Ruoka ja juoma

Apua mä laihdun!

Kerroin kesällä ruokavalioni kokonaisuudistuksesta. Mun on pitänyt jo pitkän aikaa kertoa tuloksista, mutta olen vähän arastellut aiheesta kirjoittamista. Olen huomannut muiden blogeista, että ruokaan ja syömiseen liittyvät kirjoitukset saavat tosi helposti aika ilkeitäkin kommentteja, ja itse en jaksaisi mitään ei-rakentavaa kritiikkiä. Silläkin uhalla, tässä pieni väliraportti ruokaremontistani.

Lähtötilanteesta voi lukea tarkemmin täältä. Kävin siis Cindy Rieran ravintovalmentajan tuolissa tarkastelemassa ruokavaliotani siltä kannalta, olisiko sitä muuttamalla mahdollista saada lisää energiaa ja jaksamista arkeen. Myös ihon kunnon parantuminen oli mielessä. Haluan vielä painottaa, että tarkoituksena ei ollut painon pudottaminen.

Muutokset ruokavaliossani olivat yksinkertaiset: sokeri pois, maitotuotteet pois, lisää proteiinia. Tulin todella nopeasti siihen tulokseen, että sokeri todella on huumetta. Kesti ainakin 2-3 kuukautta, että päivittäinen, jäätävä sokerinhimo lieveni ja lähes katosi. Näin lähes joka yö unia Arnoldsin donitseista (miksi, en edes syö niitä juurikaan ;) ja olisin voinut tappaa Makuunin irtokarkkipussista. Luulin jo, ettei himo helpota ikinä, mutta kyllä se vaan helpotti. Ehkä kolmen kuukauden lähes täydellisen sokerivieroituksen jälkeen otin käyttöön sokeripäivän, eli kerran viikossa saan syödä sokeria. Sain kuulla varoitteluja, että lähteeköhän homma lapasesta tai että syönkö sitten koko viikon edestä kerralla. Kumpikin huoli oli turha. Reilun neljän kuukauden päästä ruokavalion muutoksesta lähdin Thaimaahan, ja söin siellä noin viitenä päivänä sokeria. Joulun ajan söin niin paljon kuin halusin :) Loppiaisesta lähtien olen ollut taas ruodussa, ja joulun mässäilystä arkikuriin palaaminen on ollut helpompaa kuin luulin.

 
Sokerin syönnin rajoittaminen on lopettanut kamalat verensokerin laskut täysin. Ennen saatoin muuttua ihan kalpeaksi ja todella pahoinvoivaksi, jos nälkä äityi liian suureksi. Nykyisin pystyn toimimaan normaalisti näläntunteesta huolimatta, ja ehdin aina syödä ennen olon muuttumista pahaksi, koska se ei tapahdu nopeasti. Olen ollut töissä virkeämpi.

Valitettavasti en ole huomannut ihossani muutoksia.

Siskojen kanssa tehty raakakakku, nam :)

No mikä tässä sitten on ongelma? Ongelma on se, että nyt kun en voi saada päivittäisiä kaloreja sokeroiduista jugurteista, rahkoista, välipalapatukoista ja herkuista, taidan saada kaloreita liian vähän. Sokerin aiheuttama turvotus lähti parissa viikossa, mutta senkin jälkeen on tippunut kiloja. En omista vaakaa, mutta olen huomannut sen todella selkeästi vaatteistani. Olen sitä mieltä, että nyt ei tarvitsisi todellakaan tippua kiloakaan. Syön aamulla ja töissä paljon ja terveellisesti, mutta iltaisin olen kotiin tullessani niin väsynyt, etten jaksa ruveta tekemään täyttävää, hyvää ruokaa. Joskus olen ollut niin väsynyt, että kun en saa syödä kaapissa majailevia leivoksia, en sitten syö mitään. Kamalaa, tiedän.

