Meikit · Primerit · Testiryhmä · Urban Decay

Suuri luomivärinpohjustajavertailu 1/2: Urban Decay x 5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aiempi Urban Decayn Eyeshadow Primer Potion -kokemukseni rajoittui Original-versioon, mutta kun uuden Naked 3 -palettini mukana tuli näytteet neljästä eri merkin silmämeikinpohjustajasta, päätin tehdä niistä vertailun. Itselleni aukesi aikoinaan kokonaan uusi maailman silmämeikinpohjustajat löydettyäni ja yritän aina kun mahdollista jakaa tätä ilosanomaa muillekin. Olen huomannut, että yllättävän moni muuten meikeistä tosi tietoinen nainen ei käytä luomivärin alla minkäänlaita pohjustajaa. Olen sitä mieltä, että olisi kyllä syytä :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohjustajat vasemmalta lukien ovat hohtava Sin, lähes läpikuultava Anti-Aging, mattavaalea Eden ja läpikuultava Original. Kuvassa pohjustajia on levitetty reippaasti koostumuksien demonstroimiseksi, mutta oikeasti silmämeikinpohjustajaa kannattaa käyttää luomella hyvin pieni määrä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Levitin pohjustajien päälle Naked 3 -paletin mattavaalea Strange-sävyä, että näette, miten lopputulokset luomivärin kanssa eroavat toisistaan. Sin säilyttää hohteensa mattaisen luomivärin allakin ja Edenin nude sävy ei peity näin vaalealla luomivärillä. Original ja Anti-Aging puolestaan jättävät estraadin vapaaksi luomiväriä varten, ja ainoastaan auttavat pysyvyydessä ja luomen pinnan siloittelussa, ei niinkään sävyn korjailussa.

Käytin kaikkia neljää pohjustajaa saman luomiväriyhdistelmän pohjalla, että eri luomivärien pysyvyys ei vaikuttaisi testiin. Testin lopputulos oli iloinen: kaikki neljä pohjustajaa pitivät luomivärin yhtä hyvin paikallaan! Katsotaanpa vielä kuvien kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä Original 12 tuntia levittämisestä. Kuten näkyy, silmien sisänurkkiin on kasautunut hieman luomiväriä. Rehellisyyden nimissä kuitenkin sanottakoon, että saadakseni tämän kuvan mun oli toisaalta puristettava silmiä kiinni ja samalla nostettava kulmakarvoja voimakkaasti ylös. Luomeni menevät muuten sen verran ”ryttyyn” juuri tuolta sisänurkasta, että tätä pientä kasautumista ei olisi nähnyt ilman tällaista epäaitoa ilmettä. Jos suljen ja avaan silmiä normaalisti, ei näitä sisänurkan keräytymiä näe lainkaan. Olen siis oikein tyytyväinen lopputulokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä Sin 11 tuntia levittämisestä. Luomiväri on ehkä kasautunut jopa aavistuksen vähemmän kuin Originalin kanssa ja Sinin kaunis hohde näkyy selvästi luomivärin alta.

Anti-Aging ja Eden pysyivät tosiaan yhtä hyvin kuin Sin ja Original. Omilla luomillani en huomannut mitään siloittavaa anti-aging-vaikutusta kyseisen primerin kanssa. Ehkäpä eron huomaa sitten, jos luomet ovat kovin ryppyiset, mene ja tiedä. Eden puolestaan vaikuttaisi olevan nappilöytö niille, joiden luomet ovat kirjavat tai verisuonet kuultavat kovasti läpi. Toki tummalla luomivärillä nekin peittyvät, mutta esimerkiksi arkikäytössä moni haluaa käyttää vaaleita luomivärisävyjä, jolloin Eden on varmasti loistava valinta.

