Hiukset · Hiusten hoito · Hiusten värjäys · KC · Schwarzkopf

Miten granny pysyy harmaana?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värjäsin toukokuussa (taas) uudenväriset hiukset, nimittäin ”luonnollisen grannyn”. Mulla on kyllä ollut harmaat hiukset vuosia aikaisemmin, mutta tämän granny-trendin aikana vasta nyt. Voitte uskoa, että alati vaihtuvan hiustenvärin kanssa olen välillä helisemässä ylläpitotuotteiden kanssa. Ilman blogia mulla ei missään nimessä olisikaan mahdollisuutta vaihtaa väriä noin tiuhaan, tai siis voisin väriä kyllä vaihtaa, mutta ylläpito jäisi vähemmälle.

Nytkin tein vanhanaikaiset, nimittäin en hankkinut harmaan hiuksen tuotteita HETI. Arvelin pärjääväni normaaleilla vaaleiden hiusten hopeatuotteilla, mutta väärässähän minä tässä taas olin. Näin ollen siinä vaiheessa kun sain KC Professionalin hätäapupaketin, harmaus oli oikeastaan jo lähtenyt, ja mulla oli vain vaalea hius, vaikka kiva kyllä sekin. Olen blogiinkin tainnut kirjoittaa siitä, miten EI kannata odottaa värin haalistumista ja ryhtyä sitten vasta ylläpitohommiin. Itse olen tajunnut vasta ehkä viimeisen vuoden aikana, että ylläpitohoito kannattaa aloittaa samantien, vaikka heti ekasta pesusta. Tehkää siis niin kuin mä sanon, en niin kuin mä teen :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin kuullut, että mahtavat KC:n Color Maskit olivat hiljattain saaneet vahvistuksena Platinum– ja Graphite-sävyt, jotka on tarkoitettu harmaiden sävyjen ohella muillekin viileille hiusten sävyille, mutta tuttuni ovat käyttäneet näitä nimenomaan granny-hiuksiinsa. Lähdin kokeilemaan uudelleen harmaantumista KC:n Platinum-sarjan shampoolla ja naamiolla, Graphite-naamiolla ja Schwarzkopfin uuden Excellium-sarjan Silver-suihkeella. Tästä suihkeesta on myös olemassa Steel-sävy, mutta minua Sokoksella auttaneen kampaajan (?) mukaan se olisi ollut liian tumma mulle. En ehtinyt arpoa kauaa, joten otin Silverin siitäkin syystä, että se toimii muissakin vaaleissa kuin harmaissa hiuksissa ja on näin monikäyttöisempi hiustenväriään vaihtavalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloitetaan tärkemmistä, eli suoravärinaamiosta. Jos ostat vain yhden tuotteen, osta sellainen. Vaikutusaikaa vaihtelemalla ja ohjeiden vastaisesti kuivaan hiukseen levittämällä saa todella intensiivisen lopputuloksen. Itse en uskaltaisi laittaa Graphitea (oik.) näin vaaleaan hiukseen koko päähän, koska se saattaa vaaleassa grannyssa heittää liikaa siniseen tai vihreään. Tummemmassa viileässä tukassa se sen sijaan on varmasti todella hyvä yksinään! Tein niin, että laitoin Platinum-maskin joukkoon ihan tipan Graphitea. Jo se riitti tuomaan sävyyn sellaista pientä sinisenharmaata, mitä mulla siis oli jo valmiiksi jos tuota ensimmäistä kuvaa katsoo.

Jos aloittaisin käytön heti värjäyksen jälkeen, antaisin maskin vaikuttaa vain muutaman minuutin ja käyttäisin lähes joka pesussa. Tämä on itselleni vain se helpoin tapa ;) Koska nyt sävy oli ehtinyt jo haalistua niin paljon, laitoin maskin tosiaan reiluksi vartiksi kuivaan tukkaan ja avot, kyllä huomasi! Ohjeiden mukainen vaikutusaika on 5-15 minuuttia. Tämän yhden megakerran lisäksi olen kaksi kertaa antanut maskin vaikuttaa sen muutaman minuutin ennen poispesua. KC:n Color Maskit ovat niin ihanan hoitavia, että et todellakaan tarvitse muuta hoitoainetta sen jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos pystyt ja haluat panostaa, hanki myös sävyä ylläpitävä shampoo. Itse olen käyttänyt sitä nyt jokaisessa pesussa ja antanut vaikuttaa minuutin-pari. Sittenhän on olemassa näitä jänniä sävysuihkeita ja -vaahtoja, joista nyt valitsin tämän Schwarzkopfin version. Nämä eivät yksinään riitä, mutta jos haluat oikein viimeisen päälle eliminoida vaalean hiuksen keltaisuuden, nämä ovat kiva apu :) Täytyy sanoa, että Silver Spray yllätti kyllä todella positiivisesti! Olen joskus aiemmin kokeillut Four Reasonsin violettia suihketta, mutta se oli jotenkin niin mitäänsanomaton, että oli ihan sama, käyttikö sitä vai ei. Silver Sprayn käytön nimittäin huomaa!! Olen vasta ehtinyt pari kertaa kokeilla (suositellaan pyyhekuiviin hiuksiin, mutta olen sen lisäksi suihkinut kuivaankin tukkaan), ja ennustan purkille ennätysnopeaa loppumista, olen nimittäin aika ihastunut :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Platinum-shampoo on tosi tummaa ja valuu viemäriin sellaisena likaisen harmaana, ei kannata pelästyä :D Se jätti hiukset yllättävän vähän takkuisiksi verrattuna joihinkin hopeashampoisiin eli tätä oli kiva käyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silver-suihketta suihkaisin tähän Platinum-maskin päälle ihan huviksi, huomaatte, miten violettinen se on :) Ja toki mua nyt sitten kiinnostaa se tummempi ja harmaampi Steel kanssa!

granny_beforeafter1

Tässä on ennen ja jälkeen -kuvat näitä kolmea KC:n tuotetta käyttäen. Takana on yksi reilun vaikutusajan hoito ja kaksi muutaman minuutin settiä. Kuva itse asiassa hämää vähän, oikeasti pääni on vielä harmaampi kuin tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa. Aika iso ero kyllä tässäkin näkyy, vai mitä? Varsinkin ottaen huomioon, että olin tosiaan antanut harmaan jo lähteä pois melkein kokonaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä vielä huonosti tarkennettu kuva, mutta jossa näkyy hiusten harmaus hyvin :)

Yhteenvetona sanoisin, että jos värjäät grannyn, hanki ihmeessä hopeatuotteiden lisäksi vähintääkin harmautta ylläpitävä suoravärinaamio erikseen. Itse huomasin, miten iso ero hopeatuotteilla ja harmaata ylläpitävillä tuotteilla on. Hopeatuotteiden kanssa tuhkaisuus hävisi viemäriin, mutta Platinumilla ja Graphitella sain sen palautettua. Aika uskomatonta itse asiassa, että mun pää on saatu näin viileäksi, vaikka itse sössin ylläpidon aluksi :D

Mulla onkin itse asiassa jo tällä viikolla kampaaja, jossa aion (kerrankin hah) jatkaa samalla harmaalla linjalla. Osittain siksi, että haluan katsoa, saanko miten pidettyä harmaan sävyn yllä seuraavaan kampaajakäyntiin asti kun aloitan ylläpidon heti :) Lisäksi huvittaisi kokeilla vielä lisää grannyn ylläpitotuotteita!

Muita villasukkapäitä? :)

KC Professionalin tuotteet saatu.

5 vastausta artikkeliin “Miten granny pysyy harmaana?

Jätä kommentti