Olen saanut moneen postaukseen niin hyviä vinkkejä, että josko joku teistä osaisi auttaa minua nytkin? Mitä ihmettä (nopeaa, lähes vaivatonta) voin tehdä ja syödä illalla, kun ei olisi energiaa muuhun kuin valmisruoan lämmittämiseen?

Ei näin.

Jaksatteko te muut tehdä ruokaa pitkän työpäivän jälkeen? Miten ihmeessä? :/

31 vastausta artikkeliin “Apua mä laihdun!

  1. Oletko ajatellut ottaa maitotuotteet ainakin osittain takaisin ruokavalioon? Mulla on kaapissa aina Valion laktoositonta turkkilaista jogurttia ja pakkasessa marjoja Kun nälkä iskee, mutta en jaksa tehdä ruokaa lapan kippoon turkkilaista ja marjoja ja taas jaksaa hetken.Jos maitotuotteet tosiaan ovat totaalinen nou-nou keitetyt kananmunat salaatin kanssa on todella hyvä, helppo ja nopea ruoka. Myös ruokaisan salaatin loihtii nopsaan vaikka tonnikalasta tai kinkkusuikaleista (tai fetasta, joka on mun lemppari).Tänä viikonloppuna en ole jaksanut käyttää aikaa murkinan tekoon joten ollaan syöty lähinnä salaatteja. Herkullisin oli ”tortilla” salaatti jauhelihatäytteellä. Salaatissa oli siis ihan kaikki normaalisti tortilloihin käytetyt ainekset paitsi itse se tortilla :)

    Tykkää

    1. Olen ajatellut, että hapanmaitotuotteita voisin ainakin kokeilla ottaa takaisin ruokavalioon. Turkkilainen jugra + marjat samoin kuin tuo kananmuna-tonnikalasalaatti (tms) kuulostaa hyvältä ja helpolta, kiitos! Tortillasalaatti ilman tortillaa, hahaaa :D

      Tykkää

  2. Sanat ei riitä kuvailemaan miten suuresti ihailen tota sun sokerivieroitusta- mulla se on vasta alkamassa! Oon kehittänyt ruoanlaitosta rentouttavan prosessin, joten pitkänkin päivän jälkeen jaksaa-en vaan silloin aloita mitään tuntikausia vievää uuniruokaa. :D Se itse tehty, suht terveellinen päivällinen on itsessään kaiken vaivan arvoinen :)

    Tykkää

    1. Kiitos! Ei ole ollut helppoa, mutta vasta vieroituksen yhteydessä tajusin, miten koukussa olenkaan ollut. Sokeria on oikeasti JOKA PAIKASSA, kun alkaa oikein kytätä :P. Tsemppiä sulle, jos aiot tehdä saman peliliikkeen!

      Tykkää

  3. Onko soijatuotteet kiellettyjen listalla ? Jos ei, maustamaton soijajugurtti marjojen tai hedelmien (esim. banaanin) kanssa on helppo ja täyttävä iltapala. Joskus laitan itse sekaan myös mysliä. Tänään kokeilin karkkipäivän Sannin tonnikalapullia. Helppoa ja olipa hyvää. Paahdoin pinjansiemeniä jotka pilkoin joukkoon. Nam!Haastavaa on just se et söis riittävästi, eikä jättäis syömättä. Syyllistyn itsekin tähän. Mulla toimii se et sunnuntaina teen ruokaa annoskippoihin tulevalle viikolle. Töitten jälkeen en jaksa kokkaamaan rueta !En tiedä oliko näistä apua mut vertaistukea ainakin täältä saat.Tsemppiä !!!