Olin jo valmis julistamaan, että oma suosikkini oli Sin sen kauniin hohdon ja hyvän pysyvyden takia. Mutta kuinkas sitten kävikään?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postiluukusta tupsahti pitkään odottamani Urban Decayn lanseeraustilaisuudessa valitsemani tuotteet, joista toinen oli Minor Sin. Niinpä. UD on hiljattain uudistanut pohjustajiensa pakkaukset tuubeista aplikaattorillisiin, mikä omasta mielestäni on iso takapakki. Ajattelin, että Sinin nimi oli vain uudistuksessa muuttunut, mutta päätin kuitenkin vielä kokeilla Minor Sinia työpäivän ajan, vaikka postaus oli muuten jo valmis. Työpäivän päätteeksi katsoin luomiani peilistä, ja petyin. Luomiväri ei ollut pelkästään suttaantunut sisänurkkiin vaan jo selvästi pidemmälle pitkin luomivakoa. Olin niin järkyttynyt, etten edes tajunnut ottaa valokuvaa asiasta :D. Tutkin sitten asiaa, ja kyllä, UD on ”parantanut” Sinin koostumusta uuteen Minor Sin -pohjustajaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minor Sin (kuvassa oikealla) on kyllä nätimmän värinen omaan silmääni, mutta samalla koostumus on muuttunut hieman tahmeasta siloiseen. Sinin kanssa luomiväri pysyi varmasti niin hyvin juuri siksi, että luomiväri ikään kuin tarrasi kiinni pohjustajaan. Samaa efektiä ei tule Minor Sinin kanssa. Ikävä kyllä tässä nyt muuttui omasta mielestäni huonommaksi sekä pakkausmuoto että itse tuote :( Voi itku.

Ei uusi Minor Sin mikään susi todellakaan ole, mutta kun itse pidän pohjustajan tärkeimpänä ominaisuutena luomivärin kestoa, niin ei Minor Sin millään yllä muiden UD:n pohjustajien tasolle. Itse aion pitää silmät auki ja jos näen jossain vielä vanhaa Sin-koostumusta, niin todellakin ostan.

Päätin samaan syssyyn tehdä samanlaisen testin omistamistani muiden merkkien silmämeikinpohjustajista, joten niistä lisää myöhemmin :)

Oletteko te kokeilleet UD:n silmämeikinpohjustajia? Vai käytätteko ylipäätään pohjustajia luomivärin alla?

20 vastausta artikkeliin “Suuri luomivärinpohjustajavertailu 1/2: Urban Decay x 5

  1. Toinen pohjustajasaarnaaja ilmoittautuu! :) Yllättävän monet ammattilaisetkin käyttävät luomilla ainoastaan meikkivoidetta ja puuteria, mikä ei ole lopputulokseltaan mielestäni sinnepäinkään. Itse kuivaihoisena ja rasvaluomisena kadehdin avoimesti niitä, joilla mikä tahansa markettimassa pitää luomivärit paikoillaan – omat silmät vaativat aina parikin kerrostettua kikkakolmosta, jos haluan säilyttää tumman luomivärin virheettömänä paikoillaan. Toisaalta olen alkanut epäillä että olen paitsi rasvaluominen, myös poikkeuksellisen vaativa kuluttaja. Mun mittapuulla kasautumista tai haalistumista ei vaan voi tapahtua, silmämeikissä ei ole mitään ”normaalia kulumaa”, johon olen kuullut joidenkin vetoavan. :D

    Tykkää

    1. Mä kyllä kans ihmettelen että ammattilaisilta kuulee neuvoja silmämeikin pohjustamisesta noilla mainitsemillasi konsteilla. Ehkä ne joillakin auttaa.

      Siitä lähtien kun hoksasin toimivan silmämeikinpohjustajan ylivoimaisuuden, niin olen jatkuvasti käyttänyt paria unohdusta lukuunottamatta. On sitten nätti vielä illallakin, jos nyt on saanut itsensä siihen kuosiin aamulla :)

      ”Normaali kuluma”… No, sitä tapahtuu mulla naamameikissä, kun en ole siihen vielä sopivaa apua löytänyt. Kuluma tässä tapauksessa aiheutuu lähinnä ihan kosketuksesta, nenänpielet ja leuka.

      Mutta tosiaan silmämeikin pysyvyydessä ero oli niin ilmeinen, että pohjustaja todellakin jäi pysyvään käyttöön :)

      Tykkää

    2. Petra: Jep, mäkin oon miettinyt, että ihmisillä on erilaiset tavat määritellä, milloin luomiväri pysyi ja milloin ei. Esimerkiksi kun työkaverilleni näytin, että katso kun on luomiväri kasaantunut silmien sisänurkkiin, niin hän taas oli ihan vaikuttunut lopputuloksesta. Toisaalta olen sitä mieltä, että ainakin omalla kohdallani ikäkin on tehnyt tehtävänsä. Ei mulla 10 vuotta sitten ollut sisänurkassa mitään, mihin kasaantua, joten paskempikin tuote toimi ihan ok :D

      Niina: Tarkoitatko, että hipelöit nassuasi päivän mittaan? :D Mä olen huomannut, että silmälasien kakkuloista jää kyllä jäljet, millään meikkipohjayhdistelmällä en ole päässyt niistä eroon. Ja joo, uskon kyllä, että silmämeikinpohjustajaa kerran kokeiltuaan ei enää halua tehdä silmämeikkiä ilman :)

      Tykkää

    3. No juu – tavallaan hipelöin: nenän niistämisestä kuluu meikki nenänpielissä. Nenän vasomotorista toimintaa. Ja leuan meikki kuluu sitten varmaan siitä, kun mulla on aina joko poolopaita tai kaulahuivi kaulassa, sisälläkin. Ei se huivi varsinaisti sisällä ollessa tietenkään ole leuan päällä, mutta en mä muutakaan syytä keksi :0, eiköhän se kuitenkin jotenkin pääse tekosensa tekemään.

