikaa on kulunut jo reilusti yli 24 h. Stockalta onneksi laittavat palautteet eteenpäin ja toivottavasti asiaan tulee muutos!

  Kukahan se maahantuoja on..? Voisi alkaa suoraan laittamaan palautetta sinnekin. Ja itellä tämä v*****aa nimenomaan siksi, että asun Lapissa ja hilloan aina vuoden vähintään purkkeja, kun niitä verkkokaupan kautta ei hyväksytä. Nytkin kaapeissa olisi kolmeen huulipunaan ainekset parin vuoden takaisin hamstrauksen vuoksi kertynyt. En vielä ole raskinut hävittää pakkauksia, jos ne saisi jonnekin muualle toimitettua.

  Tykkää

  1. Älä ihmeessä hävitä niitä! Saattaahan sulla vähintään tulla joku reissu tai sitten tämä käytäntö palaa takaisin kun tarpeeksi valitetaan :D

   Käsittääkseni maahantuoja on Estee Lauder Poland.

   Tykkää

 6. Hyvä, että tähän tuli selkeämpi kannanotto. Firman kannalta olisi järkevämpää, jos joka puolella maailmaa olisi liikkeissä samat käytännöt, eikä ne vaihtelisi.

  Tykkää

 7. Just tässä kuussa palautin purtiloita Tallinnan Kaubamajan MAC-pisteelle ja sain ihanan huulipunan. Ruotsissa taas ei ole koskaan ollut tätä palautuskäytäntöä, liittyy kuulemma maan lainsäädäntöön.

  Tykkää

  1. Huh, kylläpä helpotti kun mäkin sain tänään Tallinnasta noudettua ilmaisen huulipunan tyhjiä purkkejani vastaan. Kaubamajan MAC-pisteellä sai lisäksi aivan loistavaa palvelua, eikä ollut yhtään ruuhkaa! :)

   Tykkää

 8. Itselläni on 11 tyhjää purkkia odottamassa, joten ei paljon naurattanut tämä päätös. En asu mac paikkakunnalla, paljon tulee ostettua stockmannin verkkokaupasta ja matkustaessa ja raahaan aina tyhjät pisteelle kun käyn tampereella tai helsingissä. Itselläni tämä tulee ehdottomasti vaikuttamaan ostopäätöksiin, samoin kuin kalliit hinnat verrattuna moniin yhtä hyviin ja laadukkaisiin merkkeihin. Toivottavasti laskevat ainakin yksittäisten luomivärien hintaa, kun se on usassakin jo laskenut. Tuskin tulen tästä eteenpäin paljon macia ostamaan, pro longwear concealer ja teddy eyekohl ovat sellaisia joille en ole löytänyt korvaavia tuotteita, muuten pärjään toisten merkkien vastaavilla.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s