    Tykkää

    1. Soijatuotteet ovat hyväksyttyjä. Tosin kyllä toivoisin illalle jotain muuta kuin hedelmiä/marjoja, kun syön aamulla omatekemän smoothien, jossa on hedelmiä ja marjoja hemmetisti ;) Naulan kantaan, tuo ennakointi olisi tosi järkevää, siis ruoan etukäteen tekeminen. Olen aina ollut siinä tosi huono jostain syystä, päivä kerrallaan on menty :P Kiitos tonnikalapullavinkistä, muistankin lukeneeni ko. postauksen ja miettineeni, että kuulostaapa hyvältä! Sannilla on ollut muitakin tosi hyvän kuuloisia reseptejä, pitää ihan paneutua :)Kiitos tosi paljon vertaistuesta! Tuntuu vähän typerältä valittaa tällaisesta, mutta ihanaa kun ette tuomitse <3

      Tykkää

  4. Jos olen todella väsynyt tullessani kotiin, on ratkaisuni kiskaista naamaan banaani ja lasillinen tuoremehua. Energiaa, mutta hiukan paremmassa muodossa kuin puhdas sokeri. Siitä sitten alan valmistamaan aikaavievämpää ateriaa.Yksi välipalaherkkuni on myös itsetehty mysli, joka on makeutettu hunajalla. Sisältää kaurahiutaleita, leseitä, pellavansiemeniä, erilaisia pähkinöitä, kookoshiutaleita, soijarouhetta ja maltillisen määrän kuivattuja hedelmiä ja marjoja (sokeroimattomia). Maidon tai jogurtin kanssa sitä nautin, mutta kyllä sitä välillä ihan pelkilteenkin rouskuttelisi ;D

    Tykkää

    1. Innostuin ja löysinkin googlesta pari kivaa reseptiä :) Yhdessä oli mm. kookos- ja oliiviöljyä, joilla saisi vähän lisää rasvaakin joukkoon. Aion kokeilla viikonloppuna, kiitos paljon ideasta!

      Tykkää

  5. Mä joudun tekemään ruokaa näin lapsellisena joka ilta – jos ei ole jäänyt edellisestä päivästä tähteitä. Proteiinirahkat ovat aika täyttäviä (kunhan ei ota sokeroituja) ja niiden kanssa voi hyvin syödä hedelmiä (banaania, ananasta jne).

    Tykkää

  6. Hienoa että olet ”päihittänyt” sokerin, sillä mä en siihen pystynyt, itsekuri loppui kesken. Jos nyt yrittäisi uudelleen kun se on näköjään mahdollista. :) Itse teen aina iltaisin ruokaa, koska tarvitsen kaksi lämmintä ateriaa päivässä tai en syö mielestäni terveellisesti. :) Oletko miettinyt että voisit tehdä töiden jälkeen ruuan pääasiallisesti seuraavan päivän työlounaaksi? Saisit siitä illaksikin sitten syötävää ja todennäköisesti sitäkin seuraavaksi illaksi. Sellaisina päivinä, kun en jaksa oikeasti tehdä ruokaa, napostelen itse vähän kaikkea illalla ja menen kärttyisenä (=nälkäisenä) nukkumaan… Kokeile vaikka pirkan sivuilta löytyviä nopeita arkiruokia ja tuunaa niitä mausteseoksilla yms.

    Tykkää

    1. Tiedätkö, jos mä päihitän sokerin, kuka tahansa pystyy siihen! Kysy keltä tahansa ystävältäni tai sukulaiseltani, mä olen (ollut) pahin sokerihiiri ikinä! ;)Mä tykkään syödä töissä henkilöstöravintolassa, mutta tosiaan tuo ruoan etukäteen tekeminen ratkaisisi monta ongelmaa. Nälkäisenä ei ajatus kulje, eikä tule mieleen yhtäkään sopiavaa ruokaa tai reseptiä. Ja tiedän oikein hyvin, mitä tarkoitat tuolla kärttyisyydellä, nälkäisenä olo ei vaan ole hyvä :/