      Tykkää

  2. Hävettävän laiska pohjustaja ilmoittautuu:P Mulla on pysynyt luomivärit ilmeisesti liian hyvin tai sitten en ole kovin vaativa koska aniharvoin tulee käytettyä. Nolottaa melkein tunnustaa tätä.

    Tykkää

    1. OHO :D Ihan varmasti standardit vaihtelevat. Olen ihan varma, että tarkimmat pitävät näitä mun postauksen kuvia ihan kauheina katastrofeina pysyvyyden suhteen ja jotkut taas eivät voi uskoa silmiään, miten hyvin luomivärit pysyy :D

      Tykkää

  3. Käytän! Pohjustajista alkooi koko kosmetiikkahurahdus, kun löytyi keino saada luomivärit pysymään paikallaan. Minulla toimii aina tuo UD Original. Muutama päivä sitten päätin ottaa uuteen yritykseen Anti-Aging -pohjustajan, jonka olin jossain vaiheessa hylännyt. Ajattelin, että kyllä se nyt varmaan ihan riittävän hyvin toimii sentään. No ei toiminut! Tai siis toimii toki paljon paremmin kuin ilman pohjustajaa, mutta jos on pitkä päivä, niin kyllä on koko luomivaon leveydeltä luomivärit kasautuneet. Aion jatkaa Anti-Agingin kanssa, mutta jos on pitkä päivä tiedossa, niin sitten pohjustan Originalilla.

    Tykkää

    1. Ihanaa! Kunnon harrastaja olet kun kerran löytyy kahta eri UD:ta, respect :)

      Ihan hassua muuten, että nyt kun mietin aikaa, jolloin en käyttänyt pohjustajaa, niin apua miten epätasaisesti luomiväri levittyi… HUI!

      Tykkää

  4. Ostin UD:n pohjustajaa tänä syksynä. Vaatii hieman uutta otetta meikin tekoon kun värit tarttuu paremmin. Muuten kesto aika sama. Suurempi vaikutus on sillä minkä laatuinen luomiväri on. Mulla tosin helppo iho eikä luomiväritkään ryttyile joten kasautumista ei tapahdu minkään kanssa.

    Tykkää

    1. Joo ahhahhaaaaa Sari, mua aina naurattaa se sun meikkiöverisi, kun yhtäkkiä olikin hyvä pohjustaja ja laadukas luomiväri :D :D

      Totta muuten, mä käytän oikeastaan vain laadukkaita luomivärejä, joten en ole ajatellutkaan, miten paljon nekin vaikuttavat lopputuloksen kestoon.

      Tykkää

      1. No totta kai mä muistan! Kommentteja pitäisi tulla aika paljon enemmän, etteivät jäisi mieleen. Ja toki sinunlaistesi vakkarikommentoijien jutut painuvat mieleen ihan extrahyvin :) Ja pakko vielä sanoa, että mulla on yksityiskohtien suhteen pelottavan hyvä muisti, muistan ihan omituisia juttuja sanatarkasti :D

        Tykkää

    2. Mulla sama juttu, että joutuu vähänkuin opettelemaan luomivärin levittämisen uudelleen, kun se yhtäkkiä tarraakin niin hyvin kiinni :D mulla on niin lähmäluomet, että ei oo koskaan luomivärit pysynyt tuntia kauempaa paikallaa, mutta kun VIHDOIN sain UD:n pohjustajan ni johan pysyy! On vaan tässä vuosien saatossa tullu ”unohdettua” luomivärit pois meikkausrutiineista, kun ei niistä tosiaan paljon iloa ollut, nyt pitää yrittää ottaa taas ahkerammin mukaan meikkiin!:)

      Tykkää

      1. Totta. Hyvä muistutus mullekin tämä, koska itselle pohjustaja on niin normaali juttu ollut jo vuosia, etten oikein edes muista, miten hankalaa homma oli aiemmin. Muistan kyllä moooooonet kerrat pyyhkineeni luomivakoon kerääntyneitä luomivärejä pois ja eikun menoks :D Onneksi ei enää tartte!