      Tykkää

  7. Jos en jaksa tehdä ruokaa (olen vain yksin kotona miehen ollessa töissä) teen usein mikropuuroa, eli soijamaitoa ja pikakaurahiutaleita sekaisin ja mikroon n. 5 minuutiksi.Toinen vaihtoehto on lämpimät voileivät tai karjalanpiirakat, jotka myös valmistuvat näppärästi mikrossa. :DJos haluaa tehdä oikein kunnon ruokaa, niin silloin suosittelen tekemään ”minestrone-keittoa” eli ensiksi n.0,5l vettä kattilaan ja siinä keitetään yhdelle hengelle tarkoitetun määrän verran pätkittyjä spagetteja ja pussi pakastevihanneksia. Kun spagetit ja vihannekset ovat pehmeitä, niin maustamatonta soijamaitoa sopivasti sekaan ja pussikeittojauhe heti perään. Kiehautetaan nopsaan ja avot, kunnon ruoka on valmista noin 15 minuutissa :) Pussikeitot ovat monesti 3-4 hengelle, joten tuon saa näppärästi vaikka seuraavan päivän työlounaaksi.Johanna

    Tykkää

    1. Jes, puuroja ja keittoja voisin kyllä syödä! Toasteista ja karjalanpiirakoista on vähän ”liikaakin” kokemusta, teen niitä aina kun en keksi muuta, eli tosi usein ;)

      Tykkää

  8. Syöthän sä tarpeeksi rasvaa? Öljyillä on helppo saada ruokavalioon lisää kaloreita. :)Mä tykkään syödä iltapainotteisesti, joten teen aina työpäivän jälkeen ruokaa. Aamuisin syön vaihtelevan huonosti, töissä työvuorosta riippuen kevyemmin (aamuvuoro) tai raskaammin (iltavuoro). Mutta aina teen ja syön kotona kunnon ruuan, myös iltavuoron jälkeen.Jotkut helpot salaattisotkut on väsyneiden päivien juttu. Lempparini on pilkkoa avokado tai kaksi, 2-3 tomaattia ja puhvelimozzarellapallero lautaselle. Sekaan oliiviöljyä ja basilikaa. Supernopeeta, mutta täyttävää ja hyvää. :)

    Tykkää

    1. Emmää tiedä, syönkö tarpeeksi rasvaa. Mistä sen tietää, pitäisikö alkaa laskea päivän aikana kertyneitä määriä vai saako normaaliruokavaliosta yleensä tarpeeksi? Anteeksi, kysyn tyhmiä :/Keksisitkö avokadon tilalle jotain muuta, mikä tuohon salaattiin sopisi, en oikein välitä siitä..? Muuten salaattisotku kuulostaa älyttömän hyvältä :)

      Tykkää

  9. Kai jokaiselle löytyy jostain ne omat tavat tehdä nopeaa ruokaa silloin, kun väsyttää. Erilaiset keitot ovat helppoja, jos niihin ei tarvitse pilkkoa mitään. Kaikki pataan vaan mitä kaapeista löytyy ja mausteita perään! Usein oikaisen itse käyttämällä pakastevihanneksia, tölkkipapuja, aurinkokuivattua tomaattia jne… Jos maitotuotteet ovat kokonaan pois, niin kasvipohjaisilla kermoilla (esim. kaurakerma) saa keittoihin lisää makua ja ruokaisuutta. Älä säästele ruokaöljyissäkään. Oma lempparipikaruokani on tomaattimunamössö: Pehmitän pilkottuja tomaatteja kuumalla pannulla öljyssä jonkin aikaa ja lisään sitten kananmunia. Sotken mössöksi ja lisään sitruunapippuria. Aivan älyttömän hyvää, vaikken ennen edes pitänyt tomaatista! Tarpeeksi kypsytetty tomaatti maistuu aivan erilaiselta kuin tuore, ja sitruunapippuri sopii siihen jotenkin tosi hyvin, vaikka tietty jokaisella on makunsa mausteiden suhteen :)Pähkinöistä saa hyvin energiaa. Niitähän voi sekoitella lähes mihin vaan tai syödä sellaisenaan…Mun mielestä ruoan laitossa ärsyttävintä ja aikaa vievintä on erilainen pilkkominen. Ainesten keittäminen tai paistaminen ei nyt niin ärsyttävää ole, ja uuniruoat ovat yleensä helppoja, vaikka eivät pikaruokia olekaan… Tietty joistain ruoista tulee enemmän tiskiä.

    Tykkää

    1. Niinpä, jokaiselle varmasti muotoutuu oma tyyli tehdä arjen ruokaa, itselläni se on kyllä vielä niin hakusessa kuin olla ja voi…Tomaattimunamössö kuulostaa hyvältä :) Ja pähkinöitä syönkin lähes joka päivä kourallisen, ne tosiaan täyttävät yllättävän hyvin!

      Tykkää

  10. Täältä kans oikein iso hatunnosto tuolle voitolle taistelussa sokeria vastaan :) WAU!!!Älyttömän hieno saavutus, siis todella upeeta!!! On myös kunnioitettavaa kuinka rohkenet kirjottaa noin henk koht asiasta! En kyllä usko että sulle huonoa palautetta tulee, mutta jos tulee niin aina on niitä idiootteja jotka vastaa tökerösti! Sun lukijoissa tuskin on tökeröitä kirjoittajia :)Tää ruokavaliojuttu on kyllä niin mielenkiintoista luettavaa, aihe on niin ajankohtainen ja on niin monenlaisia ruokavalioita että itsekin on usein ihan pihalla et mitä nyt oikeesti sais syödä jne – kun mielipiteitä ja ruokavalioita on niin monenmoisia! Mulle kans ekana tuli mieleen tietty sellaset mitkä ei ilmeiseti käy kuten rahka-banaani/marja-pähkinä mössöt – oliko maitotuotteet edelleen kiellettyjä? Esim rahka-raejuusto-mandariini on niin lyömätön yhdistelmä että namnam…. Toiseks tuli mieleen yksinkertaiset salaatit kuten tuo yllämainittu avokado (namnam!!!). Joskus ihminen voi vaan olla niin väsynyt ettei jaksa niitäkään, mutta ehkäpä sitä jaksamista vois avittaa sillä että tekis mahdollisimman valmiista raaka-aineista joita ei paljoo enää tarttis pilkkoa/muuten ”valmistaa”. Voimia taisteluun ruuanlaiton jaksamisen kanssa, se syömättömyys on aina helpompi vaihtoehto mutta hitsivie kuinka huono vaihtoehto, niinkuin itsekin sanoit! Harmi ettei ainakaan mulla oo ollu lähiaikoina aikaa googlettaa josko jostakin löytys helppoa-nopeeta-mutta-terveellistä-arkiruokaa-linkki, semmonen olis tervetullut tännekkin :)

    Tykkää

    1. Kiitos :D Hei mieti, jos mä pystyn tähän, niin sitten kuka tahansa! Toki herkkupäivä kerran viikossa auttaa tosi paljon, mutta silti. Kyllä mä nyt näitä kommentteja lukiessani päätin, että kokeilen ottaa rahkan ja jugurtin takaisin! Oon miettinyt sitä jo aiemmin, mutta en ole tehnyt asialle mitään. Valmiit raaka-aineet, kyllä! Mitä helpommin ja nopeammin saa ruoan pataan tai pannulle, sitä todennäköisemmin jaksan sen tehdä ;)