        Tykkää

  5. Vannoutunut pohjustaja-addikti ilmoittautuu! Mä pohjustan luomeni aina kun meikkaan, vaikka en laittaisi edes luomiväriä. Koska käytssä on juuri tuo UD original ja se tasoittaa itsessäänkin jo vähän luomen pintaa ja pitää luomen nättinä ja ilman rasvakerrosta. Mä vihaan rasvaluomia! En kestä ollenkaan. :D On vaan paljon freesimmän näköinen, jos on muutenkin huoliteltu. Olen huomannut, että ton originalin kanssa ainakin, kannattaa pitää toi sun kuvanottoilme hetken verran levittämisen jälkeen. :D Ainakin, jos on raskaat luomet. Ehtii pohjustaja kuivahtamaan, eikä tuota kasautumista tapahdu ollenkaan. Mulla ainakin menee se pohjustaja itessään vähän ryttyyn, jos heti levittämisen jälkeen läväytän luomeni normimoodiin. Eli kun luomi itessäänkin on rytyssä, niin menee pohjustajakin sinne rynttyyn. Mutta aivan hetkinen luomet levitettyinä (joo, omituisen kuuloista) auttaa eikä tuota ryttääntymistä tapahdu. Muita versioita en ole edes testannut, koska tykkään tosta originalista niin paljon.

    Tykkää

    1. Nyt täytyy sanoa, että ISO KIITOS klaudia! Mäkin olen ihmetellyt, kun pohjustaja menee heti vähän ryttyyn sisänurkasta, mutta olen sivuuttanut asian olankohautuksella. Mutta totta kai se menee just niin kuin sanoit! Otan kikan käyttöön välittömästi! On mulla ihania lukijoita <3

      Tykkää

  6. Voi ei! Ompa tylsää, jos tuo uudistettu Minor Sin on noin paljon huonompi kuin edeltäjänsä :( Mulla on käytössä sekä Original, että vanha Sin (joka tosin vetee viimeisiään, hitto). Original on arkimeikeissä ihan ykkönen, mutta Sin taas juhlavampiin ja hehkuvampiin meikkeihin ihan ässä. Kyllä tulee suru puseroon, kun tuo vanha Sin loppuu, jos ei uutta yhtä hyvää saa tilalle :/

    Tykkää

    1. Word. Ai että otti päähän, kun tajusin tuon Sinin koostumuksen muuttuneen. Just kun olin valmis julistamaan koko maailmalle, että TÄSSÄ se mun lemppari nyt on :D Mutta yritän kyllä metsästää Sinin vielä jostain, perhana sentään ;)

      Tykkää

  7. Täällä tuore luomenpohjustajien käyttäjä! Ennen elokuuta en ollut koskaan käyttänyt mitään näitä, mutta ostettuani Naked2:n sain mukana samaisen näytepakkauksen ja tilasin Minor Sinin myös. Itselläni on meikit pysyneet aina hienosti, joten tulisin toimeen ilmankin, mutta tuntuu, että nimenomaan Naked2:n luomivärit tulevat vahvemmin esiin ja pysyvät paremmin, kun on luomenpohjustaja käytössä. Muut käyttämäni, lähinnä mineraalimeikit, ovat pysyneet hyvin ja pigmenttikin on riittänyt.

    En siis ole tässä tapauksessa kovin hyvä antamaan kommenttia noista eroista. Sin tuntui tosin kuivuvan todella nopeasti ja oli sen jälkeen tiukkaa tököttiä luomella (sitä tuli ehkä hiukan liikaa kerralla tuosta näytepakkauksesta), mutta väri oli makean hohtava. Minor Siniä mulla oli tänään pelkän ripsivärin kanssa ja toimi hienosti naturellina meikkinä. :)

    Tykkää

    1. Joo, kyllä tosiaan luomivärit pääsevät ihan eri tavalla oikeuksiinsa pohjustajan kanssa! Pigmentti jotenkin ihan tuplaantuu :) Minor Sin on kyllä aivan mielettömän ihanan väristä ja hei kiitos vinkistä, mäpä kokeilen kanssa sitä pelkästään :)

      Anteeksi viive vastaamisessa, vasta äsken muistin, että ei hitto, en ole tainnut vastata sulle… Selasin täällä kommentteja läpi, kun en muistanut, mihin postaukseen kommentoit. Onneksi löytyi :) Ihanaa joulun odotusta <3

      Tykkää

Jätä kommentti