      Tykkää

  11. Joo, ei oo ihan helppo juttu toi terveellisen, mut riittävän ruoan vetäminen… Mut muilta tuli jo hyvii vinkkei! Esim. puuro ja marjat ja mehukeitto. Mä teen aamupuuron kauramaitoon ja lisään sekaan vielä kookoshiutaleita. Maistuu ihan sikahyvälle ja täyttää aika kivasti. Ja mietin myös, et oisko kuiteski hyvä kokeilla lisätä vähän maitotuotteita? Sain esim. rahkat käyttöön. Senhän voi taas lopettaa, jos tuleeki jotain ikävii oireita.Mä ehkä mietin kuitenki lähinnä sitä ennakointii. Kun tulee vitun väsyneenä himaan, eikä oo yhtään miettiny, mitä sitä söis, niin ei varmasti tuu yhtään ideaa mieleen. Saati, jos ei oo mitään aineita, josta tehä. Kuten tiiät, niin mä ite syön tosi usein munakasta erilaisilla taytteillä ja teen siihen kylkeen ”salaatin”. Tarkottaa siis vaan pilkottuu tomaattii, kurkkuu ja paprikaa ja päälle oliiviöljyy, balsamicoa ja siemeniä. Ja sit valmiit salaattisekoitukset on hyviä. Niihin ei tarvii, ku vähän täytteitä päälle (kurkkuu, tomaattii, tonnikalaa, kanamunaa jne.) ja salaatti on valmis viidessä minuutissa.Pähkinät on tosiaan myös hyviä ja täyttäviä. Prodee ja hyviä rasvoja, sanon minä! Siis iltapalaksi.. Ja suunnittelua. Aika nopeesti sitä oppii, kuinka paljon mitäkin pitää ostaa, et riittää vaikka 4 päiväks. Mulla tietysti on hyvä se, ettei mua haittaa syödä samaa ruokaa monena päivänä peräkkäin. Ja kuitenkin aika usein teen viikonloppuna jotain sellasta, et riittää sit viikollakin ainakin pariks päiväksJa sit kyl kantsii harkita jollekulle toiselle ravitsemusneuvojalle menoa, nyt kun Cindy ei enää ota asiakkaita. On aina helpompaa miettiä näitä jonkun ammattilaisen kanssa. Tsemii jäbälle!! :-)

    Tykkää

    1. Hei kookoshiutaleet, nam! Voisikohan niitä lisätä aamusmoothieen, tai miksipä ei? :) Ostan rahkaa ja luonnonjugurttia heti seuraavalla kauppareissulla! Ja kananmunia ja tonnoo, niin saan herkkusalaattia :)Toi ennakointi ja suunnittelu on just varmaan se, joka mun kohdalla pissii. Kun nälkäkuoleman partaalla raahautuu kaupan kautta kotiin, ei kovin montaa hyvää ja terveellistä reseptiä pyöri päässä ;) Jäbä tietää, millainen olo on, kun on oikein nälkä ja väsyttää!Mun oli tarkoitus kysyä Cindyltä suositusta toisesta ravintoneuvojasta, mutta niin vaan sekin on jäänyt tekemättä. Varmasti tosiaan auttaisi miettiä ammattilaisen kanssa, tosin tuntuu, että oon nyt jo näistä kommenteista saanut tosi hyviä neuvoja! :)

      Tykkää

  12. Pari kommaa vielä :-)Tuli kirjotusviehe tohon ylös, eli siis tarkoitus oli sanoa, et ”sais rahkat käyttöön”. Niin ja mäki teen usein silleen, että jos on ihan jäätävä nälkä niin vedän jonku välipalan, et ees pystyn ruveta tekeen mitään ruokaa. Siis jonkun banskun tai porkkanan tai jotain. Henkalta viel sellasii terkkui, et protskudrinksul pääsee aika hyvin alkuun, jos ei mitään muuta keksi…

    Tykkää

    1. Kiitos kommenteista :D Mitä muuten ootte mieltä arvon team M, että onko ”paha” jos vetää smoothien (prodea, hampun- tai chia-siemeniä, banaani, omena, kiivi, viinirypäleitä, mansikoita, vähän tuoremehua, vettä) sekä aamulla että illalla? Niitä tarpeita mulla on kuitenkin ihan aina ja toi on niin sairaan hyvää, että maistuu myös ihan aina :)

      Tykkää

    2. Ei midii =D Joo siis team M on sitä mieltä, et toki voi vetää aamusmoothien myös illalla. Varsinkin, jos vaihtiksena on ”ei mitään” ja tietty muutenkin. Tuli myös sellanen mieleen, että kannattaa muistaa kiinnittää tosi paljon huomiota protskun saantiin myös lounaalla. Varsinkin, jos vetää jonkun kasvisvaihtoehdon. Löysin myös ihan sairaan hyviä prodepatukoita, joissa ei oo sokeria, kuin 2g ja ne on tehty mahdollisimman luonnollisista aineista. Ne on nimeltään Questpro ja niitä saa ainakin Naturazonesta (Anitan Matin kaupasta) ja tilasin just iherbistä satsin. Saat sit maistaa :-)

      Tykkää

    3. Joo, mä yritän kiinnittää proden saantiin huomiota lounaallakin. Huomaa heti tosi selvän eron verrattuna jos syö pelkkää kasvisruokaa (ilman jäätävää määrää papuja tms) tai jos syö kanaa tai kalaa! Tosin tuolla lounasravintolassa joutuu välillä tekemään kompromisseja, jos esim. kanaruoka on ihan karseeta mömmöä ;) Silloin usein koukkaan deli-salaattitiskiltä keitetyn kananmunan tai tonnikala-annoksen, vaikka niin ei varmaan saisi tehdä :)

      Tykkää

  13. Oli tosi mielenkiintoinen postaus, koska olen itsekin kokeillut sekä sokerivieroitusta (todella pienen hetken elämässäni) ja ylipäänsä ruokavalion ”terveellistämistä”.Yksi tosi tärkeä juttu on kyllä proteiinin lisääminen välipaloihinkin. Mä olen jopa lisännyt aamupuuron ja voisilmän kylkeen raejuustoa. Ihan hyvin menee alas :)Illalla monesti tekisi mieli jotain suolaista iltapalaa, eikä mitään marjarahkaa tms. Silloin olen tehnyt varmaan monen mielestä kumman satsin, mutta mä tykkään: hyvää tonnikalaa, raejuustoa, pähkinöitä ja/tai siemeniä, kirsikkatomaatteja puolitettuina, jotain maustetta, jossa on suolaa, pieni liraus viinietikkaa ja oliiviöljyä, joskus myös maustamatonta jugurttia. Me like it…Vähän tekisi mieli ryhtyä taas sokerittomalle ruokavaliolle hetkeksi, mutta kaapissa odottaa joulukonvehtien lisäksi laivakarkkeja koko perheelle, joten ehkä pitäydyn alkuun vain aloittamassani karkkipäiväsysteemissä.Tsemppiä meille!

    Tykkää

    1. Kiva, että koit postauksen mielenkiintoiseksi! Ruokavalioasioiden kanssa kyllä varmaan itse kukin painii ajoittain. Mulla taas on outo fiksaatio tuohon aamupalasmoothieeni, söisin kaikkein mieluiten illallakin sitä. Oikeastaan voisin vaikka elää sillä ;) Jotenkin vaan on tunne, että ehkä päivän hedelmäkiintiö on aika lailla täynnä jo tuolla yhdellä annoksella (ja usein syön vielä töissä banaanin, omenan tai klementiinin) ja joku muu ruoka tulisi enemmän tarpeeseen. Mun mielesttä sun iltapala kuulostaa hyvältä, vähän niin kuin ruokaisa salaatti ilman salaattia :)Tein lukijan vinkistä inspiroituneena toissapäivänä itse mysliä, jota olen nyt joka päivä syönyt turkkilaisen jugurtin ja hunajan kanssa. On muuten aivan sairaan hyvää!Juuri niin, tsemppiä meille :)

      Tykkää

Jätä kommentti